Biraz önce de benzer bir soru sordum. Yüz konusu çok hassas, dolayısıyla olabildiğince fazla farklı kişiden görüş almak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Yüz kılları nasıl alınır?
Yüzde çıkan ve istenmeyen tüyler arasında belki de en sinir bozucu olan yüz kılları kadınlar için büyük sorun. Herhalde hiçbir kadın yüz bölgesinde koyu renk ve sert kıllar istemez. Kol gibi bölgelerde çıkan tüyler genelde göze batmaz ama yüz her zaman ön plandadır. Peki yüz kılları nasıl alınır?
Yüz tüylerini alma yöntemleri
İple yüz alma
1. Kalıcı epilasyon
Yüz tüylerini almanın en garanti yolu kalıcı epilasyon. Az zahmetli ve ekonomik açıdan zorlayıcı olsa da inanın ki sonucuna değiyor. Yalnız kalıcı epilasyona başlamadan önce hormonal olarak bir sorun olup olmadığını kontrol ettirmek şart. Bir sorun varsa epilasyon sonrası kalan ayva tüyleri yine sertleşip uzayabilir ve bu da tüm uğraşın çöpe gitmesine sebep olabilir.
2. Ağda
Yüze ağda kullanmak zor ve zahmetli bir iştir. Acıyı azaltmak için uyuşturucu kremlerden faydalanabilirsiniz. İlk kez alacaksanız bir kuaför veya güzellik salonuna giderek yapılışını öğrenebilirsiniz. Bebek pudrası ile tahrişi yatıştırıp sonrasında buz ile kızarıklık ve kabarmayı önlemeyi ihmal etmeyin.
3. İp
İple yüz almak en yaygın yöntemlerden biri. Acılı bir yöntem olsa da alıştıktan sonra kolaylaşıyor. Kendiniz yapamıyorsanız kuaförde veya tanıdık birine yaptırabilirsiniz.
En İyi Cevaplar