- Gizli Üye(25-29)1 ay
bu soru kamera şakası mı? el gözeneğine takanı ilk defa görüyorum yok daha neler aaa bak gözünün üstünde de kaşın var tüh nasıl olur hemen yok etmen gerek ya
11 Yorumla- 1 ay
Ben de el damarlarına takıyorum
En İyi Cevaplar
Cilt bakımı kadın, erkek herkesin çok dikkat ettiği bir nokta. "Bu işlerle ilgilenmiyorum" diyen birisi bile en basitinden eline krem sürerek ellerini nemlendiriyor. :) Geniş gözenekler yüzde nasıl rahatsızlık veriyorsa ellerde de rahatsızlık verebiliyor. :/
Eldeki Gözenekler Neden Olur?
Eldeki gözenekler genellikle cildin doğal yapısından kaynaklanır. Ancak bazı durumlarda bu mevcut gözenekler genişleyerek bizim daha çok dikkatimizi çeker.
- Yağlı bir cilt tipine sahipsen gözeneklerin genişler. Ciltte sebum (yağ) üretiminin artması, ciltteki gözenekleri büyütür.
- Cildin yaşlanması da gözeneklerin büyümesine yol açar. Yaş ilerledikçe cildin elastikiyeti azalır ve kollajen üretimi yavaşlar. Bu da cildin kendini toparlamasını engeller.
- Cilt kuruluğu da gözenekleri genişletir. Kuru cilt, gözeneklerin etrafındaki dokunun incelmesine ve böylece gözeneklerin belirginleşmesine neden olur.
- Çok fazla güneşe maruz kalmak. UV ışınları, ciltte kollajen ve elastin kaybına yol açarak gözeneklerin genişlemesine neden olur.
- Cildin, sık sabun ve kimyasal kullanımına maruz kalması. Eller, sık yıkama veya kimyasal ürünlerle temas nedeniyle tahriş olur, bu durum cildin koruyucu bariyerini zayıflatır, gözeneklerin daha belirgin hale gelmesine yol açar.
- Bakım eksikliği de gözenekleri genişlemesine yol açar. Ellere düzenli bakım yapılmadığında, ölü deri birikir ve gözenekleri daha belirgin hale gelir.
Eldeki gözenekler nasıl kapanır?
Eldeki gözenekleri tamamen kapatmak mümkün olmasa da, görünümünü azaltmak ve cildi daha pürüzsüz hale getirmek için bazı etkili yöntemler var. Bunlar;
- Düzenli peeling: Haftada 1-2 kez peeling yaparak ölü deriyi temizlemek, gözeneklerin içindeki kir ve yağ birikimini azaltır. Bu, gözeneklerin daha az belirgin görünmesini sağlar.
- Nemlendirme: Hyaluronik asit veya gliserin içeren nemlendiriciler gözeneklerin görünümünü iyileştirebilir. Elleri düzenli olarak nemlendirmek, cilt dokusunu yumuşatır ve gözeneklerin daha az fark edilmesine yardımcı olur.
- Güneşten koruyucu kremler kullanma: Güneşli günlerde ellerine 30 veya daha yüksek faktörlü güneş kremi uygulamak, gözeneklerin genişlemesini önler ve yaşlanma belirtilerini geciktirir.
- Retinol veya AHA/BHA asitleri kullanma: Retinol, cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırır ve cilt dokusunu sıkılaştırır. Salisilik asit ise yağları çözer ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur.
- Soğuk su veya buz terapisi: Soğuk suyla ellerini yıkamak veya birkaç dakika boyunca ince bir beze sarılmış buz küplerini uygulamak, gözeneklerin geçici olarak küçülmesine yardımcı olur.
Bunların dışında sağlıklı beslenmek, su tüketimine dikkat etmek ve cilt bakımını düzenli yapmak ciltteki gözenek görünümünü azaltır. :)
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- m1 ay
Limon suyu sürebilirsin
00 Yorumla Fotoğrafını attığın elde kapatılması gerekilecek bir kusur ya da abartılı gözenek açıklığı yok ki. Ha illa ki banane yapıcam diyorsan Yumurta akı maskeleri ve aloe vera tarzı maske kullanabilir. Yumurta akı maskesi dedim diye mide kalkmasın, zerre koku veya yumurta dokusu yok onlarda.
20 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Knk kil koku onlar. Elini agdayla epilatorle al killar azalsin. Kökler azalır ve küçülür.
Ama lazer olmadan tamamen gecmez14 Yorumla- Soran+1 yıl
Sürekli ağda ile alıyorum evde kapatmanın bi yolu yok mu bu gözenekleri
- Cevap sahibi+1 yıl
Gözenek sıkılaştırici serum kullanabilirsin. sekerli ağda kullan küçük kıllar da kalmasın gözenekler birazdaha kapanır. Tüy sararticilar var incelirse belki kapanır gözenekler. Bi de bakin yagi falan sürebilirsin
Bu dediklerimin hangisi ise yarar bilmiyorum ama internetten arastir - Soran+1 yıl
Çok teşekkürler ☺️
- Cevap sahibi+1 yıl
Rica eder8m
- +1 yıl
Cirkin degil hatta gayet hos duruyo ama sen bilirsin
32 Yorumla- Soran+1 yıl
Ciddenmi ☺️
- +1 yıl
Tabiki
- 1 ay
İnsanız ve gözenekler insanlar normal bir şey sosyal medyada gördüğün makyajlı vücutlar gerçek değil
10 Yorumla - 1 ay
Bu kadar yakın çekersen öyle gözükür tabi ama bence sorun yok neyini kapatcan
10 Yorumla Peeling yapa bilirsin, gözenek sıkılaştırıcı tonikler var onlardan kullanabilirsin.
10 Yorumla- 1 ay
Elinle diğer elini kapatırsan bir elinin gözenekleri kapanır.
10 Yorumla - 1 ay
Takacak başka bir şey mi bulamadın mk dertsiz misiniz lan bu kadar
00 Yorumla - 1 ay
kardeş bu gözeneklerin olmadığı insan mı var? buna nasıl taktın, hayret
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Kadın mısınız siz ya bunlara bile takılmaya başlamışsınız erkeğin cildi kötü olsa bile sorun olmaz
00 Yorumla Nivea kremler işe yarıyor diye biliyorum
00 Yorumla- 1 ay
Neresi çirkin be😒
00 Yorumla - 1 ay
Gayet güzel duruyor normal yani
00 Yorumla - 1 ay
Elin güzel işte bı kusur görmüyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)1 ay
Sorun ellerinde değil, kafanda.
18 Yorumla- 1 ay
yani gerçekten anca bu kadar kafa yenir 😂
- Cevap sahibi1 ay