Özellikle kadınlar olarak güzelliğin yanında pürüzsüz de olmak isteriz. E haliyle birçok yönteme başvururuz. "Bayan pürüzsüz" olmak için başvurduğun yöntem hangisi? Ben tıraş bıçağından asla şaşmam. Bayan pürüzsüz olmamda en büyük rol Gillette Venus tıraş bıçağı ve peelingler.
"Bayan pürüzsüz" olmak için başvurduğun yöntem hangisi?
Genellikle ağda fakat çok çok çok acil durumlarda gillette kullanıyorum. Bacak ve kol bölgelerine özellikle çünkü özel bölgeler de ağda kullandığım için tüylerde azalma ve geç çıkma olduğu için sıkıntı olmuyor.🌸
Benim pürüzsüzlüğe giden yolda dikkat ettiğim en önemli şeyler:
pratik olması
tam pürüzsüzlük sağlaması
tahriş etmemesi
batık yapmaması
Bu yüzden Gilette Venüs kullanıyorum. şu an kullandığım ürünü Comfortglide Breeze. Ürünleri jel barlara sahip olduğu için tıraş köpüğü kullanmam gerekmiyor. Çok pratik olduğu için duşta kolayca işimi hallediyorum. Yaz aylarında daha sık sık tüylerimi aldığım için pratiklik çok önemli. Birden fazla bıçağa sahip olduğu için tüylerimi köklere en yakın yerden alıyor. Hiçbir tüyü atlamıyor. Jel barlar sayesinde cildimde kolayca kaydığı için tahriş etmiyor. Batık oluşturmuyor.
Bence bur birazda cildin yapısına bağlı, kimisinin derisi tavuk derisidir, kiminin ki pürüzsüzdür. Batıklar ile ilgili ise tamamen jilet ya da epilatör kullanımına bağlı kesinlikle. Ağdayı çekiş yönünde önemli, eğer dikine çekersen kıllar kırılır batık çıkar, ama yatay çekersen sorun yaşamazsın. Ben 16 yaşımdan bu yana vücuduma jilet vurmadım, ağda ile hep aldım, bacaklarım da dahil asla batık yok,çoğu yerde tüyler azaldı bitti neredeyse. Yani eğer bir tavsiye istiyorsanız şunlar önemli dediğim gibi, KESE KABAK LİFİ İLE-AĞDA, YATAY ŞEKİLDE YAPMAK ŞARTI İLE-JİLET DEN VE EPİLATÖR DEN UZAK DURMAK.
@Söylenekzorundamıyız Valla ben senelerdir kuaförde çalıştım ağda yaptım, tüyler kırılmadığı sürece ve ağdayı aldığın yönü değiştirmediğin sürece sorun yok. Ben hiç sorun yaşamıyorum.
@Söylenekzorundamıyız Onlardan kullanma etkisi çok az. Kırıyor hep. Genelde sana önerim sir ağda bu kartuşlu ya da ısıtmalı olanlar şekersiz. Kendin ağda bezi ile yap.
@selenatorsari Kabak lifi. Bir kuaföre sor o anlatır, burdan anlattığımda karışık oluyor. Yani havaya direk çekersen kırılır. ya da yatay elini havaya kaldırmadan çekersen kırılmaz.
@Nalan112 Epilatör ün ucu metal ya da seramik olunca kılı kökünden çeksede tüy azalmaz. Sir ağdalar azaltıyor, Epilatör lerin hepsi kökünden almaz bu arada çoğunluğu kırıyor ve çoğunluğu batık yapıyor. Ağdada batık olma şansı yok eğer doğru şekilde alırsan. imkanı olan lazer yaptırsın tabiki.
Alt bacağıma ağda yapıyorum. Şöyle üstün körü hızlı hızlı. Üst bacağın ön yüzüne de aynı şekilde ağda. Sonra üst bacağın iç ve arkalarına yani geri kalan her yerine jilet yapıyorum. Çünkü minnoş bedenim çok acıyor 😕 En sonunda alt bacağın üstünden epilasyon aletiyle geçiyorum. Tamamen sıfır tüy olana kadar.
Bu şekilde saçma sapan bir yöntem ama hepsi aynı anda çıkıyor inanın. üst bacakta tüylerim daha ince alt bacağın ağdalı hali ile üst bacak denk geliyor. İşte ben de böyle bir ruh hastasıyım arkadaşlar 😅
Bacak alırken genelde kartuş sirler kullanılır. Ben yıllardır tüm vücut sirimi kendim yaptığım için pembe konserve sirlerinin cildi daha pürüzsüz ve temiz aldığını farkettim yıllardır öyle temizliyorum fakat biraz uzun sürüyor ama değiyor gerçekten özellikle arteco pembe pudralı konserve sir bir harika
Kimin ne dediği ne istediği değildir önemli olan arada bir sevgi bağı olabilecek mi diye bakılır. Anlaşma kaynaşma vs boş iş. Sevgi ihtimali olacaksa olur ötesi olmaz .
Ağda aslında ama ağda çok acıtıyor Insanı ağlatıyor resmen Birçoğumuz bikini bölgesini de aliyor ben de alıyorum ama o bölgeyi alırken jilete güvenmiyorum o yüzden ağda Lazer ya da epilasyon aleti de olabilir Bence epilasyon aleti ve lazer
bende bir dönem krem kullandım ve her şeyini yazıyorum şu an krem kullanıcağına jilet daha mantıklı içinde kimyasal yok, kısa sürede olsa pürüzsüzlük var kremde aldığın an bile pürüzsüz olmaz, ya da aldın diyelim tüyü bir baktın birkaç tane kalmış onun üstünden geçebilirsin ama ben kremle bunu yaptığımda yakıyodu mesela ya da aldın jiletle duş alıcak zamanın yok direk çıkarsın dışarı ama krem iğrenç koktuğu için duş almak zorundasın he tabi bioderin kremini daha iyi inceltiyo falan diyolar kullanmadım o yüzden bilmiyorum eğer alırsan ilk onla başla derim çünkü veet de sesu da aynı