Evli çiftlere şöyle dönüp bir bakıyorum da eskisi kadar bakımlı değil. Sadece bu da değil bir de kilo alıyorlar. İlerde böyle olmamak için neler yapılmalı? Sizce bunun altında yatan sebepler nelerdir?

Evli çiftlere şöyle dönüp bir bakıyorum da eskisi kadar bakımlı değil. Sadece bu da değil bir de kilo alıyorlar. İlerde böyle olmamak için neler yapılmalı? Sizce bunun altında yatan sebepler nelerdir?

Evlilik iki kişinin hayatlarını birleştirerek birlikte bir yolculuğa çıkması anlamına gelir. Bu yolculuk birçok güzel anı ve deneyimi paylaşmayı içerir. Ancak evlilik sürecinde özellikle zaman içinde bireylerin kendilerine olan özeni ve bakımını ihmal edebileceği durumlar ortaya çıkabilir. Evliyken bakımlı olmak gerçekten şart mı? Bu konu üzerine düşünmek, hem kendimiz hem de ilişkimiz için önemli farkındalıklar yaratabilir. İşte bu sorunun yanıtlarını birlikte keşfetmeye başlayalım! 😊

Evlilikte bakımlı olmanın önemi kendine olan saygını ve partnerinle olan ilişkini güçlendirme açısından önemlidir. Bakımlı olmak sadece fiziksel görünümle ilgili değil, aynı zamanda sağlığını ve genel iyilik halini korumakla da ilgilidir. Kendine özen göstermek hem partnerine hem de kendine olan saygını gösterir ve ilişkinizin dinamiklerini olumlu yönde etkiler. Ayrıca bakımlı olmak kendini iyi hissetmeni sağlar ve özgüvenini artırır.
Evlilik sürecinde bakımlı kalmak partnerinle olan bağını güçlendirebilir ve birbirinize olan ilgiyi canlı tutabilir. Tabii yalnızca estetik bir mesele değil aynı zamanda ilişkinin duygusal ve zihinsel sağlığını destekleyen bir faktördür. 👫

Bakımlı bir kadın olmanın anahtarı kendine özen göstermek ve genel sağlığına dikkat etmektir. İlk olarak, kişisel hijyen büyük önem taşır. Düzenli olarak banyo yapma, dişleri fırçalama ve cilt bakımına dikkat etme gibi günlük rutinlere özen göstermek, sağlıklı ve temiz bir görünüm kazandırır. Saç bakımı da önemli bir unsurdur. Saçlarını düzenli olarak kestirmek ve bakımlı tutmak, görünümünü canlandırır ve taze bir hava katar. Cilt bakımı, sağlıklı ve parlak bir cilt için gereklidir. Cilt tipine uygun temizleyici ve nemlendirici ürünler kullanarak cildinin sağlığını koruyabilirsin.
Giyimine özen göstermek tarzını ifade etmenin bir yolu olarak önemlidir. Kendine yakışan kıyafetler seçerek ve modaya uygun giyinerek görünümünü güncelleyebilirsin. Düzenli olarak spor yaparak ve sağlıklı beslenerek, vücudunun formda kalmasını sağlayabilirsin. Egzersiz yapmak sadece fiziksel değil, zihinsel sağlığı da destekler.

Bakımlı olmak hem bireysel sağlığın hem de ilişkilerin için büyük önem taşır. Öncelikle kendine özen göstermek, özgüveni artırır ve kendini iyi hissetmeni sağlar. Bu da günlük yaşamında daha pozitif ve enerjik olmanı destekler. Evlilikte bakımlı olmak, partnerinle olan ilişkini güçlendirir ve birbirinize olan ilgiyi canlı tutar. Bakımlı olduğunda, partnerinle olan etkileşimin daha olumlu ve sağlıklı olabilir.
Bakımlı olmak genel sağlık ve iyilik halini korumak için önemlidir. Düzenli sağlık kontrolleri yapmak, sağlıklı beslenmek ve fiziksel aktivitelere katılmak, uzun vadede sağlığını olumlu yönde etkileyen alışkanlıklardır. Kendine özen göstermek, sadece fiziksel görünümle sınırlı değildir; aynı zamanda ruhsal ve zihinsel sağlığını da olumlu yönde etkiler. :)
Aslinda her iki taraf için de geçerli olan bir durum ama kadınlarin bakimsizlasmasi daha çok göze çarpıyor.

