Herkesin kendine ait bir dış görünüşü vardır hepimiz bir olamayız zaten birbirimize benzeseydik her birimizin özelliği olmazdı. İnsanlara sorulmadıkça birbirleri hakkında eleştiri yapılmaması gerekiyor Bir hastalığı vs. olabilir, belki de kendini böyle beğeniyordur. Kimse mükemmel değildir zaten ne kadar iyi olursan ol bir kusur bulacaklardır.#Afraa
İnsanlara neden dış görünüşü i̇çin baskı yapılıyor?
14
11
Görüşünü yaz
14Kız Görüşü
11Erkek Görüşü
Kapat
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
helendnz | Güzellik & Bakım konusunda 53 görüş paylaştı.
Xper 6
1 yıl
Çünkü toplumda kadına (daha çok) ve erkeğe dayatılan bir güzellik algısı var. Makyaj malzemeleri, Barbie bebekler, estetik, herkesin burnunun aynı olması, kum saati vücut tipi... kadını ve erkeği (bakım değil) başkalaşmaya yönlendiren her şey kapitalizmden kaynaklanır. Ve biz insanlar da buna kanarız. Herkes birbirine benzetilmeye çalışılıyor sanki. Herkesin burnu kaydırak, erkekler kaslı, kadınların göğüs ve kalçaları büyük, belleri ince, kadın dediğin böyle olur, adam dediğin şöyle olmalı... tarzında görüşler var. Ne kadar da çirkin. Lütfen çıkın artık şu dayatılan algıdan. Kimse kimsenin dış görünüşünü yargılamamakla birlikte saygı duymalı. Herkesi aynı, tek çeşit ve psikolojisi bozuk bireyler olarak görmekten çok sıkıldım. Bizleri biz yapan farklılıklarımız değil mi? Farklılıklarımızla güzeliz biz insanlar😊😉
Baskıdan ziyade güzellik algimiz değişti botokslu dudak sis göğüs ince bel yuvarlak hat vucud sari sac renkli göz simdi neredeyse herkes birbirine benzemeye çalışıyor sosyal medya sağolsun Her şeyi elimizden aldı örf adet unuttuk utanmayı unuttuk güzellik neydi onuda unuttuk
Etrafımız da güzel insanlar olsun isteriz çirkin insanlara katlanamıyoruz. Kendimize bakmadan karşımızda ki insanın dış görünüşüne laf ediyoruz,. Yaratan'ın eseriyle dalga bile geçiyoruz çapımıza bakmadan.
Kendileri çok kusursuz ya, başkalarını kusurlu görmeye tahammül edemiyorlar. Başkalarının kusurlarını diline dolayan her insanın yüzünde irili irili sivilcelerin çıkmasını umuyorum.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
3 Kişi
LEYYA_GS | Güzellik & Bakım konusunda 520 görüş paylaştı.
Master
1 yıl
Bu bir baskı değil saygısızlıktır. Herkes farklıdır ve insanları farklılıklarıyla kabul etmek, benimsemek gerekir.
Aslında toplumu oluşturan bireylerin kendilerine yer ararken suistimal ettikleri bilinçten kaynaklanıyor. Günümüzde bile çaresi bulunamamış ender hastalıklardan demek daha doğru olur.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Gizli Üye
1 yıl
Dış görünüşü kendi seçmiyor kimse Ne bu baskı anlamış değilim herkes dört dörtlük kusursuz olucak diye bi şey yok En iyisi Umursamamak benimde dış görünüşümü çok eleştiriyorlar kusur arıyorlar İnsanları sevmiyorum uzaklaşmaya çalışıyorum onlardan
İnsanlarda kravatlı ceketli birini gördüklerinde, paspal birinden daha fazla güvenmelerini dikte eden o lanet şeyin adı, ön yargıdır, bu insanın doğasında vardır, güzel olana, yakışıklı olana daha çok güvenmek isteriz ve çoğumuz bu duygumuzu bastıramayız, Allah korusun bu duygu en kötü duygulardandır, herkesin en kısa sürede tüm ön yargılarından kurtulması dileğiyle..
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
uomoitaliano | Güzellik & Bakım konusunda 1,2b görüş paylaştı.
Master
1 yıl
Çünkü cahiliz tek bildiğim şey kızlarda göğüs kalça erkeklerde kas boy
Kendimizi daha beğenemmiyoruz dışarıyı nasıl beğenicez ki hep bir kıskançlık bahanesiyle iftira atmaya çalışıyoruz
Şuran buran şöyle olsa daha iyisin ama iyisin diyoruz hep bir kusur bulma çabası kötü olanla dalga geçeriz
Daha çok dizi , film sektöründen kaynaklı bir durum. Esnetik ticaretini açmak için yapıyorlar ve başardılar da kimse birşey demese bile kendisini eleştiren , sevmeyen çok insan var. Bunlar dışında boş boğaz olanda çok maalesef
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
ByPoseidonn | Güzellik & Bakım konusunda 251 görüş paylaştı.
Yoda
1 yıl
Bu bir sektör insanlara güzel değilsem sevilmezsin duygusunu aşılıyorlar böylece insanlar daha çok alışveriş daha çok bakım ürünü daha çok ameliyat oluyorlar 🧜🏼♂️
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş