Ulan ne güzel saçların var diyen kel arkadaşlarım yüzümden 1 haftadır saçlarımın döküldüğünü düşünüyorum ya da tribe girdim bilmiyorum. Şöyle bir ürün aldım kullanıp etkisini gören var mı acaba? 🧜🏼♂️
Genetik faktörler, stres, hormonlar, kozmetik ürünleri saç dökülmesine neden olur.
Günde 100 tel saç dökülmesi normaldir ama bundan fazla dökülüyorsa sıkıntı var demektir. Tam nedenini öğrenmek için doktora gitmekte fayda var. Ama stresten olduğunu varsayarsak doğal yağları öneririm
Mesela nane , lavanta ve hindistan cevizi yağlarını öneririm.
Nasıl uygulamamız gerektiğine gelince , bu yağlardan herhangi birini kafa derisine masaj yapacak şekilde uyguluyoruz. Saçının üzerini havlu ile sar biraz bekle. Ardından saçını yıkayabilirsin. Muhakkak etkisini görürsün.
Saç dökülmesi genetik. DHT'den kaynaklı. Eğer babanın saçı dökülmüşse seninki de dökülecektir. Önlem alarak sadece dökülmesini geciktirirsin. Ancak biz yeni jenerasyon bu konuda daha şanssızız çünkü kirli hava saçlarımızı daha erken döküyor.
Stres ve vitamin eksikliğinden kaynaklı saç dökülmesi kalıcı değildir, tekrar çıkar. Ancak DHT'den kaynaklı ise ki bu hormon saçı besleyen kandaki hücrelerin saç köklerine intikalini engeller ve saç kökleri de anajen formdan katajene geçer; saç kökleri kandan uzaklaşır, deriye yaklaşır ve zamanla kalıcı dökülür. Testosterona bağlı olduğundan kadınlarda kellik olmaz bu yüzden.
Eğer saçında azalma ya da açıklık yoksa sorun edecek bir durum yok. Günde insan saçı 8-100 arası dökülür ve normal kabul edilir. Mevsim geçişlerinde 200'e kadar çıkması normaldir. 1 haftadır dökülüyorsa o kadar sorun etme. Açıklık ya da seyrelme olmadığı sürece sorun yok. Ayrıca saçların güçlenmesi de dıştan değil, içtendir. B12 eksikliği dökülmeye yol açar ancak o tür şampuanların erkek tipi saç dökülmesinin yani genetiksel dökülmelerin önüne geçemediğini belirtmek isterim. Bazıları sarımsak sürüyor saçına, oysa onu yese daha fazla faydasını görecek saçı için. 😄
Mevsim geçişinde dökülme oluyor normal bişi bana da olur ama hiç bişi kullanmıyorum 😂 kendi duruyo sonra saça çok işlem maskeler bakım yağları vs vs kullanmak da iyi olmuyo. Düzenli olarak sadece zeytinyağı maskesi yaparım at yelesi gibi oluyor işte yeterli 🥴
3 kulhu bir elhem 😂😂😂 Stres kaynaklı olabilir ya da herhangi vitamin eksikliğinden de olabilir. Saçlarınla çok uğrasiyosan ondan da olabilir önce sebebini bulup ona göre bir uygulama yapmak gerekir bence
Her gün duş almakta saçlarda kuruluğa sebebiyet verir nem oranı düşer ve dökülmeye neden olur bir neden o mesela saçlar bir süre sonra nem oranini kaybedince dökülmeye kırılmaya başlar saç bakım yağlarindan yardım al zeytin yağı tatlı badem yağı sarmısak yağı bunlar saça iyi gelen yağlar
Tabi ki yani tamam millet orda nefes darlığı çekiyor olabilir onlada ilgilensin tabi ama benimde derdim bu kardeşim yardımcı ol ne öyle göz devirmeler filan 😂😂