Bu konuda erkeklerin bahanelerini kabul etmiyorum. Tabi iş dışında. Çok yoğun geçen bir iş hayatı varsa ve kendine yeteri kadar vakit ayıramiyorsa buna müsamaha gösterilebilir. Ama kendini iyice salmamalı.

Kadınlara gelince, ev işlerinin zoruluğunu biliyorum zaten. Bir de üzerine doğum ve afacan çocuklar eklenince olan oluyor. Doğumdan sonra vücut bir süre kendini toparlama sürecine giriyor.

Sonrasinda tam o bitti derken çocuklar devreye giriyor. Çocuk mu bakayim, ev işi mi yapayim, kendimle mi ilgileneyim, eşimle mi ilgileneyim, aile mevzulariyla mi uğraşayim derken pek vakit kalmıyor sanırım.

Ama günde 10 dakika da olsa mutlaka zaman ayrilmali. Bi cilt maskesi yapiyosun, ardindan bekleme sureci oluyor o arada yine yapacağını yapıyorsun. İki süs püs falan gerekiyor yani. Kadının doğasında var süslenmek. Ayrica erkek için de bakım şart.
Selam 😃
Bence, zaten artık birbirine ait olunduğu düşüncesiyle birlikte " beni her halimle sever o benim karım/ kocam" fikrinin zihinde oluşmasıyla gelişen bi durum.
Bunun yanında sorumlulukların artması ( iş hayatı yoğunluğu, çocuklar, ev düzeni , evlilik sorumlulukları vs.) sıkıntı, stres de buna iten sebepler diye düşünüyorum. Bunlar arasında bakıma zaman ayırmak istenilmiyor olabilir. Kisi bunalımı üzerinden daha çok yiyerek atmaya çalışıyor olabilir.
Ne gibi bir çözüm üretilebilir; öncelikle insan kendi bedenini sevmeli. Kendi sağlığı ve bedenine olan saygı ve sevgisinden dolayı bakmalı kendine. Bu şekilde düşünülürse bunu yorucu bir eylem olarak değil, kendine yaptığı bir yatırım olarak görebilir. Ve bakim yapmak, sağlıklı yasamak her şeyden önce çok iyi hissettirir. 🧚🏼♀️♀️
Herkes aynı değildir; ama bence evli, mutsuz ve hayatındaki en üst başarıyı evlilik olarak görenler bu şekilde davranıyor. Üstelik bunu sadece kadınlar değil, bazen erkekler de yapıyor. Bakım yapmamaya, kendini salmaya ve giyime bile dikkat etmemeye başlıyorlar.
Evliliği hayattaki en büyük başarı olarak görmemek lazım. O sadece bir dönüm noktası olabilir. Bakımı kendimiz için yaparız, başkaları için değil. Sağlıklı yaşam tarzı da öyle... Bu yüzden 'Nasıl olsa istediğimi elde ettim, nasıl olsa evlendim' diye düşünmemek lazım 🌺
Bu tamamen senin ne gördüğüne bağlı birşey... Evet belki haklısındır ama ben çevremde sevgiliyken kilolu olup evlilikte zayiflayanlari da gördüm... Kişiye bağlı bir durum bu genelleme olamaz... Eğer spor alışkanlığın varsa bu evlilikte de formunu korumak amaçlı az da olsa devam edecektir...
Bahsi geçen evliliklerde kilo alma olayı insandan kaynaklı bunun evlilikle alakası yok...
Benim birçok arkadaşım 25 li yaşlarına kadar en kötü spor yapmasa bile halı sahaya gelir koşardi en azından... Daha sonra bıraktılar işe odaklandilar eğlence, yeme içme, gece hayatı derken hâlâ bekar olup bu şekilde kilo alanlar da var 😂
Cevap
53Cevap
Nasılsa en değerli varlık bulundu, kimin için süsleneyim düşüncesinin hakim oluşu olabilir.
