Bir önceki sorumda da söylemiştim. Ağdadan jilete geçmeyi düşünüyorum ve aklımı kurcalayan en önemli sorulardan bir tanesi de bu. Jiletle genital bölge temizliği kadın için ne kadar başarılı. Yapanlardan yorum bekliyorum.
Kadınlarda jiletle genital bölge temizliği nasıl olmalı?
Aslında genital bölge için en doğru olanı lazer. bende çok ufak tefek oluyor. Evde olduğumuz şu günler de jilet ile alıyorum. ağdanın sarkıtma riskli olduğunu düşünüyorum.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Jiletle bikini bölgesi tamam ama genital bölge alınacaksa oldukça dikkatli olmak gerek. Sonuçta ufak yaralanmalara veya tahrişe yol açmayı kimse istemez. Aslında jiletle genital bölge rahatça temizlenebilir. Aşağıda yazacağım basit adımları takip edebilirsiniz.
Genital bölge tıraş
1. Temizlik ve hazırlık
Bu bölgeyi tıraş etmeden önce iyice temiz olduğundan emin olun. Kullanacağınız jilet paslanmış, körelmiş olmamalı. Yeni bir jiletin keskinliğinden de çekiniyorsanız önce bir iki sefer bacaklarınızda kullanabilirsiniz. Bölgeyi ve jileti ıslattıktan sonra tıraşa başlayabilirsiniz.
2. Yumuşatma ve tıraş
Bu bölgedeki tüyler vücuttaki en sert tüyler olur genelde. Jiletle genital bölge temizliği kadın erkek fark etmeksizin bu sebeple biraz daha zor gelir. Oysa piyasada çok güzel yumuşatıcı jel ve köpükler var. Gillette Satin Care tıraş jeli gibi bir jeli genital bölgenizin sadece dış kısmına sürerek cildi hazırlayabilirsiniz. Daha sonra arkadan öne, önden arkaya hareketlerle tıraş olabilirsiniz. İç bölgelere girmemeye özen gösterin. Bunun için bacaklarınızı fazla açmamanızı öneririm. Bacaklarınızı sadece kasıkları tıraş etmek için açın. Durulanın ve duş sonrası tıraşlı bölgeye hafif bir nemlendirici uygulayın. İç bölgelerde kalan tüyler varsa acı eşiğinize göre cımbız veya eldivenle çekebilirsiniz.
Ağda jilet yerine lazer yaptırmak daha mantıklı ve avantajlı bir durum. 👍🏼 İlla jilet yapacaksan Gillette’nin aktif jel içerikli jiletlerini tercih edebilirsin.