Bir diğer hassas ve acılı bir konu. Yüzdeki tüyler aslında en dikkat edilmesi gerekenler. Lütfen herkes bildiğini paylaşsın. Yüzdeki tüyler nasıl alınmalı?
Yıllarca ağda kullandım hem yüzümde gevşemeye hem lekeye hemde her defasında tahrişe neden oldu. Artık bu duruma dayanamadım traş etmeye başladım. Önce bıyık bölgesinden başladım bu bölgem çok lekeliydi traştan sonra beyazladı, sonra yüzümüde traş etmeye başladım hem çok pratik hem tahrişsiz inananılmaz rahat geldi.
Yüzdeki tüyler çok doğal ve çoğu zaman almaya gerek olmayan yapıdadır. Şeftali veya ayva tüyleri denilen kısa ve sarı tüyleri almak sertleşmelerine bile sebep olabilir. Yüzdeki tüyler nasıl alınmalı sorusunun cevabı aslında alınmamalı olur.
Ancak bazı durumlarda tüyler uzun, sert ve koyu olur. Hormonal bir durum söz konusu olmadıkça genetik etkenler belli bölgelerdeki yüz tüylerinin yapısını belirler. Örneğin dudak üstü ve kenarlarındaki tüylerin koyu ve uzun olması doğaldır. Çene ucunda da bu tür tüyler olabilir. Yüzdeki bu tüyler en iyi kalıcı epilasyon yötemleri ile alınır. Lazer ve iğneli epilasyon bu tüylerin tamamen yok olması için ideal. Bunun dışında ağda ve ip de yüz tüylerinden kurtulmak için sıkça tercih edilen yöntemler. Cımbız ve jilet, çok zorunlu olmadıkça bu bölgede tercih edilmemeli.