Kol tüylerini alan kadınlara nasıl ki baskı varsa tüylerini alan erkeklere de baskı var. Erkek dediğin tüylü olur lafları bence saçmalık. Eğer bir erkek tüylerden rahatsız oluyorsa tabi ki tüylerini almalı. Sonuçta hijyen açısından da önemli bir durum. Hatta bazı bölgelerde hijyen açısından kesinlikle şart diyebiliriz. Yani bu bizim doğru veya yanlış olarak değerlendirebileceğimiz bir şey değil bence. Herkesin kendi tercihi olmalı.
Cinsiyetten bağımsız olarak; insanlar aynanın karşısına geçtiğinde nasıl mutlu oluyor ve rahat hissediyorsa öyle yaşamalıdır. Doğru diyebileceğimiz bir nokta varsa o da temizlik ve hijyene dikkat etmek, gerisi tamamen kişisel tercih.
Alınmadığı zaman rahatsız eden veya hissettiren tüyler var mesela koltuk altı ve etek bölgesi gibi bu erkek kadın hepsinde alınması konusunda dinimizde önermiş. Temiz olmamızı istemiş ama kadınlar yani bizler bu konuya biraz daha titiz yaklaşıp o bölgeler haricinde de rahatsız olduğumuz veya çekindiğimiz bir durum içerisinde olmamak için alıyoruz. Mesele kendimizi daha iyi hissetmek. Erkeklerde durum farklı bu kadar uğraşa gireceklerini sanmıyorum ha girenler yok mu var adam rahatsız oluyorum diye tüm vücuduna lazer epilasyon yaptırıyor. Ama bana kalırsa mesele tamamen utanmaktan geçiyor rahatsız olduğundan değil. Sporculara asla lafım yok burada onların işi gereği... Bana kalırsa erkekler alınması gerek yerlerindeki tüyleri alsınlar diğer tüyler eğer gerçekten rahatsız edici bir boyutta ise seçenekleri değerlendirsin bişey diyemem ama tutupta normal düzeyde olan insanların tüm ağda veya lazer epilasyon yapmasını saçma buluyorum. Ona vereceği para ile spor salonuna gitsin iki vücut yapsın o hali ile daha çok dikkat çeker. Şimdikilerin amaçları farklı gibime geliyor.
Karar yine o insanların ben sadece fikrimi açıkladım.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Almalı. Kol ve bacaklar kalabilir ama diger yerler alinmali. Ayi gibi bir sevgilim olmuştu. Her tarafi tuylu, pis bakimsiz biriydi. Koltuk altini falan almazdi. Dus almazdi. O killarla beraber teri daha da agir kokardi. O yuzden takinti oldu bende. Onunla olmadan önce farketmez nasil istiyorsa kendi oyle yapsin diyordum ama ondan sonra belli yerler tertemiz olmali. Takıntı oldu bende. Koltuk alti ve genital bolge kesin alinmali. Tartismaya acik bile degil. Göğüs bolgesinin alınması ise hos duruyor. Estetik duruyor. Elimi oralarda dolastirdigimda kil yumağı yerine tenini hissetmek daha iyi olur. Heleki bir de biraz 1-2 düğmesini acip gezen, tisort yakasi biraz aşağıda giyinen biriyse kesinlikle alinmali. Kotu duruyor tisortten, gomlekten fışkıran gogus killari. Nasil ki erkekler icin görsellik, estetik önemliyse bizim icinde önemli. Bizimde kizlar olarak bazi seyler goz zevkimizi bozuyor. Dedigim gibi o maymun, pis olan sevgilimden sonra bir erkegin temiz olmasi benim icin onemli ve takıntı haline geldi. O ter kokusunu, o gördüğüm koltuk altindan cikan ayi postunu hatirladikca midem bulanıyor. Temizlik bakim sadece kadinlara ait degil anlasinlar artik şunu. Erkegin temiz olmasi, mis gibi kokmasi cok daha güzel.
