Yaptırıcam kararsızım 🤗
İpek Kirpik
Kirpik Lifting
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yaptırıcam kararsızım 🤗
Helloo 👋
İpek kirpik ve kirpik lifting, kirpiklerin daha dolgun, uzun ve belirgin görünmesini sağlar. Hangisinin tercih edilmesi gerektiği, kişisel tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir. İpek kirpik daha belirgin bir görünüm sunarken, kirpik lifting doğal bir etki yaratır. Şimdi her iki yöntemin avantajlarını ve farklarını inceleyerek hangisinin senin için daha uygun olduğunu belirlemene yardımcı olacağım.
İpek kirpikler, kirpiklerin üzerine tek tek eklenen sentetik kirpiklerle yapılan bir işlem. Bu yöntem gözlerine yoğun ve dramatik bir görünüm kazandırır. Özellikle düğünler, özel davetler ve günlük hayatta daha belirgin göz makyajını sevenler için ideal.
Kirpik lifting ise doğal kirpiklerinin kıvrılarak, daha uzun ve dolgun görünmesini sağlar. Bu yöntem daha doğal bir görünüm isteyenler için uygundur. Gözlerini açar, kirpiklerini belirginleştirir ve maskara kullanmadan bile etkileyici bir görünüme kavuşturur.

İpek kirpik ve kirpik lifting arasındaki farkları anlamak, hangi yöntemin senin için daha uygun olduğunu belirlemen için önemli. İpek kirpik sentetik veya ipekten yapılmış kirpiklerin, doğal kirpiklerin üzerine tek tek yapıştırılması ile yapılır. Bu yöntem kirpiklerine hacim ve uzunluk katarken, uygulama süresi genellikle 1,5-2 saattir. İpek kirpikler, düzenli bakım gerektirir ve her 2-3 haftada bir doldurma işlemi yapılması gerekir.
Kirpik lifting ise doğal kirpiklerin özel bir solüsyon yardımıyla kıvrılarak şekillendirilmesi işlemidir. Bu yöntem de kirpiklerinin doğal yapısını bozmaz ve 6-8 hafta boyunca kalıcıdır. Kirpik lifting işlemi yaklaşık 1 saat sürer ve sonrasında ekstra bir bakım gerektirmez.

İpek kirpiklerin kalıcılığı, kirpik bakımına ve kişinin yaşam tarzına bağlı. Genelde 2-3 hafta boyunca dayanır ve düzenli olarak doldurma işlemi yapılması gerekir. Eğer yüzünü sık sık yıkıyorsan, göz makyajı kullanıyorsan veya uyurken yüz üstü yatıyorsan, ipek kirpiklerin ömrü kısalır.
Kirpik lifting ise 6-8 hafta boyunca etkisini korur ve ekstra bir bakım gerektirmez. Bu nedenle uzun süreli bir çözüm arıyorsan ve doğal bir görünüm tercih ediyorsan, kirpik lifting senin için daha uygun olabilir.

