Tüyler yeni çıkarken mi alınmalı yoksa başka özel bir zaman var mıdır? Benim düşünceme göre yeni çıkmaya başladıklarında alınmalılar ama yöntemin ne olacağından emin değilim. Yeni çıkmaya başlayan tüyler nasıl alınır?
Bahsettiğin ergenlik döneminde veya daha sonraları bir bölgede ilk kez çıkmaya başlayan tüyler mi, yoksa alındıktan sonra geri uzamaya başlayanlar mı? İkisi için de yardımcı olmaya çalışayım.
Yeni çıkmaya başlayan tüyler nasıl alınır?
1. İlk çıkan tüyler nasıl alınır?
Ergenlikte hormonal değişimlerle vücutta tüylenme başlar. Bu ilk tüyler yumuşak ve genellikle incedir. İlk tüyleri herhangi bir şekilde dokunmadan kalıcı epilasyonla aldırırsanız, normalden çok daha az seansla onlardan tamamen kurtulabilirsiniz. Kalıcı epilasyon için erken derseniz ağda ve tıraş en kolay yöntemlerdir.
2. Yeni çıkan tüyler nasıl alınır?
Epilasyon sonrası çıkan yeni tüyler sinir bozucudur. Bu tüyleri almanın en pratik yolu tıraş. İster ağda, ister epilatör, ister kalıcı epilasyon yöntemini kullanın; yeni çıkan tüyleri kolayca tıraş edebilirsiniz. Gillette Venus'ün entegre jel barları ile bu iş duşta gerçekten çok kolay. Yeni çıkan tüyler için epilatör veya cımbız da kullanılabilir ama gerçekten çok kısa tüylerde bu işe yaramaz ve biraz zahmetli bir yoldur. Bana kalırsa tıraş en mantıklısı.
yeni çıkan tüyleri epilatorle alabililirsin o cımbız mantığıyla çalıştığı için alıyor ancak batık yapabiliyor ya da jilet yaparsın ama o dik dik çıkartıyor ve batıyor eline veya da biraz uzamasını bekleyip ağda yaparsın birde tüy dökücü deneyebilirsin ben hiç denemedim ama sonuçta o krem tüyleri döküyor yeni çıkanları alır diye tahmin ediyorum