Arkadaşlar saç dökülmesi problemi yaşıyorum ama böyle tel tel degil de oluk oluk. Bildiğin saçımın yarisi gidiyor.. Napmaliyım kalın telli saçlarım birde cabuk kırılıyor. Şampuandan kaynakli oldugunu dusunmuyorum kucuklugumden beri hep dökülüyor b12 im biraz eksik ondan kaynaklı olabilir mi?
Saçlarınızda gözle görülür bir değişim (açılma) varsa vücudunuzda birşeylerin ters gittiği ya da eksik olduğunun habercisidir. Kan değerlerinize ve vitamin değerlerinize baktırmanızda fayda var.
Genetik değilse (aileden gelen) aynı sorunu bende yaşamıştım zamanında hatta kısa bir süre önce aynı tarzda bir soru daha gördüm ve başımdan geçeni orada anlattım size de bırakayım yazdıklarımı izninizle;
Yaş 25li zamanlar. Saçlarım köküyle beraber dökülmeye başlamıştı. İlk başlarda pek önemsemedim fakat iş ciddi boyuta ulaşınca birşeyler yapmam gerektiğini anladım. Saçlarım incelmiş ve hızla dökülüyordu. İlk başlar da şampuanımı değiştirdim ve sıcak su yerine ılık su ile yıkamaya başladım. Değişen birşey olmadı. Sonra bilinen ve çok iyi markaların ürünlerini kullandım, maskelerini yaptım. Sonuç gene hüsran. Saçlarımı hızla kaybediyordum. Bu konuyu dermatoloğlar incelediği için birkaç farklı özel hastaneye gittim hepsi, mümessilerin verdiği abuk sabuk ürünleri yazdılar. Kimileri mevsimsel dedi, kimileri stresten dedi. Kısaca baştan savma olayını yaşadım. Biraz beklemeyi tercih ettim ama hiç biri sonuç vermedi ve saçlarım hızla dökülüyordu. En son bir arkadaşım dahiliye servisine gitmemi ve vitamin testi yaptırmamı söyledi hemen gittim ve testimi yaptırdım ve vitamin değerlerimin son derece düşük olduğunu öğrendim. Yaklaşık 2 aya yakın çeşitli vitaminler içtim ve çok şükür sorunum %100'e yakın çözüldü ve saçlarımın dökülmesi durdu, dökülen saçlar (kökler uykuya geçmediyse) tekrar geri çıktı ve kalınlaştı. Size tavsiyem saç dökülmesi sorununuz varsa abuk sabuk şeylere para ödemeyin, bu sizi hem maddi hem manevi olarak daha hızlı yıpratır ve çökertir. Mevsimsel ya da stresten diyede geçiştirmeyin. Mutlaka kan testi yaptırın. Bunların yanında aşırı üşüme, hafif de olsa halsizlik gibi sorunlarınız varsa mutlaka ama mutlaka vitamin değerlerinize baktırmayı unutmayın. - Geçmiş olsun.
Evet cok cabuk üşüyorum ve çok fazla uyuyorum halsizlik var unutkanlık var. Bi ton para vermek istemiyorum öyle duzelecegini sanmıyorum saçlarım seyrelmiyor ya da bana öyle geliyor bilmiyorum güncelleme yapabilirsem sacimi koyarım fakat artik cidden hem banyoda hem tararken hem topluyken cok dökülüyor annem bile bıktı toplu halde bile dökülüyor
Anlıyorum... Kalsiyum ve d vitamini eksikliğinin en büyük belirtileri halsizlik ve buna bağlı uyumaktır. odaklanamama/unutkanlık belirtilerinin eksikliği ise b12. Tabi diğer değerlerde çok önemli biotin gibi bunlar saç ve tırnağı besleyen vitaminler. Sakin kalın, panik yapmayın diyeceğim fakat anlıyorum çok zordur takmamak kafaya heleki saçlarınızı sürekli elinizde gördüğünüzde bilirim o duyguyu. Ö yüzden en kısa zamanda testlerinizi kesinlikle yaptırın. Tekrardan geçmiş olsun.
Eczanelerde olan saç dökülmesi için karışım yapıyorlar Benin saçımı dökülmesini kesti. Revox şampuanını önerebilirim birde çam terabenti yağını 12 tamam şampuanına at çok işe yarıyor