Geçen arkadaşla sohbet ederken arkadaşım İzmir kızları çok güzel oluyor dedi. Bende şehir efsanesinden ibarettir dedim. Sizce arkadaşım haklı mı? İzmir'in kızları gerçekten güzel mi, yoksa bu söz sadece şehir efsanesi mi? #gadasından sevgilerle 🤗
İzmir'in kızları gerçekten güzel mi, yoksa bu söz sadece şehir efsanesi mi?
Bence bakımlılar. Bir de kıyafet konusunda diğer bölgelerin kızlarına göre daha rahatlar. Bu yüzden de vücutlarına ekstra dikkat ediyorlar. Bence vücut ölçülerine dikkat eden sporunu yapan her kadın makyaj ve estetik sayesinde güzel değilse bile güzel olur. Yani artık herşey mümkün. Bence izmirin kızlarının farkı bunu çoktan farketmiş olmaları.
Bence karadeniz olsun doğu olsun burdaki kadınların güzellikleri kusurlu oldugu için genelde izmirdeki kızlarla kıyasladığımızda izmirin kızları daha güzel oluyor farklı güzellikleri var yarısı çirkin olup yarısı güzel ols bile o güzel olankarın güzellikleri farklı oldugu için bu kadar güzsl bulunuluyor mesela benim tanıdıgım bütün izmirli kızlar renkli gözlü fındık burunlu güzel cilde sahip bakımlı kızlardı
Fındık burun İzmirlilere ait bir özellik değil. Benimde fındık burnum var. Doğu kızları için güzellikleri kusurlu demişsin sen nereden biliyorsun hepsini gördün mü? Mesela ben Diyarbakırlıyım ve baby faceyim. Makyajla örtülecek bir yüz kusurum da yok. Doğunun kızları sandığın kadar da bakımsız değil. Başkalarının savunuluculuğunu yapamam ama Doğunun kızları için genel bir yorum yapmışsın. Burada bana da cevap hakkı düşüyor. İzmir'in kızlarının yarısı çirkin olsa bile daha güzel oluyor demişsin. Bu yorumda bir mantık bulamadım 😁😁
İzmiri ben Baküye çok benzetiyorum. Baküye 1 kaç kez gittim ve oranın kızları çok güzel çirkin kız az görülür Baküde. İzmir de fikrimce abartılmış bu düşünce biraz. Türkiyede en güzel kızların bulunduğu yerlerden biri İzmir amma Karadeniz, Antalya, İstanbul İzmirden geri kalmaz
İzmir'in kızları çok güzel değil de güzel. En azından Türk kızları içinde güzeller. İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir, Adana, Ankara , Antalya, Malatya, Rize güzel Türk kadınlarına görece daha sık rastlanabilecek illerimiz, diye düşünüyorum.
Neye ilgiyle yaklasip ozen gosterirse ister bu cicek olsun isterse mucevher o şey guzelleşir. Onlarda bakimlılar ki guzeller. Cirkin insan yoktur bakimsiz kendine ozen gistermeyen insan vardir
Bir izmirli olarak söylüyorum artık suna bi son verin sormayı kesin yorumları görüp kavga etmek istemiyorum her kadın güzeldir izmirli kızlar sadece daha bakımlı olabilir bakımı her kadın da yapabilir abartmayın!
İzmirde doğdum ve hâlâ burda yaşıyorum İzmir in tek özelliği diğer pek çok şehir gibi açık giyinen kızlara farklı bir şeymiş gibi bakılmaması bu nedenle de insanlar fiziğini gösteren kızları güzel zannediyor. Yoksa Türkiye'nin her köşesinde ayrı güzel kızlar var
Hepsi çok güzeldir diye genelleme yapamam , daha çok bakımlı , giyimine kuşamına önem verip güzelliklerini ortaya çıkarmayı biliyorlar çoğu diyelim. Diğer şehirlerdeki kızlardan ayıran bu bence
Güzelliği nerede aradığına bağlı ancak İzmir kızlarının güzel diye anlatılması giyiniş ve fiziksel özellikleri ile alakalı yüz güzellikleri yok mu elbette var ancak her ilde olduğu gibi.
Medeniyeti dekolteyle tanımladıklarından ötürü bizim Türk erkeklerine göre güzeller. Ama yüz güzellikleri yok. Genel olarak Türkiye’ de güzel kızlar Balıkesir, Trakya bölgesi ve Bursa’ dan çok çıkar.
Bazıları güzellik şehirle ne alaka demiş İzmir de bir sürü göç vb çok fazla toplum bulunduğu için zamanında genetik çeşitlilik vb çok fazla çok biliyor bu insalar xok