Evet kız olarak nedense daha özenli olmamız gerekiyormuş. Bakım yapmamız bile yetmiyor kimilerine göre. İlla suratında iki kat filli boya olacak! Sizce mantıksız değil mi? Suratım kaldırmıyorsa bu benim suçum değil! Makyaj yapan kızlar hoş duruyor evet ama yapmayanlarla yarıştırılmamalı. Hatta bende onlar kadar hoş ve iddialı makyaj yapmayı isterdim.💕Peki makyaj yapmayan kız alımlı ve çekicilikte sınıfta kalır mı?
Özellikle instagramda karşımıza çıkan kat kat makyajların gerçek hayatta, özellikle gün ışığında kullanılabilirliği zaten yok. O makyajlara birebir gözünüzle baksanız cilt değil, bir bulamaç görürsünüz. Makyaj birçok amaç için kullanılsa da, benim anlayışıma göre günlük yaşamımızda kullandığımız makyaj doğal güzelliğimizi vurgulamak amacıyla yapılmalı ve bu kesinlikle bizlere sosyal medya aracılığıyla sunulduğu şekilde olmak zorunda değil. Makyaj stiliniz;
sizinle,
ruh halinizle,
yaşam ve giyim tarzınızla bir ahenk içinde olmalı.
Bunu sadece bir glossla da yapabilirsiniz, “ben hergün mutlaka gözkalemi ve maskara kullanıyorum” da diyebilirsiniz, hatta sadece bir bronzerı şöyle bir yüzünüzden de geçebilirsiniz. Tam yüz bir makyaj yapmak istediğiniz zamanlar da olabilir.
Makyaj malzemesini yüzünde taşımaktan hoşlanmayıp hiç makyaj yapmamayı da tercih ediyor olabilirsiniz. Mesele güzel görünmekse bunun ilk şartı zaten insanın kendini iyi hissetmesidir. Klişe gibi gelebilir ama çok da doğrudur, insana yakışan en güzel makyaj neşesidir. Size en güzel makyajlar da yapılsa, yüzünüzden etrafa yayılan pozitif enerjiniz ve gülümsemeniz yoksa nasıl güzel, hoş ve çekici görünebilirsiniz?
Kadını çekici yapan zekası, tavırları, özgüvenidir (yerinde olcak tabi abartmaya gerek yok). Güzellikte görecelidir zaten. Kendini makyajla daha güzel hissediyorsa yapsın tabi ama makyajsızda gayet güzel kadınlar var ki biride ben mesela. Tanrım çok mu şanslıyım ne 🤩🤪
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır tabi ki. Bakımlı olmak için makyaj yapmak şart değil. Ben her zaman doğallıktan yanayım. Düzenli cilt, saç, diş bakımı yaparak, yakışanı giyerek, özgüvenli olarak da alımlı olmak mümkün.
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
32
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kalmaz. Bende makyaj sevmem pek. Beni begenen boyle begensin. Ayrica erkeklerin ne dedigi de belli degil. dedikleriyle ve yaptıkları tutmuyor. Dogal severim diyorlar. Evdeki esini ya da sevgilisini boya badana yapan kizla aldatiyorlar. Disarda guzel bulduklari hatunlar hep makyajli hatunlar. Ama nedense lafta dogal seviyorlar. Ha bir de boya badananin ustune yuzu full estetikli olan kizlara da hayran oluyor. E kiz estetikli diyorum yakışmış ama herkese yakismaz diyorlar. Yani kendileri bile ne istediklerini bilmezken kizlar siz nasil rahat ediyorsaniz oyle takılın.
Biz makyaj yapmayan kızlar anında dikkat gelmiyoruz tabi erkekler ne kadar dogal kadınlardan hoslanırım dese de hep makyajli ve ihtisamlı olanlar dikkatlerini cekiyor ama acıkcasi kimsenin dikkatini cekme ve cekici gorunme gibi bir kaygım yok kendimi makyajla da makyajsız da seviyorum
Ya yorumlari okudum da simdi sasirdim baya bir cogunluk kaslarini ve dudak ustu tuylerini bile almayan kizlarla dalga gecen tipler eminim buna makyajsiz kiz gorunce de donup yuzune bakmazlar zaten ama burda makyaj yapmayan kizlari savunmus falan tabi canim yalandan kim öldü ki?
Valla benim şahsi fikrim makyaj yapmayan kız tercihim. Makyaj yapanlar hoşuma gitmiyor. Arkadaş kızı öpecen diyelim, kızımı öpecen yoksa suratındaki 2 çuval boyayımı öpecen belli değil. Bu boyalar size yapmacık güzellik verir, bırakın kendi doğal güzelliğinizle gezin.
