Az önce benzer bir soru sordum ama bu soruda yaptığımız işlemin bir zararı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlar yüzdeki tüyleri almak zararlı mı açıklayabilirler mi?
Yüz tüm vücutta en hassas ve belki de en çok özen gösterilen bölge. Yüz tüyleri de söz konusu olunca aynı özen ve hassasiyetin gösterilmesi normal. Yüzdeki tüyleri almak genellikle gereksiz görünse de bazı durumlarda zaruri olacaktır. Bu durumun nasıl ayırt edilebileceğinden kısaca bahsedelim.
Yüz; dudaklar ve göz çevresi hariç tamamen tüylerle kaplı. Burnumuzun üstü dahi minik tüyler dolu olduğunu bilmeyen var mı? Bu tüyler genellikle kısa ve açık renkli ince tüyler. Bu sebeple rahatsızlık vermez ve alınmalarına gerek de yok. Ancak dudak üstü, çene ucu ve favori bölgesi gibi bölgelere baktığımızda bu bölgelerdeki tüylerin daha uzun ve belirgin olduklarını görüyoruz. Hormonal bir sorun yoksa bu bölgelerdeki tüyler de aşırı fazla değildir ancak alınabilir. Kalıcı epilasyon, ağda, ip gibi uygun bir yöntemle bu tüylerin alınmasında sakınca yok. Ancak tıraş bıçağı kullanılması yüzdeki tüyleri almak açısından çok doğru değil. Yüzdeki tüylerle sürekli uğraşmak istemiyorsanız sadece belli bölgeleri almak, ayva tüyleri boş yere güçlendirmemek en doğrusu. Hatta imkanınız varsa baştan kalıcı epilasyon yaptırıp kurtulmak en güzeli.
Yuz bolgesi hasas ne ile aldiginiza vucut yapisina gore degisir. Geneli zararli epilasyon merkezinde yuz bolgesini aldiran hic gormedim. Ciddi sonuclar dogurabilir.