Erkek Tipi Saç Dökülmesinde zaten dökülme olan bölgeler bellidir. O bölgelerde dökülme varsa erkek tipi olabilir. Buunlar tepe ve şakakların yukarısındaki bölge.
0
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim saç çizgimde dökülme yüzünden açılma oldu o yüzden soruyorum
Yani erkek tipi dökülme değil? Bazıları kadınlarda erkek tipi saç dökülmesinin saç çizgisinin birbirinden ayrılarak dökülmeye başlamasından oluştuğunu bahsettikleri için soruyorum
Bu görsel kadın tipi saç dökülmesinde de karşıma çıktı. Burada tam ortada olan çizgiden dökülme başlamış benim ise sağ tarafta olan çizgide dökülme var, dermatoloğa da gitmeye korkuyorum malum pandemi dönemi 😔
Haklısın pandemi konusunda. Görsel konusunda da haklısın internetten bakınca böyle oluyor :) Ya iyice araştıracaksın site site ya da pandemiden çekinmeyip gideceksin. Şöyle bir şey yazabilirim ama mesela kardeşim ile 6-7 kez dişçiye gittik onun için fakat çok şükür henüz tanışmadık korona ile. Yani dikkatli olursan risk epey azalıyor. Tabi bekleyebilirsin de. Hayatında stres varsa ki olmayan yok herhalde onu azaltmaya bak.
Saçlarım zaten ince telli ve seyrek bir yapıya sahip bu üç aylık dönemde olan dökülme yüzünden iyice seyrekleşti saçlarımın azaldığını görebiliyorum 😔 Çizgi oluşumu olmasaydı sorun etmezdim ama maalesef ki çizgi oluştu 😔 Yaşım henüz genç 21 yaşındayım internetten bu tarz olaylar karşıma çıkınca daha çok stres altına giriyorum açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ☹️
Ya kusura bakma sabah yazayım demiştim unutmuşum şimdi hatırladım. Anlıyorum seni haklısın da. Fakat daha fazla okuyarak kendine de stres yapma çünkü bunun en önemli sebeplerinden birisi zaten stres eğer genetik değilse. Ailende bu tarz başka kadın yoksa zaten korkma bu geri döndürülebilir bir şey. Yani beslenmene dikkat edersen, stres yapmazsan, saçlarına daha iyi bakarsan yani bakım falan yaparsan eski haline gelebilir bunda bir engel yok :)
Ha diyelim genetik, artık onun bile çeşitli çaresi var. O yüzden ilk olarak moralini toparla ve neler yapabileceğine bir bak.
İnan internetteki yazıları okuyunca ağlama durumuna geldim, ama şunu anladım ki bu tarz dökülmelerde ön saç çizgisi geriye çekiliyormuş benim sağ tarafımın saç çizgisinde ayrılma oluştu. Ailemde ise annemde dökülme var ama o da 45 yaşında normal bir durum bence onunki tepede olan dökülme böyle saç çizgisi ayrımı falan yok 😔
Tamam ailende benzeri yoksa üzülmene veya kaygılanmana gerek yok. Hatta dönemsel sadece geçici olarak bölgesel bile olabilir. Daha fazla yüklenme kendine boşu boşuna :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Erkek Tipi Saç Dökülmesinde zaten dökülme olan bölgeler bellidir.
O bölgelerde dökülme varsa erkek tipi olabilir.
Buunlar tepe ve şakakların yukarısındaki bölge.
Benim saç çizgimde dökülme yüzünden açılma oldu o yüzden soruyorum
O zaman onun sebebi başkadır.
Yani erkek tipi dökülme değil? Bazıları kadınlarda erkek tipi saç dökülmesinin saç çizgisinin birbirinden ayrılarak dökülmeye başlamasından oluştuğunu bahsettikleri için soruyorum
Evet şimdi baktım da farklılık varmış.
Kadınlarda şöyle gelişebiliyormuş ama bence bir dermatolog görse daha iyi olur yine de sen bilirsin.
Bu görsel kadın tipi saç dökülmesinde de karşıma çıktı. Burada tam ortada olan çizgiden dökülme başlamış benim ise sağ tarafta olan çizgide dökülme var, dermatoloğa da gitmeye korkuyorum malum pandemi dönemi 😔
Haklısın pandemi konusunda.
Görsel konusunda da haklısın internetten bakınca böyle oluyor :)
Ya iyice araştıracaksın site site ya da pandemiden çekinmeyip gideceksin.
Şöyle bir şey yazabilirim ama mesela kardeşim ile 6-7 kez dişçiye gittik onun için fakat çok şükür henüz tanışmadık korona ile.
Yani dikkatli olursan risk epey azalıyor.
Tabi bekleyebilirsin de.
Hayatında stres varsa ki olmayan yok herhalde onu azaltmaya bak.
Saçlarım zaten ince telli ve seyrek bir yapıya sahip bu üç aylık dönemde olan dökülme yüzünden iyice seyrekleşti saçlarımın azaldığını görebiliyorum 😔 Çizgi oluşumu olmasaydı sorun etmezdim ama maalesef ki çizgi oluştu 😔 Yaşım henüz genç 21 yaşındayım internetten bu tarz olaylar karşıma çıkınca daha çok stres altına giriyorum açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ☹️
Ya kusura bakma sabah yazayım demiştim unutmuşum şimdi hatırladım.
Anlıyorum seni haklısın da.
Fakat daha fazla okuyarak kendine de stres yapma çünkü bunun en önemli sebeplerinden birisi zaten stres eğer genetik değilse.
Ailende bu tarz başka kadın yoksa zaten korkma bu geri döndürülebilir bir şey.
Yani beslenmene dikkat edersen, stres yapmazsan, saçlarına daha iyi bakarsan yani bakım falan yaparsan eski haline gelebilir bunda bir engel yok :)
Ha diyelim genetik, artık onun bile çeşitli çaresi var.
O yüzden ilk olarak moralini toparla ve neler yapabileceğine bir bak.
İnan internetteki yazıları okuyunca ağlama durumuna geldim, ama şunu anladım ki bu tarz dökülmelerde ön saç çizgisi geriye çekiliyormuş benim sağ tarafımın saç çizgisinde ayrılma oluştu. Ailemde ise annemde dökülme var ama o da 45 yaşında normal bir durum bence onunki tepede olan dökülme böyle saç çizgisi ayrımı falan yok 😔
Tamam ailende benzeri yoksa üzülmene veya kaygılanmana gerek yok.
Hatta dönemsel sadece geçici olarak bölgesel bile olabilir.
Daha fazla yüklenme kendine boşu boşuna :)
Umarım ya bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum 🙏🏻😊
Rica ederim, lafı olmaz :)