Kızlar bu ameliyatı olmak istiyorum göğüslerim büyük 90 beden ben 80-85 arası istiyorum gömleklerin düğmeleri kapanmıyor üst beden yüzünden hep geniş şeyler giyiyorum çünkü dar giyince erkekler malesef seks objesi olarak görüyor? Aranızda yaptıran oldu mu zor bir süreç mi?
Meme küçültme operasyonu nasıl yapılır?

Meme Estetiği kavramı içinde benim görüşüm gerçekten estetik olarak nitelenecek tek ameliyatın meme büyütme olduğudur. Diğer meme operasyonları gerek izler ve gerek uzun dönem sonuçlar olarak mükemmel olmaktan uzaktır.
Meme küçültme estetikten çok bir konfor ameliyatıdır ve asıl amacı hayat kalitesini arttırmaktır. Büyük memeler; omuz çökmesi, boyun ve sırt ağrıları, meme altında terleme hatta mantar enfeksiyonuna kadar rahatsızlık verici bir çok problemin nedenidir. Özellikle yaz aylarında kötü kokuya bile sebep olabilmektedir. Bu nedenlerden ötürü kadınların bir çoğu, ters T gibi bir izi göze alarak bu ameliyatı olmaktadır.
Meme dikleştirme ise 2 ayrı kategoride ele alınmalıdır. Yeterli dokunun olduğu ve kendi dokusuyla dikleştirme ve doku yetersizliğinde İmplant ile Dikleştirme.
Meme küçültme nasıl yapılır?
Küçültme işleminin temelde 2 basamağındaki vardır. Meme ucunun ideal yere alınması ve hacmin azaltılması. Meme ucununun ideal yerinden (ortalama olarak köprücük kemiğine uzaklığı 18-22cm dir) alınması. Meme ucu normal yerine alınması için gereken mesafe bu noktada önemlidir. Meme ucunun 9cm ye kadar yer değiştirmesi itibari ile riskler başlar ve 15 cm ve üstü bir yer değiştirmede risk çok yükselir. Örneğin Meme ucunun köprücük kemiği ortasına uzaklığı 38cm ise risk en üst seviyelerdedir, uzaklık 31 cm ise risk mevcuttur ama 26 cm ise risk oldukça düşüktür.
Meme hacmi azaltılırken dokular kendi içinde meme şeklini oluşturacak şekilde birbirine ve Gögüs duvarına sabitlenir. Ancak meme dokusu çok gevşek bir doku olduğundan dekolte dolgunluğunun kalıcı olarak sağlanması güçtür. Memeye konik bir yapı kazandıracak şekilde dokular şekillendirilir. Kalacak izin ne kadar olacağı yani lolipop mu yoksa ters T (çapa şeklinde) mi olacağı memenin büyüklüğü ile ilişkilidir ki çoğu koşulda ters t iz ile yapılan cerrahiler daha başarılıdır.
Ameliyat sonrası toparlanma süresi yaklaşık 1 haftadır ancak genellikle kişi 3. gün kendi işini yapabilecek kadar iyi durumda olur. Meme cildi iyileşmesinde problemler olabilir ancak çoğunlukla kendi kendine bu problemler iyileşir. Özel bir sütyenin 6-8 hafta kullanımı uygundur. 2. Ay itibariyle spor yapmakta sakınca yoktur.
İzler 1 yıl içinde soluklaşarak belirsizleşse de izsiz bir meme küçültme operasyonu mümkün değildir.
Meme dikleştirme nasıl yapılır?
Temel mantık olarak meme küçültmeye benzese de, meme ucunu uygun yere aldıktan sonra hiç meme dokusu çıkarılmadan fazla cildin uzaklaştırılması ve yeterli doku varsa bunların şekillendirilmesi, doku yoksa implant ile hacim kazandırılması prensibine dayanır. Meme Dikleştirme de meme ucunun ideal noktadan uzaklığına göre; meme ucu etrafında ve meme altında çok kısa bir izle, lolipop iziyle veya meme ucu fazla sarkmasında ters t izle tedavi gerçekleştirilir.
En büyük risklerden biri meme ucunun taşınma mesafesinin çok arttığı durumlarda ortaya çıkan meme ucu kaybı riskidir. Enfeksiyon ve yara iyileşmesi gecikmesi, iz problemini arttırabilse de çok büyük bir deformite genellikle bırakmaz.
Merhaba, iyi akşamlar.
Erkekler için de penis küçültme tedavisi ya da ameliyatı mümkün müdür?