Evlilik hayatının yanlış okunmasına bağlıyorum. Türk toplumunda fazlasıyla büyütülen evlilik algısı sorunun ana nedeni. Evlilik, sanki hepimiz için final çizgisi, bir bitiş konumunda çünkü. Evlendiği an çiftlerin kişisel kariyer, aşk, cinsel tutku ve hazlar, kişisel bakım, karşılıklı saygı ve anlayış eskiye oranla giderek hızla düşüş yaşıyor. "Nasıl olsa elde ettim, nasıl olsa benim artık" düşüncesi buradan kaynaklanıyor işte. Ulaşılmaya çalışılan şey değil ulaşılmaya çalışırken kafanda kurduğun o hayaller ve planlar her zaman daha değerlidir. İşte evlilik bana göre daima o arayışın kendisi gibi görülmelidir, ulaşmak isteyeceğimiz şeyin kendisi değil.
Muhtemelen sosyo-kültürel sıkıntılardan baslıyor ve yanına sosyo-ekonomik sartlarda bonusu olunca
Hoşgeldin tahammülsüzlük ekstradan taraflar düşmanlaşıyordur
Bu yazdıklarım sadece en basiti buradan yola cıkarak farklı varyasyonları hafıf olanı da mevcuttur agır boyutu da vardır
Artık oradan sonra kişilere kalmış boyutun derinliği🤷🏻♀️
Çünkü evlendiler, artık kendilerini birine beğendirmek gibi bir düşünceleri yok.
Bu düşünce tarzda olanlar ileride çok sıkıntı yaşarlar.
Evlendikten sonra Kendine bakmayı bırakan kişiler unutmasın, her an bir aldatma durumuyla karşı karşıya kalabilir. Bakımı birilerine beğendirmek için yapmamalı. Kendin için yapmalı.
Asıl ben sevip, aşık olduğum kişiyle evlendiğimde daha bakımlı olurum. Her gün bana tekrar aşık olsun isterim ama tabii şu da unutulmamalı eğer hem çalışıyorsam bir de evde tüm iş yükü bana aitse kendime ayıracak zamanım kalmaz bu yüzden eşim bana destek, yardımcı olmalı.
Benim fikrim evlendikten sonra şöyle düşünüyorlar zaten evlenmişim eşim var bu zamandan sonra kime kendimi beğendireceğim kafasıyla kendini salıyorsun kilo almaya başlıyorsun bakım yapmayı bırakıyorsun kendine vakit ayıramıyorsun belki iyice bırakıyorsun her şeyi. Ben böyle düşünüyorum ama başka sebepleride olabilir.
Bu tamamen karakter meselesi ya. Mesela benim ablam 15 yıldır falan evli ama hala çok bakımlı. Ben de bakıma önem veren bir insanımdır. Bence bir de bu şununla alakalı. İşte çalışmayan evde çocuk bakan kadınlar ve evlendiği için salmış erkekler öyle oluyor genelde
Kadin evlenince evlendim nasik olsa sonra cck olunca tamamen saliyor koca kari gbi dusunuyor. Ama asil ozmn bakimli olcak. Cocuk olunca bi spora yazilcak kendine odul vercek. Kinamak istemem ama ccguda bakarim kendimede en nefret ettigim sey bakimsiz olmak
Hersey köprüyü geçene kadardır köprüyü geçtikten sonra güvende hisseder herkes kendini. Yani kimisine sadecee evlendiğinde iş biter.
Kimisi de istediğini alana kadar rol yapar.
Kimisi buna zamanım yok. Ev işlerinden, çocuğa bakmakta, dışarıdaki işlerden kendime bakmaya zaman ayıramıyorum. ya da başımı kaşıyacak zamanım olmuyor. Olduğunda da dinleneyim derken uyuyakalıyorum..
Ne olacak alan almış satan satmış evlenene kadar kendilerine bakıyorlar evlendikten sonra birakıyorlar bu siz kızlarda var erkeklerde göremezsin bir de evdi çocuktu onlar da var tabi haa en onemlisi düzenli beslenme yok varsa alışkanlikların evlenmeden önce evlendikten sonra o alışkanlıklar çöp oluyor düzenli beslenme düzensiz beslenme oluyor
Eskisi gibi zaman ayıramıyorlardır ya da nasılsa benim diye düşünerek artık karşı tarafı etkileme çabasında olmadıkları için kendilerini bırakıyorlardır özen göstermiyorlardır.😃 Yanlış aslında ama böyle genelde.