Evet liftingten sonra ipek kirpik uygulanabilir. Bu işlem kirpiklerin daha hassas olmasına ve kırılmasına neden olabilir. Bu yüzden ipek kirpik yaptırmadan önce kirpik lifting etkisinin tamamen geçmesini beklemeni öneririm. Böylece kirpiklerin zarar görmez ve daha sağlıklı bir sonuç elde edersin.
Hem ipek kirpik hem de kirpik lifting, farklı ihtiyaçlara ve tercihlere hitap eden harika yöntemler. Eğer daha yoğun bir görünüm istiyorsan, ipek kirpik tercih edebilirsin. Doğal ve bakımı kolay bir çözüm arıyorsan, kirpik lifting tam sana göre. Seçim yaparken kendi ihtiyaçlarını ve yaşam tarzını göz önünde bulundurmayı unutma!
Lifting hiç yaptırmadım uzun sürede pek kepek kullanıyorum yaklaşık iki yıldır düzenli olarak yaptırıyorum benden bir parça gibi kırpık dökme konusuna gelince eğer kendin koparmazsan kirpiklerinle uğraşmazsan asla kepini dökmüyor sadece çıkardığı zaman biraz bakımsız oluyor onun sebebi de kirpiklerini birkaç bakımdan sonra çıkarıyorlar çıkartırken de bir tane macun sürüyorlar bir ilaç gibi düşün o kirpiklerine zarar veriyor normalde hiç onu kullanmayıp sürekli bakım yaparsan aslında bir sıkıntısı yok benim kirpiklerim çok sık ama çok kısa bu yüzden ipek kırpık tercih ediyorum yani lifting yaptığım zaman hiçbir işe yaramayacağını söylemişlerdi bu yüzden ipek kırpık devam ke
Bence lifting daha faydalı. Ben evde kendime yapıyorum çok güzel oluyor. Diğer işlem kirpiklere zarar veriyor o yüzden ben pek tavsiye etmiyorum ipek kirpiği. Bence en güzeli lifting hem çok doğal duruyor hemde kirpiklere bir zararı falan olmuyor oldukça etkili diyebilirim. Diğer işlemi Ben pek yapmadım o yüzden pek bir fikrim yok.
Cevap
7Cevap
İpek kirpik kullanması oldukça zor. Bakımı zorluyor insanı. Gece yatarken kirpiklerin ezilmemesine dikkat etmek gerekiyor yoksa çok dökülme oluyor.
Liftingde de dikkat etmek gerekiyor ama ipek kirpikteki gibi dökülme olmuyor en azından. Ve sabah kalktığımda kirpik tarafı ile taramam yeterli oluyor. Fazla bakım gerektirmiyor. Gece de rahatça yatıyorum. İkisini de denemiş biri olarak Lifting yapmanı öneririm.
ipek kirpik iyi değil diyorlar bakma sen öyle adının ipek olduğuna. At kılı gibi sertmiş resmen göze batıyormuş. Ve onu uygularken kullanılan bir yapışkan var o da gözü kızartıp , ağrıtıyormuş. Ekşi sözlük den yaptıran kişilerin yorumunu oku, anlarsın ne demek istediğimi. Bence lifting yaptır hem bir zararı yok hem de kirpiklere faydalı.
Bir çok yorumda ipek kirpiğin süresi dolupta kendiliğinden çıkınca kendi kirpiklerini de kökünden söküğünü okudum. Ben olsam lifting tercih ederdim. Ama işin sağlık boyunda önemli. Kullanılan malzemeler kanserojen olabilir.
Liftingi genelde kirpikleri uzun ama kıvrık olmayanlar tercih ediyor. Kirpiklerin kısaysa lifting yaptırmanın bir anlamı yok bence, bende ipek kirpik istiyorum ama kararsızım. İyi bir yerde yaptırman ve bakımını da düzgün yapman gerek
Kirpik uzatıcı serumlar var çok başarıl onları denemelisin.
Tabii ki lifting doğal duruyor hemde zararı olmuyor. İpek kirpik acaip kötü dökme de yapıyor.
lifting, ipek kirpik zor ya, çıkartması ayri dert kopması ayrı dert
Ipek kirpik zamanla kendi kirpiklerinide doker ama lifting dokmez hemde guzel gorunur dogal
Benim kiprig takma olmadi halde bunlardan daha uzunlar
ikisi de kendi kirpiklerini zarar veriyor. Kendi kirpiklerini döküyor ama illa yaptırmak istiyorum dersen lifting öneririm
Daha hiç yaptırmadım bugün yaptırıcam burdan fikir almak için geldim ama fotoğrafa göre kirpik lifting daha güzel duruyor 😊
İpek çok yapay duruyo bence kirpiklerin aşırı seyrek değilse lifting
Yapmayın böyle şeyler ya kendi kirpiklerine bakım yap daha iyi
Neden böyle şeylere gerek duyuyorsun?
Seviyorum.. ve ayrıca kirpiklerim fazla küçük 😏
İpek kirpik diyorum
Vallaha 2. sırada ki daha hoş duruyor diyorum 😄
ne anlatıyorsun sen
hiç bilgim yok ama doğal taraftarıyım
Doğal kirpik
Kirpiklerin yoğunsa lifting yaptır
Ipek daha dogal gibi
Onlar ne😂