Ben bu işe zıt oluyorum. Allah seni nasıl yaratmışsa ona razı gelmen gerek, sağlıkla ilgili bir sorun yoksa. Kadın için de erkek için de geçerli bu. Bir algı yaratılmış kadın kılsız olacak, cildi tertemiz olacak, selülit olmayacak, kilolu olmayacak, yüzünde lekeler olmayacak... erkek dediğin geniş omuzlu, kaslı, adonisli olacak; bla bla bla... Ya bırakın bu işleri. Kadınları/erkekler insan oldukları için sevin, insanlıklarıyla değerlendirin. Kıllar, tüyler; yağlar, selülitler fani; insanlık, huy, kişilik baki. ;)
Böyle kalıplardan hoşlanmıyorum. Erkek dediğin kıllı olur vs. Herkes kendi vücudundan sorumlu. Adam tüysüz rahat ediyorsa tüysüz kalsın. Belli ölçüde almak istiyorsa öyle yapsın. Yani buna doğru ya da yanlış demek beden sahibi dışında kimseye düşmez.
kadın dediğin böyle olmalı, erkek dediğin şöyle olmalı tarzı yaklaşımlar hoş mu gerçekten? İNSAN nasıl istiyorsa, nasıl mutluysa öyle yapar;öyle yaşar. insanları kategoriye ayırmak ya da belirli kalıplara sokmak kadar saçma çok az şey var 🤦🏻♀️
Şu sıralar spora yeni döndüm sadece göğsümü aldım. Ülkeme dönünce yine kol ve kafa hariç her yeri A'dan Z'ye alacağım. Hem sporda vücut hatlarım daha iyi belli oluyor hem de daha çekici ya özellikle karın bölgesi ve göğüs bölgesini alınca kendi vücudumu arzuluyorum nerdeyse 😂
Fazla kıllı bir vücut yapısı söz konusuysa alınmalı. Benim her yerim lazer ve çok seksi görünüyor. Erkeklik kılla olsaydı maymunlar erkekliğin kitabını yazarlardı. Kadın ne kadar bakımlı ve temizse erkekte ona göre kendini hazırlamalı o kadına layık olmalıdır. Bazı kadınlar sırf seviyor diye ayı gibi kıllı erkeklere katlanıyor nasıl üzülüyorlardır kim bilir
1
10 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
@WhiteLotus vücudumu çıplak görsen komple öyle demezdin
Erkeğin kendi tercihi.. Kas ve ağırlık çalışan vücudu kaslı erkekte vucut tüyü hoş durmaz zaten.. diğer türlü standart erkekte tüy olabilir.. Fakat aşırı derece de kıllı ise lazer yaptırabilir
"Doğru" ya da "Yanlış" diyemem. Sağtöresel bir tartışma değil bu. "Erkek dediğin..." ile başlayan bir yargıyı desteklemem de çok zor. Sağlık açısından kol altı ve genital tüylerin alınması daha doğru. Diğer bölgelerdeki tüylerin alınması estetik açıdan tartışılabilir. Erkekte de tamamıyla tüysüz bir beden daha estetik, bence.
Herkesin hayatına kime karışamaz. 😜 Spora profesyonelce devam etseydim tek bir tüy bile bırakmaz alırdım. Spora ne zaman eskisi gibi asılırsam o zaman alırım bunda yanlış bir şey yok. Tüylerinden rahatsız olan erkeklerse alabilir yani bunda da sakınca göremiyorum bir erkek olarak.
Kisisel tercihtir. Olmali veya olmamali diye birsey yoktur. Hayatinda biri varsa ortak alinan bir kararla hicbir kil birakilmaz cunku kisinin partneri kilsiz olmasini isteyebilir, veya tam tersi bazi bolgelerin killi olmasini daisteyebilir. Yanliz yasiyorsa bir erkek tamamen kendi gozune hos geleni yapmakta ozgurdur. Bu disarisiyla degil kendisiyle ilgili olan birseydir.
Bence erkekler de en az kadınlar kadar görünüşlerine özen göstermeliler. Epilasyonu sadece kadınlar için sanan zihniyeti kınıyorum. Kişisel olarak diyebilirim ki epilasyona harcanan para iyi harcanmış paradır. Kadın erkek herkese tavsiye ederim.
Erkek dediğin kıllı olur, döşü komple kıldır. Erkek dediğin göbekli olur. Göbeğinden ayak parmaklarını göremez. Erkek dediğin kel olur keleş olur alnından öpülür.
