Ne düşünebilirim ki? Ramazan'da oje sürülmez diye bir kaide mi varmış ya da ibadet ederken? Abdest aldıktan sonra oje süren insanlar tanıdım, dışarıdan baksan ateist dersin, asla belli etmez inancını ama 5 vakit namaz kıldıklarına şahit oldum. Önyargılı olmamak gerekiyor.
Bilerek yapmış gibi. Müslüman değilim ama bunu da hoş bulmadım. Yani sanki ojeli tırnaklarım ile namaz kılıyorum gördünüz mü der gibi olmuş. Gerçekten aklı başında bir insan, bu paylaşımın tepki uyandıracağını bilirdi. Olumsuz düşünüyorum ne yazık ki.
Bu kadın kadar reklamdan prim kasan biri daha yok. Ojeli duruma gelecek olursak abdesti varken oje sürmusse sorun yok elbette. Ama ojesi var olan biride ibadet etmek istiyorsa oje de buna engel degildir. Yaradan kalpleri ve niyetleri goruyor neticede
Ne bileyim, üzerinde hiç düşünülecek bir olay gibi gelmiyor. Ama fıkra var, pedere iki genç gelmiş biri demiş ki, - peder ben incil okurken canım acayip içki çekiyor, okurken içsem olur mu? Peder de, -incil okurken katiyyen olmaz’ demiş. Diğer genç de, -peder ben alkolü severim, alköllü iken canımın incil okuma çektiği çok oluyor, okuyabilir miyim?’demiş. Peder de, -incili her şartta, her yerde okuyabilirsin evladım’ demiş. bunun gibi işte))
Aslında bunun tartışma konusu olması tuhaf geldi. Belki bilmiyor ojenin abdesti engellediğini, belki sadece öyle bir şey paylaşmak içinden gelmiş. evinde her seccade olan namaz kılmıyor ki? Yadırganacak ya da kăle alınacak bir şey değil
lsdkjfdsklj yani ayaındaki ojelere niye takmışlar takacak başka bir şey yok muymuş ibadet eden böyle davranışlar gösterir mi Allahım al beni buralardan.
Bi şey düşünmüyorum ne yaparsa yapsın Beni ilgilendirmez inancı ibadeti yeşil ojesi bırakın milleti başkasına zararı yoksa istediğini yapsın çalsın oynasın kendi kendine
Ben abdesten sonra oje süren biriyim, yargılamıyorum o yüzden. reglyken bile oruç tutuyorum. Kabul olmadığını biliyorum ama tokluğa kendimi alıştırmamak için tutuyorum. Her boku da yargılamayın