Her temizliğine önem veren herkes gibi ben de en iyi hissettirecek temizliğin peşindeyim. Bu yolumda bana yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler. Jilet yapmanın püf noktaları nelerdir, herkes tecrübelerinden paylaşım yapabilir mi?
Jilet kullanmadan önce mutlaka batık oluşmasını engellemeniz için özellikle bacaklarınızı kuru fırça ile fırçalamayı denemenizi öneririm. Jilet her ne kadar hızlı ve pratik bir yöntem gibi gözükse de fazla bastırıldığında veya araya herhangi bir kayganlaştırıcı ürün kullanılmadığında bacaklarınızı ve teninizi tahriş edecektir. Bunun için kadınlara özel olarak üretilmiştir tıraş köpüklerinden faydalanabilirsiniz. Bu jiletin deriniz ile sıfır temas etmesini sağlayacak ve kıl köklerini daha derinden alarak pürüzsüz bir tıraş deneyimi yaşamanıza yardımcı olacaktır. Tıraşınızı yaptıktan sonra bir sonraki tıraşa kadar bacaklarınızın daha pürüzsüz görünmesi için mutlaka tıraştan sonra nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.
Kendim tecrübe ettiğim birkaç detayı paylaşmak istiyorum.
Jilet yapmanın püf noktaları
1. Kese veya peelingle başlayın
İster bacak, ister koltuk altı olsun batık oluşumunu engellemek için tüm epilasyon yöntemlerinde tüylerin tamamen dışarı çıkmış olması şart. Bunu da en iyi kese ve peeling yapar. Duşta cildinizi yumuşatıp kese veya peeling ile tüyleri çıkarırsanız alınması ve sonrasında bakımı kolay olur.
2. Etkili şekilde yumuşatın
Sadece su ve sabun yetmez. Duşta sıcak su kullanmasanız bile tıraş yapacağınız bölgelere bir süre sıcak su tutmak jilet yapmanın püf noktaları arasında. Kadınlar için üretilen tıraş köpüklerini de kullanabilirsiniz. Benim önerim ucuz bir saç kremi alıp tıraş yapılacak bölgeyi önce kremle yumuşatmak. Durulayıp hemen tıraş olabilirsiniz.
3. Bolca nemlendirin
Duştan çıkınca henüz cildiniz tam kurumadan hemen tıraş yaptığınız bölgeleri nemlendirin. Böylece jiletin olası tahrişinin üstesinden gelir ve yeniden uzarken tüylerin biraz olsun yumuşamasını sağlarsınız. Her duş sonrası yaptığınızda tüylerin yumuşadığını ve kaşıntı gibi sorunlar yaşamadığınızı göreceksiniz.