😂neden alan aldı kafasında insanlar. Siz kendinizi birini oltalamak içinmi bakımlı yapıyordunuz. Her kes kendinden bilir göbeklerine dönüp baksınlar.
Erkekler evli kadının süslenmesinde bir bit yeniği aramasa kadıınlar kendini salmaz. Her kes kendine dönüp baksın. Başkası için değil kendi için yapan her zaman aynı olur.
Beni alan aldı mottosuyla haraket ettikleri için artık kendilerini önemsemiyorlar. Belli bi süre sonra bu durum ciddi problemlere yol açar. Aldatmaya kadar giden durumlar bile gördüm.
Sebep ne olursa olsun bakim önemli.
Sabah kalkar kalkmaz kahvaltı falan hazırlamak yerine makyaj biraz useniyorum eşim de hazırlasa yine usenirim 😀ama evde her zaman giyimime dikkat ederim saçıma falan yani asla evde üstüm basım uyumsuz olmaz bı makyaj yapmiyorum onu da yapamam ya 😀
Eğer biri sadece karşı cins beğensin diye bakım yapıyorsa evlenince nasıl olsa alan almış diye kendini salar.
Ama kendi için bakım yapıyorsa ne olursa olsun hep bakımlı kalır
Eşin bakımsız ise. Ammmannn ben niye tek başıma çabalıyprum denilebilir.
Ya da artık benim zaten çok kasmama gerwk yok gibi karaktersiz bir düşünceye bürünülebilir.
İndan kimse için değil. K3ndisi için bakımlı olmalıdır. Önce kendine saygı...
Bence bu aslında insanın içinde olan bir durum. Bakım yapmayı, spor yapmayı yaşam biçimi haline getiren biri evlendikten sonra da değişmez ama sadece evlenene kadar bunları yapan sonrasında rahatına düşkün olan için geçerli bu durumlar.
Çocuk iş güç temizlik insan kendine vakit ayıramaz ki
Yok ben evlenmedim henüz çocuga da karışmadım😮
Evlendikten sonra bakımsız değillerdi onlar zaten hep öyleydi sadece ilk başta sakladılar köprüyü geçince özlerine döndüler. Bunu her alanda düşünebiliriz.
İnsanlar karşındakine değer vermeyince.
ya da değer göremeyince. Bakımsızlaşıyor.
Hissettikleri ruh halleri vücutlarına yansıyor.
Bence sorun burada
Alan almış beğenen beğenmiş mantığı sanırım.
Amaaan nasıl olsa beni seviyor evlendik diye düşünüp salmalar oluyor hem kadın hem erkekte.
Onemli olan elde etmek degil elde tutmaktir. Bizim kadinlar daha bunu idrak edemediler. Sonra , isimli 4 yildir ivliyiz, istingrimdi gizil kizliri tikip idiyir, ni yipmiliyim...
Gerçekten evlilikten önce çok bakımlı oluyorlar erkekler daha sonra hiiiç kendilerine bakım yapmıyorlar bizi beğenen böyle beğenir hiç kimse için süs müş yapmaya halimiz yoktur diyorlar..
Çiftler birbirilerine saygı sevgi gösterip nesilleri ve birbirleri için bakım yapmalıdırlar.
Bakım şart 50 yaşınada gelse önce kendisine saygısı sonra karşısındakine olan saygı için iki tarafta kendine bakmalı, alan almış satan satmış olmamalı.
Bence bekarken onun için süslenip evlenince ne de olsa beni aldı amaan kafasında olmaktan heralde ki çoğu öyle düşünüyor.🤦♀️
Çantada keklik psikolojisi. Aetık o kadın adam benim diye gitmez sanıyorlar ama kuşlar kaçıyor 🤣🤣
Eşinize her zaman guzelliginizi hissstirmelisiniz bence nasil olsa evlendim diye kendini birakmamalisin bakima devam👩
Bana göre eşten intikam alma yöntemi. Adama kızıyorsun adamın sevmediği ne var kıl ve kilo. Ben inadına şişmanlayan eş tanıyorum. Değişik.
Evlisin artık alacağını aldın iyi kötü. Ne uğraşcan ki artık kıyafeti parfümü bakımı bir ton para gerek yok djdjdj
Eşin kıskançlığı
Utanma
Annelik rolü
Ev kadını rolü
