Ben çok seviyorum annem beni küçükken hep doğal sabunlar la yıkardı sağlıklı ve organik mis gibi ayrıca duş jelleri asla sabun gibi temiz yapmıyor vücudu siz ne düşünüyorsunuz saçlarımı yıkamıyorum sertleştirdiği için
Bende bu sabunlardan kullanıyorum. içinde kostik dışında hiçbir kimyasal bulunmuyor. oda zaten sabunu sabun yapan şey. ama jellerde olsun ya da doğal olmayan sabunlarda olsun , içinde her türlü şey var parfüm bile var. mehmet aydın sabunları bu konuda iyi , zeytinyağlı defne sabunu. hem çok ucuz hemde saça cilde kullanabiliyorsun. ben epeydir şampuanlara boşa para veriyormuşum. hiçbir şekilde saçlarım dökülmüyor artık
😂😂😂 ben şampuan dağıtımda çalışıyorum siz bize sorun sabun doğal şampuan saç döküyor ama topluma bunu anlatamıyorsun işte 😀 doğal olan güzel şampuan baş ağrısı saç dökülmesi ve kökleri bitirip yaşlılığa sebep veriyor çünkü içi hep ilaç katkı malzemesi sabun doğal
Ben hep sabunla yıkanıyorum. Duş jelleri yokken sabunlar vardı. Sabunların kıymeti bilinmesi gerek. Sabunla yıkanan insana varoş diyen insanın temizliğinden şüphe ederim. Tıpkı, ateşi üstün görüp, toprağı küçük gören, aşağılayan iblis gibi.
Doğal olan şeyler varoşluk mu Her şeyin doğalı değerli özeldir. Duş jeliyle duş aldım biraz önce ama genelde sabunu kullanırım. Duş jeli pis bırakıyor sanki yapışık bi şey çıkmıyor vücuttan.
Sanmıyorum bazıları kalıp sabunun cildi daha fazla temizlediğine inanıyor. Sanırım verdiği kuruluk da buna etken olabilir :) Fakat ben duş jeli olmadan banyo yapamayanlardanım :D Farklı içerikleri bulunan sabunlar da denedim ama verdiği kuruluk hissi hiç hoşuma gitmiyor. Bu sebeple nemlendirici etkisi bulunan duş jellerini tercih etmeye çalışıyorum, tabii kokusu da mühim bir detay :)
Aynen varoşluktur hatta saf suyla yıkanmak da öyle. Süt banyosu dururken saf su da neymiş? Tam bir rüküşlük şekerim. Hatta ben bazen elmas tozlarıyla felan yıkanıyorum. Cazibeli tenim daha cazibelensin diye. (Eğer aklınıza soru gelmiyorsa bana ulaşın lütfen size orjinal ve parlak fikirlerimden enjekte edeyim. Böyle sorular görmekten bıktıkkkkk!)
Hayır değildir insanların tercihleri varosluk diyemeyiz. Dus Jelinde ki kimyasallar yerine doğal kalıp sabunları tercih etmek varosluk değil tam tersi akıllıca bir tercihtir hem cebine hem cildine
Zeytinyağlı doğal sabun dışında bir temizleyici kullanmıyorum. Varoşluk olduğunu da düşünmüyorum. Kalıp sabun ve kese bizim hamam kültürümüzde var olan bir gelenek.
Esas kendi kültürünü bilmeden bunun varoşluk olduğunu düşünenler varoştur.
Varoşluk diye diye sürekli kimyasal kullanıp kimse kendini bir şey sanmasın. O doğal sabunun temizliği hiçbir şeyde yok, hele o mis gibi temizlenme hissiyatı veren kokusu. Doğal sabuna can kurban. Gidipte vücutta kalıntı bırakan, kokusundan başka işe yaramayan, temizleme yüzdesi 0 olan duş jelini kullanmam. Zaten günlük hayatta parfümdür, deodoranttır vücut spreyi kullanıyoruz bari kişisel bakımımız kokusuz olsun ne var ki.
