Ben yirmi bir yaşımı bitirmek üzereyim. Cildim beyaz ve ince lekeye vs meyilli. Botoks için bi 28-29’a kadar beklemeyi düşünüyorum. Bi arkadaşım bu sene yaptırmaya başla dedi.
Ama henüz cildimde bir bozulma yok beslenmeme dikkat ediyorum düzenli temizler nemlendiririm güneş kremini yaz kış kullanıyorum. Ben daha erken olduğunu en kötü ihtimalle 26’ya kadar beklemeyi düşünüyorum. Sizce 21 yaş erken mi geç mi?
Sevgili hemcinslerim daha çok cevap verirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Ama henüz cildimde bir bozulma yok beslenmeme dikkat ediyorum düzenli temizler nemlendiririm güneş kremini yaz kış kullanıyorum. Ben daha erken olduğunu en kötü ihtimalle 26’ya kadar beklemeyi düşünüyorum. Sizce 21 yaş erken mi geç mi?
Sevgili hemcinslerim daha çok cevap verirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Botoks basitçe kas kasılmasını engelleyerek kırışıklık oluşumunu engelleyen ve dünyadaki şu ana kadar bulunmuş en iyi kırışık engelleyici ilaçtır. Temel olarak kasları geçici olarak felç etme etkisi ile bunu yapar. Yüzde ayrıca çene köşesine uygulanarak diş sıkma ve diş gıcırdatma tedavisinde kullanılır ve bu aynı zamanda çene köşesini yumuşatarak daha oval bir yüz görünümü oluşmasına yardımcı olur. Yine yüz ve saçlı deri içi uygulamalar ile migren tedavisinde de kullanılmaktadır.
Botoks nerede işe yarar nerede yaramaz?
Botoks, Clostridium Botillinium isimli bakterinin besin zehirlenmesi oluşturan egzotoksini yani zehiridir. Bu zehrin laboratuvar ortamında elde edilmesi aslında tıpta devrim niteliğindedir. Çünkü uygun dozlarda uygulandığında bölgesel olarak kasları geçici süre felç etmesi, spastik palsyden migrene, anal fissürden diş sıkmaya kadar Bir çok problemin tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca cilt düzeyine uygulandığında terleme tedavisinde de etkin olduğundan koltuk altı, Genital bölge, el ve ayak terlemesi tedavisinde kullanılmaktadır.
Ciltteki etkileri:
Kırışıklıkmışlar dinamik ve statik olarak temelde ikiye ayrılır. Dinamik kırışıklık örneği göz çevresindeki kaz ayağı gösterilebilir. Statik kırışıklık İçin nazolabial oluk yani Burun kanadından ağız köşesine uzanan katlandığı örnek verebiliriz. Botoks dinamik kırışıklıklara etkilidir ve statik kırışıklıklar genellikle yer çekimi ile oluşan kas hareketinden bağımsız kırışıklıklardır. Her dinamik kırışıklık tedavisinde de uygulanması zordur. Örneğin dudak üzerindeki barkod çizgileri tabir edilen kırışıklık alanlarında doz çok az bile aşılsa, uzun süren dudak fonksiyon kaybı ve yeme içmede zorluğa yol açabilir. Botoksun cilt lekeleri veya ciltteki gözenekler üzerine bir etkinliği olduğu gösterilmemiştir bu nedenle leke tedavisinde yeri yoktur.
Botoksun yaşı var mı? Erken başlamak zararlı mı?
Botoks genç yaşlarda kaş şekillendirme için bile günümüzde tercih edilmektedir. 18 yaş itibari ile kullanımında bir sakınca yoktur. Hatta 25 yaşından itibaren düzenli botoks yapıldığında 55 yaşında bile alın ve göz çevresi cilt kırışıklığı neredeyse aynı olacaktır (güneş ve yer çekimi etkileri dışında).
Botoksun uzun dönem kullanımı sadece kas Kitlesini azaltabilir ancak botoks uygulanan mimik kaslarındaki hacim kaybının ileriye yönelik zarar verici bir yönü yoktur.
Bir diğer yanlış bilgi ise bir kez botoks yaptırınca sonrasının daha kötü olduğudur. Yani şu sözü sıkça duyabilirsiniz:”Botoks yaptırdım 6 ay sonra daha kötü oldum”
Ama aslında buradaki ana problem kişinin güzele çok çabuk alışıp eski halini unutmasıdır. Etki geçip eski haline dönen kişi güzele hızlı adapte olduğundan kendi yansımasını botoksun etkisini gösterdiği en güzel haline taşır ve etki geçince daha kötü olduğunu iddia eder.
Böyle bir durumun gerçekle bağdaşır bir yanı yoktur. Bunun yanısıra botoksun 2-3 yıl boyunca 4.5 ayda bir tekrarlanması bir var olan kırışıklığı bile azaltabilir ve uzun dönemde ortadan kaybolmasını sağlayabilir.
Sonuç:
Botoksa genç yaşlarda başlanabilir ancak leke vb. Cilt lezyonlarında botoksun etkinliği henüz gösterilmemiştir.