Makyaj bana begenmedigimiz bir yerimizi degisitrme cabasi gibi geliyor ornegin eskiden cildim de hic birsey yoktu ve makyaj yapmazdim sonra az az lekemenmeye acnelenmeye basladi makyaj yapar oldum kapatmak cildim nefes alamiyor gibiydi com rahatsiz oluyordum ama cildimi begenmiyordum kapatmak istiyordum simdi yine (cok sukur 🧿) eski haline dondu cildim ve yine makyaj yapmiyorum
asla sınıfta kalmaz hele'de yüzü güzelse 1. inci olur makyaj yapmak guzellik degildir makyaji isteyen yapar istemeyen yapmaz önemli olan kendine bakim yapmaktir bakimli olmaktir mesela ben kendime bakim yaparim ama hic makyaj yapmam sevmem yani ama bence gayet guzelim 😊 ama mesela benim yakin arkadasim kendine pek bakim yapmaz sadece makyaj yapar ama gercekten cok kotu duruyor yani onemli olan makyaj degil onemli olan kendini bakimli tutman 😀😀
Tabi i hayır, hatta tam aksi. Makyaj yapmayan kız, doğal ve cesurdur benim gözümde. Hani mankenler açık saçık giyinince cesur pozlar verdi falan diye çıkıyorsa basına. Benim için en özgür, en cesur kız makyaj yapmadan çıkabilen kızdır.
Makyaj iyi hissetmek için yapılır. Yapılmazsa demek ki zaten iyi hissediyor ya da boşvermiş ruh halindedir. Ben zaman kaybı gibi geldiğinden ve çıkarmaya üşendiğimden yapmıyorum. Çekici olmadığımı düşünmüyorum.
Bakımlı olmak ayrı makyaj apayrı bir şey o kadar fondöten sürüp ruh olmaktansa çok az bir rimel bir ruj olmalı tabi bu benim fikrim kesinlikle makyajsız her kız daha güzeldir sadelik her zaman iyidir makyaj yapmadan da bakımlı olunabilir ve güzek olursunuz 🌸
Bakımlı olmak ve makyajlı olmak aynı şey değil. Makyaj dozunda olursa herkesi daha alımlı ve kadınsı gösteriyor. Bana bu güzellik yeter dersen yapma hiç 😃
Hayır kalmaz çünkü çekim makyajla ya da bakımla zaten olmaz. O çok ayrı birşey. Kimisi ne yapsa elde edemez, bu çekim gücü yani aura çok başka birşey. Bakım ya da makyajla ilgisi yok...
Sanmam, makyaj yapıp bakımlı olmayan biçok kadın var mesela bence önemli olan bakımlı olmak saçların sağlıklıysa cildin temiz ve parlaksa bence makyajlı halden daha çekici duruşları oluyo çünkü özgüven artıyo
Eğer gezmeye gitmiyorsam ve özel bir durum yoksa makyaj yapmıyorum. Daha rahat ve cildim yorulmuyor. Sadece makyajla çekici olunmaz. Saçlar, giyimle de alımlı olunabilir.
Makyaj öyle bir şey değil anlaşılsın artık. Zevk için yapılan bir şey. Ben normalde yapmam mesela ama canım sıkılınca dışarı çıkmasam bile evde de yapabilirim. Kolye takmayan kız diye bu cümleyi kurmuyorsanız makyaj için de kurmayın
Herkesin kendine has dogal güzelliği vardır kimisi bu dogalligi sever kimisi biraz daha abartmayi. Herkesin kendi tercihidir. Ne olursa olsun insanın güzelliğini makyaj belirlemez
Merhaba!
İnstagram makyajı gerçek hayatta yapılmaz.
Özellikle instagramda karşımıza çıkan kat kat makyajların gerçek hayatta, özellikle gün ışığında kullanılabilirliği zaten yok. O makyajlara birebir gözünüzle baksanız cilt değil, bir bulamaç görürsünüz. Makyaj birçok amaç için kullanılsa da, benim anlayışıma göre günlük yaşamımızda kullandığımız makyaj doğal güzelliğimizi vurgulamak amacıyla yapılmalı ve bu kesinlikle bizlere sosyal medya aracılığıyla sunulduğu şekilde olmak zorunda değil.
Makyaj stiliniz;
Bunu sadece bir glossla da yapabilirsiniz, “ben hergün mutlaka gözkalemi ve maskara kullanıyorum” da diyebilirsiniz, hatta sadece bir bronzerı şöyle bir yüzünüzden de geçebilirsiniz. Tam yüz bir makyaj yapmak istediğiniz zamanlar da olabilir.
Makyaj malzemesini yüzünde taşımaktan hoşlanmayıp hiç makyaj yapmamayı da tercih ediyor olabilirsiniz. Mesele güzel görünmekse bunun ilk şartı zaten insanın kendini iyi hissetmesidir. Klişe gibi gelebilir ama çok da doğrudur, insana yakışan en güzel makyaj neşesidir.
Size en güzel makyajlar da yapılsa, yüzünüzden etrafa yayılan pozitif enerjiniz ve gülümsemeniz yoksa nasıl güzel, hoş ve çekici görünebilirsiniz?
Elbette böyle bir ayrım yok...
💞 Sevgilerimle...
Havva GÜLŞEN
Teşekkürler💕
Eminim ki bir çok kızın soru işaretlerine en iyi cevap olacak😊