Sampuanla yikanmaktan az kalsin kel kalacaktimki artik el yapimi zeytinyagli sabun kullaniyorum dokulmem durdu he kokusu guzel degil ama kel kalmaktan iyidir. Kimyasal sampuanlara dogal sabundan daha fazla para veren aptallar sabunla yikanana varoş diyor.
Kalıp sabun ortak kullanılmamalı kesinlikle temiz elde köpürtulup o kilde yüze uygulanmali diğer türlü yüzü temizlemez pislerlesiniz ama bende kalıp sabun kullanıyorum cok da memnunum
@Moneffort_ evet kişisel bisey fakat çoğu gittiğim yerde ortak kullanım alanında kalıp sabunlar oluyo pek fazla hijyenik değil malesef ben Önce ellerimi yıkıyorum kutunun içerisinde sakladigim kalıp sabunu temiz elime alıyorum âlimde köpük haline getirip köpüğü suratıma sürüyorum direk yüze temas etmesi veya pis elle dokunulması bence yüzü temizlemiyo kirletiyo
Şampuan ve duş jellerine göre sabunun daha az kimyasal madde içerdiğini ve daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. El yapımı zeytinyağı sabunu ve yine el yapımı bıttım sabunu kullanıyorum ben. Kimin ne düşündüğü umurumda değil.
Hayır hiçte değil. Zeytinyağlı sabunun veremediği temizliği, duş jeli ve herhangi bir markanın sabunu veremiyor. Hatta tatile gidince bile yanımda götürüyorum. Ayrıca kuru ciltlere tavsiye ederim. Ve dahası sivilceleri kurutuyor.
Kalıp sabun olmadan yıkanmak pislikliktir , kimse kusura bakmasın ama kaliteli bir kalıp sabunun verdiği temizlik hissi ve kokuyu pahalı markaların pahalı duş jelleri vermiyor. Bu nedenle kalıp sabun candır ! gerisi sadece dünya pazarlarına katkıdır.
doğal ürünleri kullanmayı severim mesela bıttım sabunu diğer bkım ürünlerine bin basar hem vücudunda kullan hem saçını yıka her türlü faydasını görürsün
Hayır; hacı şakir saf sabunlarını yıllardır hem yüz yıkamada hem el yıkamada hem duşta kullanıyorum. Duş jelini de ayrıyeten kalıp sabundan sonra kullanıyorum. Kalıp sabunsuz temizlik düşünemiyorum.
En güzel temizlik aslinda kalıp sabunlar. Çok iyi bilirim temizlik için en iyisi kalip sabundur. Alakası yok en sağlıklı vucud için. Doğal sabundur onlar.
Cevabı bilinen soruları cevaplamaktan hiç haz almıyorum. Kalıp sabunun dalga geçilecek veya insana sınıf ayrımı yapacak bir şey değildir. Temizleyici ve doğal bir ürün kullanmayanlar düşünsün :)
En iyisi. Duş jelleri bana temizlik hissi vermiyor. Yurtta oda arkadaşlarım en kral duş jellerine para dökerlerdi, ben kalıp sabun kullanırdım. Sonra hepsi kalıpçı oldu. 😂
Sağlıklı bir şey niye varoşluk olsun, tam tersine doğalı tercih etmedir. Saç haricinde bence de mantıklı olan sabun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Varoş diyenlerin kendisi varoştur isteyen istediği şekilde hayatına bakar kimse karışamaz önemli olan temizliyor mu temiz kokuyor musun bu sanki duş jeli kullananlar partal paşanın dölü oluyor 😑😑
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Duş Jeli iyi değil yağlı yağlı kalıyor temizlendiğimi hissetmiyorum hacı şakir sabunu kullanıyorum 😂mis gibi temiz kokuyor
Aynı bensin ya. Bende hacı şakir kullanıyorum çok temiz dimi omuzlarda sivilce çıktığında onları da kurutuyor. Duş jeli yapışık vücuttan çıkmıyo pis gibi hissettiriyor.