Ben muhtemelen ilk tıraşımda hatalıydım; ama bu sefer bir yakınıma iyi bir tavsiye vermek istiyorum ki o da doğru bir başlangıç yapsın. Burada doğru fikir alabileceğimi düşünüyorum. İlk tüyler nasıl alınmalı?
Ergenliğin ilk belirtilerinden biri tüylerin kalınlaşıp koyulaşması. İlginç bir şekilde çocuklarda da şeftali tüyü denen ince tüyler bulunur ama ergenliğin başlamasıyla devreye giren hormonlar o tüyleri belirginleştirir. Yine de ergenliğin ilk evresinde tüyler daha azdır, ilerleyen evrelerde kademeli olarak artar.
İlk tüyler nasıl alınır?
İlk tüyleri genellikle ağda gibi yöntemlerle almak gerektiği söylenir. Bikini bölgesi gibi tüylerin cılız çıktığı yerlerde işe yarayabilir ama henüz yaşı çok genç olan ve acıya dayanamayan kişiler bu yöntemleri mantıksız bulur. Öte yandan tüyleri kalınlaştıran asıl şeyin epilasyon değil hormonların değişimi olduğunu akıldan çıkarmamak lazım. İlk tüyler nasıl alınmalı diyen bir genci doğru yönlendirmek ve basit yöntemlere yönlendirmek gerekir. Bana kalırsa eğer yardımsız olacaksa ilk tüyler tüy dökücü krem ile alınabilir. Daha sonra tıraş bıçağı da kullanılabilir. Gençlerin acılı yöntemlere dayanabileceğini sanmıyorum çünkü. :)
En İyi Cevaplar