Ben kimsenin ne düşündüğünü pek umursamıyorum. Tüm vücut kıllarını temizlerim. Çok rahatsız ediyor. Özellikle yazın batma ve yanma yapıyor vücutta. Benim rahatım insanların düşüncesinden önemli benim için
tüyler yararlıdır.. vücuttaki tuz oranını dengeler vücudumuzdaki tuzları tutar.. sağlıgını dusunmeyen insanda gider boyle her yerine agda yaptırır yok eder hepsini guzel görüncem diye ama sağlık onemli
Çok şart değil ama çok aşırıysa kıllanma problemı varsa o sıkıntı hafif olsa zarar yok ama ben göğüste pek sevmıyorum kol bacak sıkıntı değil birde el üstünde çok sevmıyorum ense de aynı şekilde bakımlı olsun da gerisi teferruat
Soru Tüm tüyler diyor, o bolge bu bolge demiyor. Dogru bulmuyorum. Eşim nasil istiyosa diye bisey yok tamam saygi duyarim tercihlerine ama evliyiz Hayat gibi , bedenlerde ortak. Bana soracak benimde onun uzerinde hakkim var. Yine bir cok konuda belirttigim gibi , sevgililik farkli, evlilik farkli. Bu dusunceler benim evlilik icersindeki dusuncelerim. Soruda ve fotoda kastedilen Gogus ve bacak bölgesi. Hayir alamaz kardeşim, ben sevmiyorum eşimde! !
Saçmalık. Tamamen özenti bir davranış. Mesela örnek veriyorum kızlar kaşsız erkek sevse kaşını alır böyle gerizekalılar. Bence insan kendi görüntüsünü kendisi beğenmeli. Başkalarına bakıpta orasına burasına bant yapıştırmamalı. Uzun lafın kısası "kendin ol, adam ol"
Mutlulugu ve huzuru killi göğsumde bulucaksiniz 😀 bir gercek var ki sekten sonra hatun kisi erkegin gogsunun killatini parmaklariyla kivirir yalan mi ha yalan mi
Tercih meselesi, ben bacak kıllarımı almam örneğin, göğsümü bazen alırım. Fitness yapıyorum daha güzel bir görüntü oluyor. Tüm vücut tüylerinin alınması bana göre değil.
Valla bir keresinde gögüs tüyzlerimi almıştım , kız arkadasım bune be yolunmuş tavuk gibi bidaha alma eekek dediğin kıllı olur demişti. Zaten aşırı kıllıda biri değilim
Herkes kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yaşasın kime ne bundan. Özel hayat diye birşey kalmadı herkes birbirinin kılına tüyüne bile karışır oldu. Keyifli günler.
Buluyorum ama ürtiker hastası olduğum için tüm lazer yapamadım koltuk altı cinsel bölge üstü kas ortası ense tamamen bacakları da kısmen lazer epilasyonla hallettim
Sizdeki dediğim gibi tüy. Ayda bir ağda yapıyorsunuz. Birde bizi düşün tüm vücut a her hafta jilet ya da ağda yapar mıydın. Ve bizim kılların kökü sağlam oluyor tüy olmadığı için. Çok can yakıyor. Sen bı düşün buna katlanır mıydın sürekli
Emin ol katlanmazdın. Ben şu an kesiyorum ama kesmek için farklı sebeplerim var o yüzden. Güzel olma konusunda haklısın fitness yapıyorum ve gayet hoş oluyor. Ama zevk meselesi bence erkekde kılları kesmek
Tabi tabi erkek vücudu ve kadın vücudu aynı hormonları salgılamiyor bu konuda erkekte kıl daha fazla çıkıyor ayrıca kimse almak zorunda değil sen alma kafana silah dayamiyorlar
Hiç kusura bakma yorum öyle demiyor kızlar almak zorundaysa erkeklerde zorunda diyorsun bir mecburiyet bir şart var orda kadın erkek bunlar insan olabilir ama farklılar çok afedersin erkek sünnet oluyor mesela veya kadın regl kıl erkekte çok hele bazılarinda aşırı çıkıyor kişiye bağlı alır veya almaz
Killi oldunda birşey yok ama şey gibi bu bacak killarida illa alınması gerekmiyor her kızda az çıkan var çok çıkan var ama alınınca daha güzel duruyor ya bence oyle
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence alınmalı tabi tercihe bağlı ama alan erkek daha çekici duruyor ne olursa olsun. Kıllı insanla ilişkiye bilr girmek istemem
Aynı vücuda sahip bir efendi adam bir de serrseri adam olsun. Efendi adam kıllarını alırsa kadınlar ona ivne der almazsa bakımsız iğrenç der. Serrseri kıllarını alırsa bakımlı ponçik almazsa erkeksi olur. Kadın budur. Hakkaniyeti yoktur. Nokta.