Böyle bir algı var 20'li yaşlarda evlenenler güzel ve yakışıklı olanlar diye. İyi de bunca evliye bakıyorum yani kapışırız güzellikte ben bekarım ve tam alaka kuramıyorum. Gerçi kendimi kandırıyor da olabilirim emin değilim. 20'li yaşlarda evlenmediysek güzel değilim diyebilir miyiz?
Tipi iyi olanlar olanlar erken kapılır, 20'li yaşlarda evlenmeyenler çirkindir diyebilir miyiz?
Evlilik hayattaki bir takım olmazsa olmazlık değil, bu gibi mantık dışı düşünceleri genelde kalın kafalılar olarak bilinen bir grup kimse dile getirir ve ciddiye alır. Evlenmek kadar evlenmemek de bir ayrıcalığa sahip, hatta bu ayrıcalık evlenenin ayrıcalığından çok daha kudretli ve daha ihtişamlı bir ayrıcalık olabilir.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben yalnızım evlenmedim ve evlenmeyeceğim. Hanımefendiler benden yakışıklı benden uzun benden kaslı benden zengin erkek istemekte haklılar hepsine hayallerindeki ideal eşi dilerim. Bekarın da güzelleri yakışıklıları birbirini bulsun öyle olmayanlar da kendi hallerinde yalnız ve huzurlu yaşasınlar. Ben öyle yapıyorum. 😊
Bir bakıma doğru. Bir bakıma yanlış. 30 yaşına gelmiş ve hiç evlilik yapmamış ortalamanın üzerinde bir güzelliğe sahip bir kadına rastlamanız zordur.
Yanlış şöyle ki tercihen o kişi evlilik düşünmemiş olabilir o zamana kadar. Ya da imkanlar şartlar, para vs. El vermemiştir... kesin çirkindir demek yanlış olur.
Yok öyle bişey , birçok nedeni var , bütün kadın veya erkek şekilcidir diye bişey yok , bazıları karaktere tipten daha çok önem verir , örnek olarak ben mesela hatta çirkin kızlar bana iyi bir ilişki için daha uygun geliyor , güzeller kendini bi bk sanıyor çünkü istemiyorum onları..,
Evet çirkindir benim gibi. bu zamana kadar hiç sevgilim olmadı nedeni dış görünüşüm. çoğu yakışıklı erkek sevgilisini aldatıyo ya da yeterince sevmiyo ama kızlar en çok bu tiplerin peşinde koşuyor.
Evlenmekten korkuyorum evlenmek de istemiyorum. Aldatılmak istemiyorum yalan dinlemek istemiyorum şiddet görmek istemiyorum boşanınca da öldürülmek istemiyorum
@_dariolee Haber kanalları, bilerek kötü haber paylaşımını artırır. Sanki ülke de güzel şeyler olmuyormuş gibisinden. Zirâ hu korku ve kötu haberler, iyi haberlerden daha fazla ilgi çeker.
Ayrıca hepimiz aldatılıyoruz, erkekler fiziksel şiddete belki maruz kalmıyor olabilir, lâkin psikolojik şiddete sürekli maruz kalıyorlar. "Ne biçim erkeksin sen?" sorusu tarzında konuşan çok kadın gördüm ben.
Erkeklikle sıkıntısı olanlar en kucuk seyde ozguveni zedelenenler zaten siddete basvuruyor kendini taniyan biri niye bi cumleyi bu kadar taksın ki deviation
@_dariolee "Sevdiğin adam sana, sen ne biçim kadınsın?" dese nasıl hissedersin? Mesele erkeklik değil, mesele kullanılan cümle. Eleştirinin dozunu abartmak. Bazı insanlar sanki kendilerinde ki kusurlar küçük, ama karşısındakinin kusurları büyükmüş gibi davranıyor, ki bundan vazgeçmeleri kendilerinin hayrına olur.
Sanırım kibirden kaynaklanan bir durum. Açıkcası, ben öyle özgüvensiz birisi hiç olmadım. Böyle her sözden incinen, alınan birisi de değilim. Ama değer verdiğim bir insan bana böyle bir söz söylese, açıkcası hiç birşey demem, araya mesafe koyarım o kadar.
Şahmaran saçmalıyorsun. Erkek cinayetleri daha fazla. Ayrıca cinayet suçlarının tamamı yüzde 0.1 gibi bir oranı temsil ediyor. Bu kadar kafaya takıyorsan git dağda yaşa bence. Ki erkeklerin durumu daha kötü onu da söyleyeyim. Erkeklerin hem cinayet sorunu var hem de taciz tecavüz iftirası sorunu. Feminist medyanın taraflu haberlerine bakma sen.
@Art79art defalarca aldatılmış birine bunu anlatamazsın... öldürmeseniz de öldürmekten beter ediyorsunuz ilişkide. Toplum siz ne yaparsanız yapın elinizin kiri, erkek tek eşli olamaz diye savunuyor.
20 yaşındayım evlenmedim diye çirkin miyim. d komik bu bir tercihtir zorunluluk değil kimse de evlenmek zorunda değil, her güzel ve yakışıklı olan evlenmek zorunda diye yazılı kanun mu çıkarıldı benim mi haberim yok? Toplum dayatması yapmayın kimseye. Kariyer yapmadan evlenmem mümkün değil zaten. Ekonomik özgürlüğümü kazanmak zorundayım. Bu yaşlarda evlenen kızların akılları bir karış havada olduklarını düşünüyorum. Eğitim önceliktir her zaman. Yoksa kocanıza bağlı kalırsınız. Bana para vercek mi diye eline bakarsınız. Aklınızı başınıza alın kızlar. Ayakta durmak için okuyun.
Evlenmek istemiyorum bundan kime ne ya? Hayatımı yaşamak istiyorum, ülke ülke gezmek istiyorum, bir şey istediğim zaman sorgulamadan yapmak istiyorum bundan kime ne? Belki evlenince aldatılacağım, belki tonla nafaka yükleyecekler ve hayatım berbat olacak. Emin olmadığım sürece neden birisiyle evleneyim? Bu algıya sahip bir insandan koşarak uzaklaşın, psikoloğa görünmesi gerekiyor. Kimse 20 yaşında evlenmek zorunda değildir, kadın erkek farketmez. Haddime değil ama bence 20 yaşınızda evlenmek çok büyük bir hatadır. Gençliğinizi rahat rahat yaşamak varken neden kendinizi bağlıyorsunuz ve sorumluluk yüklüyorsunuz ki? İşte ülkede ki en büyük sorunlardan biri bu, saçma sapan algı oluşturmak. Hayat sizin hayatınız, istediğiniz gibi yaşarsınız. İnsanların laflarına takılmayın :).
Şimdi sen neye gore kime guzelsin siz turk kizları da kendinizi yükseltmeye iyi bayılıyorsunuz veriyonuz gazi veriyonuz gazi sonra kendinizi durduramıyorsunuz guzel yakışıklı diye bakarsan zaten evlenemezsin evlensen de bosanirsin bu zamanda zaten evlilik kalmadi çıkiyirlar biz birbirimizi seviyoruz evlenicez evleniyorlar sonra biz bosanacaz ne oldu hani seviyordunuz birbirinizi bu isler sevmekle olmuyor yakışıklı güzelle hic olmuyor Türkiyede sevgiyi aski evliliği çocuk oyuncağindan beter ettiler
Tam tersi, bütün çirkin kadınlar (daha güzel olanlara göre) evli hem de güzel mi güzel adamlarla. 30'una dayanmış hatta geçmiş bekar her kadının bu vakitten sonra kafasındaki tipte birine denk gelmesi çok zor. Denk gelse bile çoğu muhakkak evlenmiş oluyor.
Evlenmek neden bu kadar büyütülüyor anlamış değilim? Yok benden geçti, yok geç kaldım, yok şöyle oldu yok böyle oldu.. Yani artık kabak tadı verdi.. Hiçbirşey için geç değildir. Artık lütfen kendinize bahane, mazaret aramaktan vazgeçin. Kendinizi eziyorsunuz, soyutluyorsunuz sonra beni beğenmiyorlar, yok şuram öyle yok buram böyle.. Artık siz de yani.. Gerçekten baydı bu muhabbetler..
20 Yaşında ne evlılıgı anlamadım 20 yasında bır kız ıcın 25 yasında erkek olsa o yastakı bır erkekten ne kocalıgı beklıyceksınız anlamak mumkun degıl.25 yasındakı bırı daha cocuktur. Ne duzgun bır işi ne karıyerı nede aıle bakacak ruh halınde degılıdr. Hadı dıyelım erkek 30 yasında olsun sonrada cıkacak bır kac abla eee sübyancımısınız ensest durumlarmı dıyecekler. Benım kuzanım avukat erken yaşta evlenenlerdekı boşanma oranları %90 lar gıbı dedı. Yanı bu neyın acelesı gercı kadınlar 27den sonra bıraz sıkıntıya gırebılıyorlar ama bence bır kız nerden baksan 25 ı doldurmalı en kötü erkekte en az 30 olmalı 20 lı yasşlarda erkekten koca olur dıyen hayatının en buyuk hatasını yapar. Bır erkek evlenmeden önce sabıt işini gucunu vs herseyını oturtmus olmalıdır yoksa bu hayat sartlarında ne evlılıkten nede aşktan bır sey anlarsınız gözunuzu bır acarsınız bosanmak ıcın hakım kasrısındasınız
kıstasları yüksektir, sırf anne olmak için evlenmek istemiyordur, denk gelmemiştir vb birçok neden olabilir. valla çirkinler de bal gibi evleniyor, zaten evlenmek için güzellik çirkinlik şartı yok, denk gelmek ve en iyisini aramaya çalışmamak (mükemmeliyetçi olmamak), hayatını erken kurmak (işini bulmak, okulunu bitirmek falan) önemli.
@YUNUSEMRE_06 demek ki daha cok kücük , ya bir yeni dogum yapmıs kedi bulacaksın , veya damlalıkla beslemen gerekebilir kedini bir süre mamaya alısana kadar
30 dan aşağı evlenmek eziklik göstergesi genelde. 30 dan önce evlenenlerin çoğu görücü usulü evlenen ilkokul mezunu tipler. Orta doğunun çok ilkel bir geleneğidir bu görücü usulü saçmalığı. Zaten en az 3-4 flört, sevgililik yaşamayan insanlar mutsuz bir evlilik yapıp boşanıyor. Olan da erkeğe oluyor. Nafaka, tazminat, taciz tecavüz iftiraları vs. Erkekler asla evlenmemeli bu devirde.
Bunu da duyduk ya tam oldu. Ne ilgisi var, çoğu kişi evde kalacağım, sonra beni kimse almaz korkusuyla evleniyor burada da gördüğümuz gibi ya da zaten sadece sebep çocuk. Sonrada mahkemede aliyor soluğu, burada da ağlıyor. Zaten doğru yaş 30. Bunun adı tercih, çirkinlik ya da güzellikle ilgisi yok...
Diyemeyiz. Kendime güveniyorum görsel anlamda, istemediğim için evlenmedim. Hayatımda ciddi ilişkilerim oldu ve evlilikle sonuçlanamadı. Bunun güzellikle, çirkinlikle alakası yok. Evlenecem diye ortaya çıksam 5 ay içinde evlenirim ama öyle kolay bir şey değil, ruh ikizini bulmak önemli.
Bunun güzellik ve tip ile değil dış görünüm beden dili jest mimik ve bakış tarzı ile alakası var gerçektede böyle olması gerek fakat sende aşırı derecede mukemmellyetcilik ve herşeyi beğenmeme gibi durum söz konusu ise yalnız yaşamaya mahkumsun demektir. bence ileriyi gormende yarar. Bu mukemmellyetcilik duygularına önce hakim ol seni beğenmeyen aciz ve özgüveni olmaya kendine hayrı ve saygısı olmayan kişilikleri vardır manken gibi kız isterler fakat kendileri begenilmiyor bu kişiden kişiye değişir. Sen biraz bu konuda gerilerdesin. Bende yalnizim 34 yaşındayım kıymeti var mi
Erken yaşta evlenen aptaldır, net! Hayatı bilmeden, öğrenmeden evlilik yapılmaz. O yaştaki insan karşısındaki insanı tanımadan güzel veya yakışıklı diyerek evliliği tercih ediyor. Büyük çoğunluğu da boşanma, şiddet veya buna benzer durumlarla sonuçlanıyor.
Hayatımda bu kadar cahilce bir soruyu ilk defa görüyorum. 20 yaşında kapılmak nedir. Aklı başındaki bir kız o yaşlarda üniversite okuyordur. O yaşta evlenen kişi güzelliğinden değil cahilliğinden evlenir
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yorumlar cahillik akıyor resmen o yaşta kimkız kariyer peşinde olur, üni okur, cahil degildir vs ki evlensin deniliyor arkadaşlar hayordır erkenden evlenöeyi kim cahillik olarak beyninize soktu sizin? Evlenince bi odaya hapismi oluyorsun? Tüm hayatın bitmiş mi oluyor? Veya bi imsan erken evlenip yuva kurmak isteyemez mi?
ben karadenizde yaşıyorum banada bakmaktan başka birşey yaptıklarını görmedim neye ya da ne için baktıklarını bilmiyorum neden bu karadenizin kızları böyleler anlamıyorum turistik yerlerdeki kızlar ya da yabancı kızlarla daha iyi ve daha güzel anlaşıyorum
Alakası yok dünya güzeli yakışıklı insanlar 30 u geçip bekar olanlar var çirkin olup da ne güzel yakışıklı insanlarla evlenenler var evlilik doğru insanı bulmak ve tamamen şans işi
Bence okumak istemeyen erken evleniyor okumak isteyen evlenmiyor. Guzellik cirkinlikle alakasi yok. Erken evlenen kac arkadasim var 25 yasinda 2-3 cocuk annesi ve teyze gbiler ben 18 gbiyim yanlarinda 😃 dusun yani bana benden kucukler gorucu geluo😃
Cok güzel bi komsumuz vardı universiteyi faln birakip 20 yasinda evlendi biriyle kocası borca battı sonra ona odetti sonrada boşandı 24 yasinda yine evlendi bu sefer çocuk yaptı kocasiyla ortak noktasi bile yok ama bosanamiyor da malum bu saatten sonra daha cok ornek var o yuzden sirf yakışıklı ve beni seviyor diye biriyle evlenmeyin ask iki gune bitiyor zaten tam tersine on yargili olun ilk hatasinda
yok ya saçmalık bence ben 18inde evleneni de gördüm 50 yasında evleneni de bence bu aşk kapınızı ne zaman çalarsa olan bir şey güzelliğe bakıp karar veremeyiz
30 lu yaşlarda evlenmemiş yakışıklı erkekler var ama bu erkekler zamanında evlilik bağlılığı reddetmiş nadir kişiler bu erkekleri kapmak zordur ama imkansız değil.
Asil elalem. ne der'e kafa yorup hayatinin baharinda evlenenler güzel veya yakisikli degil salaktir bana göre djdjdjf. Hahaha simdi evli tayfa kesin taslayacak ama bi umrumdaydi djdjdjfjf
Gerçekten Bu yönde bir Noktaya Takılmamalıdır çünkü Güzellik Anlayışı Her insanın asla Dış Görünüşündeki Hoşlantı Kadar Basit asla değildir. Gerçek Sevgi Her zaman O insanın Yanında Olabilirken Karşılıksız Hissedebildiğin Gözü Kapalı Olan güvenin Kalbine Verebildiği Farklı İzdeki Bir Duygunun Sadece Başlangıcıdır. Bunu Hissedebilen Bir insanın Gerçek Anlamdaki Kadim Kavram Degerleri Anlayabilme Yolculuğu Başladıgının Göstergesidir😇
Gercekden bu fenomenlerin akıl yaşlarından şüphe ediyorum, boş boş sorular, şimdi görüşümü de kaldırırlar,çünkü bu sitede şunu öğrendim olumsuz küfür hariç görüşe saygi duyulmuyor
alakası bile yok eğer türkiyenin sayılı zenginleri arasında falan değilse o yaşta evlilik yapmak çok saçma bir düzenin yok geleceğin belli değil ve senin tek derdin evlenip üremek mi? asndfsanf