Göz altı morluklarını kapatan en sağlıklı makyaj ürünleri nelerdir?

Göz altı morluklarını kapatmak için kullanılması gereken iki temel ürün var. İlki bir corrector ile morluğu nötrlemek ikincisi ise cilt tipinize uygun bir kapatıcı ile renk dengesini sağlamak. Eğer morluğu nötrlemeden sadece kapatıcı kullanırsanız göz altlarınızda gri bir görünüm olur. Bu nedenle en az kapatıcı kadar corrector kullanmakta önemlidir.
Bu saydiklarin erkekler içinde geçerlimi. yoksa önerin var mı
Makyaj ürünü ile kapatmak yerine öncelikle orası tedavi edilmeli ki bu hiç zor değil o morlukları ben bile yok ettiysem ohooo kimler kimler yok eder. Bölgeyi iyileştirdikten sonra en ucuz markayıda alıp kullansan bebek gibi görünüyor zaten.
Benim doğuştan göz altlarım mor genetik seninki nasıl geçti yorumunu görünce merak ettim
Göz altı morluklarının en belirgin nedenlerinden biri hem çevresel faktörlerin (güneşe maruz kalma, sigara içme ve uykusuzluk gibi) hem de genetik olabiliyor, yani herhangi ürüne ihtiyacınız yok, kendinize iyi bakın yeterli.
Cevap
13Cevap
Göz altı kapatıcısı uyguluyorum ve güzellik merkezinde renk tonumu eşitliyorum sürmeme gerek kalmıyor 🌹
ben esmer bir bireyim göz altlarım kahverengi maalesef :D Meth bağımlısı gibiyim bu yüzden makyaj ürünlerini bilmeme ama yeşil çay patates iyi geliyor.
Doğal Sağlık uyuyup vücudunun kendisinden uyanmasi'dir ama bay ama bayan bu dünyanın bizlere yaptığına bak 🤪
Bence nedenini araştırılıp kaynağa yönelik işlem uygulanması gerekir.
Bence bol su, yüz yıkama birde uyku bunlar doğal yöntemler
Bende de göz altı morluğu fazlasıyla var. Çoğu şeyi denedim ama beceremedim bir türlü
macin sivilce karşıtı kapatıcısını kullanan bir arkadaşım memnun olduğunu söyledi. studio fixte oldukça ince bir fondöten sürdüğünde çillerin bile gözüküyor
Bilmiyorum çünkü kullamıyorum
maybelina fit kapataci
Farmasi DR. C. TUNA WHITE CORRECT GÖZ BALMInı dene istersen yardımcı olabilirim 😊
Doğal çözümleri deneyin bence
Kızlardan daha çok biz varmışız hahha
Bende merak ediyorum
Bekliyorum 😊
Salatalık
Avakado kürü
fondoten sanırım
fondoten sanırım.
Hiç bilmiyorum
buz koy buz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba!
Göz altı morluklarının birçok sebebi olabilir. Doğru makyaj teknikleriyle bu görüntüden kurtulmak mümkün.
Göz altı bölgesi, çok ince ve hassas bir bölge olduğu için kullandığımız ürünleri minimumda tutmaya özen göstermeliyiz. Çok kapatıcı (concealer) sürerek morluklardan kurtulmamız maalesef mümkün değil. O yüzden öncelikle renk eşitlemesi yapmamız gerekir.
Göz altımızda beliren mavi/mor renkleri, bu renklerin karşıtı olan sarı/turuncu renkler ile nötralize edebiliriz. Bunun için önce kullanmamız gereken ürün ‘corrector’ yani renk düzenleyiciler.
Eğer göz altı morluğunuz hafif ise, ten renginizle de uyumlu olan sarı alt tonlu bir concealer kullanırsanız, corrector kullanmanıza gerek kalmadan bu çok hafif morlukları rahatlıkla kapatabilirsiniz.
Orta seviyede gözaltı morluğunuz varsa somon rengi renk eşitleyiciler kullanabilirsiniz. Bobbi Brown Bisque rengi bunun için ideal bir seçim olabilir.
Morluklarınız daha ileri seviye ise, turuncuya dönük correctorlar ile renk eşitlemesi yapabilirsiniz. Charlotte Tilbury Magic Vanish Color Corrector Tan rengi böyle durumlar için benim favorim.
Başka amaçlarla da kullanabileceğiniz farklı corrector renkleri içeren, Kiko Color Correct Conceal Palette gibi paletleri de tercih edebilirsiniz.
Corrector bir fırça, sünger ya da parmağınız yardımıyla uygulanabilir. En kolay, rahat ve doğru sonuç veren uygulama yöntemi, yüzük parmağının üzerine alınan corrector’ın göz altında morluk olan bölgeye tampon hareketlerle yerleştirilmesi şeklindedir.
Corrector’ın göz altına iyice oturduğundan emin olduktan sonra kapatıcı uygulamasına geçebiliriz. Kapatıcınızı seçerken ten renginizde ya da ten renginizden en fazla bir-iki ton açık olmasına dikkat etmelisiniz. Uygulama esnasında altta kalan corrector’ınızı hareket ettirmeden uygulamaya özen göstermelisiniz. Yine bir sünger ya da yüzük parmağınız yardımıyla tampon hareketlerle gözaltı kapatıcınızı uygulayabilirsiniz.
Son olarak kullandığınız ürünlerin çizgilere dolmasını önlemek ve kalıcılığı arttırmak için dilerseniz kapatıcınızın üzerinden transparan bir pudrayı, fırçanız yardımıyla çok hafifçe süpürerek ya da sünger yardımıyla yine tampon hareketlerle geçebilirsiniz.
💞Sevgilerimle!
Havva GÜLŞEN