Bugüne kadar hep kuaförde bu işlemi yaptırdım ama evde de bir şekilde yapabileceğime inanıyorum. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Soru çok net. Evde bıyık nasıl alınır?
Ablacım kolunu aç ve o boyutta bir dikiş ipi kopar. Boynuna geçir ipin uçları elinde eşit olsun. Sonra birini diğerinin üzerine dört kere geçir ve bıyığını almaya başla. Tertemiz alır.
Öncelikle jilet, tüy dökücü krem, cımbız gibi yöntemleri tavsiye etmiyorum. Bir kez evde hiçbir şey olmadığı ve özel bir yere gideceğim için tüy dökücü kremle almıştım ama sonra pişman oldum. Evde bıyık nasıl alınır sorusunun cevabı bana göre ip veya ağda.
Evde bıyık tüylerini almak zor. Sebebi ise bu bölgedeki cildin çok hassas olması ve acı. Acı eşiği düşük kişiler bu bölgeyi kendileri alamaz örneğin. Öncelikle kuaförde veya güzellik salonunda aldırıp püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Daha sonra evde uygulamak için yüz için üretilen ağda bantlarından satın alabilirsiniz. Ağda yapmayı beceremiyorsanız herhangi bir dikiş ipiyle tüylerinizi alabilirsiniz. İple almayı öğrenmek için bilen bir tanıdığınızdan veya internetteki videolardan yardım almak mümkün. Acıdan korkuyorsanız bölgeye lokal anestezi kremlerinden sürebilirsiniz. Tüyleri aldıktan sonra da bölgeye buz uygulaması yaparsanız kızarıklık, yara, şişme, uçuk gibi sorunlar bir nebze engellenmiş olur. Tüyler çıkarken sertleştiği için jilet, tüy dökücü krem, cımbız gibi yöntemleri evde bıyık nasıl alınır sorusuna yanıt olarak görmüyorum. Tabii herkes kendisi için mantıklı ve doğru olan yöntemi kendisi bulabilir.