Mahalle baskısı
Tacizler
Maddi durumlar
Kuş kafese girdi sanıyorlar ama bilmiyorlarki kafesin kapağını açık Görmeye görsün o kuş
Bence çok yanliş ama evliyken bakimsiz olduğum zamanlar eşimle mutsuz oldugum anlarim oluyordu.
1 Bizden geçti artık
2 çoluk çocuk zamanımmı var
3 ev işleri
Aklıma bu kadar geldi
Nasıl olsa alan aldı kime beğendirecem kendimi düşüncesinden kaynaklanıyor.
Bakimli bekarkende bakimli bakimsiz bekarkende bakimsiz
Bakımsızlığın bir bahanesi olamaz, prensip meselesi.
Ben aksine evlenince çok bakımlı davrancam 😂 insanlar çok tuhaflaşmış
Bakımı yaşamlarına indirgememis olmaları ve gösteriş merakı
omuzlara yüklenen fazla sorumluluk yüzünden olabilir
Evlenince bakım daha değer kazanır enazından benim hayatımda öyle
Evlilik sornasında eşlerin birbrine ilgisinin, alakasının ve davranışlarının bu konuda etkisi büyük.
İşi garantiye almak yönünden bakıyorlardır evlendik nasıl olsa artık rahatım kafası
Bakımlı olmanın bahanesi yok her iki kişide kendşnş salmayacak, bakımını da yapacak aksi halde kısa sürede salınıyır ve eskiye dönğlmüyor bu da ilişkiyi kensilikşe çatırdatır.
alan aldı diyip salıyorlar.
nasıl olsa evlendim beni beğenen beğendi kafasında olmaktır
Bakımlı olmakta kolay değil ki ben erkeğim bakın neler yapıyorum:
banyo girmeden dil ve diş fırçalama ağız gargara sonra banyo sonra saçlar için fön sonra deodorant sonra cildimize aloe vera nemlendirici sonra temiz kıyafetler sonra ayakkabı bakımı temizliği ohooooo her zaman böyle parfümü unutmuyoruz ne kullanıcaz parfüm olarak xerjoff erba pura. kadınları düşünemiyorum bakımlı olanları tabi.
bundan sonra kendini kime beğendirecekler? hahaha işte cevap burda ya.
Bakımlı olunca hanım sen kime süsleniyorsun diyor kdlsl
zaten buldum dahası önemli değil diyor kadınlar genelde
Biraz nasıl olsa bir koca buldum diye rahatlama var.
insan kendini seviyosa bakımına önem vericek bunu kendisi için yapcak eşi veya başkası için değil
Elde ettim zaten evlendik başkasına bakamaz ilgisi olmaz gibi bir düşünce olabilir yapacağımı yaptım kendimi sevdirdim aşık ettim elde ettim onu gibi
Kişinin kendine fazla vakit ayıramamasından kaynaklı çok dikkat etmiyorlar bir yerden sonra rahatlık geliyor
Kedini salıyor çoğu evet. Çoğu kadın ve erkek kendisi için değil karşı cinsi elde etmek için bakım ve spor yapıyor ve evlenince amaçlarına ulaştıkları ve evliliği garanti olarak gördükleri için artık kendilerini salmaya başlıyorlar.
Boşvermişlik yani çevremden hep duyarım sen süslenmicen mi diyince aman alan almış veren vermiş ne gerek bundan sonra derler.
Ben saldım aga ya beğenen böyle beğensin uğraşıyom valla bakımla duşumu traşımı olurum tırnakları keserim yeterli
Bekarken görülen ilgi ve sevginin evlendikten sonra son bulmasıyla gizli depresyonla beraber bakım yapma hevesinin kaçması mı desek
Cunki kadinlarimizin bi cogu kendilerini birine beyendirmek icin make up bakim ve s yapiyorlar. Kendileri icin bakimli olan kadin sayisi cok az.
herşeyin tekdüze olması zorunluluğu yüzünden , bu salma monotonlasma ve kilo alımı oluyor..
Birbirine alismislik ve yadirgamamanin getirdiği rahatlık. Ya da yorucu hayat çocuklar vs
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?