Erkekler sürekli güzel kız peşinde bir de beğenmiyorlar çoğu kızı çirkin kezban falan diyorlar. Siz kendi tipinize bakmayı denediniz mi acaba? Böyle bir erkek değilseniz bence o egonuzu ve kalkan gotünüzü indirin haksız mıyım
Böyle bir erkek değilseniz bir zahmet o kalkan poponuzu indirin?
Dış görünüşe herkes önem veriyor ve herkesin hayal dünyasında kendine oluşturduğu karşı cins tiplemeler mevcut. Hollywood etkisi gibi bütün bireyler hayatı toz pembe görüyor. Tüm erkekler yakışıklı ve tüm kadınlar güzelden çok popülaritenin verdiği yetkiyle içtimai birbirini eleştiriyor. Oysa ki rasyonel bakarsanız olaya, kimse kimseden üstün değil herkes dengi kadardır. Uç noktalarda takılmak kimseye bir fayda sağlamaz; hayatını sadece dış görünüşe entegre yaşayan insanlar memnuniyetsizlikle sınanırlar. Birini sevdiğiniz vakit onu her haliyle kabul edersiniz, herkesin sevdiği kendine güzeldir/yakışıklıdır. Eleştirinin dozu arttıkça eğer ki içerisinde samimiyetsizlik barındırıyorsa, gerçekten uzaklaşıp sanrılara dönüşüyorsa dil çatallaşır sözler kabalaşır. Kalp kırmak basit iş, hepimiz birbirimizi dış görünüşümüzle yargılayalım göreceğiz ki herkeste mutlak kusur var. İnsan vücudu kusursuz bir parça değil, doğanın kendi içerisinde simetrik problemler var. Evrimsel birçok kalıntıyı hastalık veya fiziki bozukluk diye barındırıyoruz. Sosyoloji ve psikoloji okuyun azıcık; siz birini dış görünüşüyle körü körüne eleştirirseniz o bireyin öz güvenini yok edersiniz. Böyle bakınca mükemmel bir yetenek gibi görünüyor ama bir başkası da gelir sizin öz güveninizi yok eder. Büyük balık küçük balığı yer aforizmasına dönüşür olay. O yüzden kimse kimseyi yargılamasın; birbirimizi beğenmek zorunda değiliz. Yalnız bunu "alaycı ve cahilane" biçimde yapmamalıyız. Bize fiziki bağlamda uymayan insanın da duyguları olduğunu unutmamalıyız. Yararsız yaptırımlar hep, erkek ve kadın kişisi sürekli birbirine üstünlük kurma çabasında moronca vakit geçiriyor. Ütopyalarımızdan çıkalım; toplum içerisinde birbirimizi küçük düşürmeye bencilce eleştirmeye hakkımız yok. Kişisel değerleri aşağılamak bağnazlıkla eşdeğerdir. Sözüm kafa yapısını değiştiremeyen tüm hemcinslerim ve karşı cinslerime.
Türk kızlarından erkeklerin çoğunun şikayeti ne biliyor musun? Ben Odessa'da bu fotoğrafını attığım kadınla tanıştım mesela, zaten bir yirmi dakika muhabbetten sonra numarasını istediğimde ''Ben Belarusluyum, Ukrayna'da yaşamıyorum, Instagram'dan takip et telefonumu boşver'' demişti bana. Model olduğunu söylediğinde nü model çıkacağı hiç aklıma gelmedi gayet sakin mizaçlı birisi çünkü.
Bu kadınla barda denk geldiğimde konuşup görüşebiliyorum. Ama sizin en sıradanınız bir şey söylendiğinde burnuna acayip kokular gelmiş gibi davranıyor. Ondan sonra da mıy mıy mıy rerörö
1
26 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tarlada çalışan köylü kadınlara da makyaj yapan böyle olur kızın yüzü o kadar güzel değil
Hay he he, tarlada çalışan köylü kadınlar benim akrabalarımın %60'ını falan oluşturuyordur benim yaylada koyun otlatmışlığım var çocukluğumda.
Çoğu böyle olmayı geçtim, kadın bile değil kız kurusu türü bir şeyler. Öyle makyajla falan alakalı değil işte bu işler. Türkiye'de herkes erkeklerin kadınları objeleştirmesinden şikayet ediyor ama kadınları et olarak gören kitle daha çok kadınlar gibi sanki.
Kardeşim ben attığın kadını beğenmedim. Türkiyede böyle kadınlar var ama böyle erkekler azınlıkta. Üstelik çekemez falan değilim güzel olsa güzel derim asıl sen bu çocuğun yakışıklılığını çekemedin hadi yallah
İşte bu slenen yalan atan tavrınız yüzünden erkeklerden papara yiyorsunuz.
Hayır bak, dünyayı da tanımıyor. O attığın zibidi muhtemelen Amerikalıdır, anglofon toplumlarında o tip bir adama yapılacak yorum ''Douchebag'' yani ''Zırtapoz/Zibidi'' gibi bir anlamda olur. Kimse de kendisini ideal erkek olarak nitelemez, sosyal medya orpsu kitleye dahil olur.
Nika'ya ise bakıp da ''Taş gibi hatun'' demeyecek adam çok azdır, çünkü estetik falan yok kendisinde.
Onu da geçtim Türkiye'de böyle kadınlar var diyor, vardır da, nüfusun kaçta kaçı? Ve mesele böyle kadınların var olup olmaması değil, kadınların genelinin tavrı. Ben Nika'ya ''Napıyorsun yaa oralarda'' diye mesaj atabiliyorum, kendisi bu ayarda tanıdığım tek insan değil. İngiliz bir denizci benimle tanıştığı gün tekila falan içebiliyor, Fransız biriyle Osmanlı-Fransa arası tarihi dostluğu falan tartışabiliyorum, senin gibilerin ağırlıklı olduğu Türk kadın güruhu ile merhabaşalsan tavır yiyorsun.
Ama bahsedilen şeyi anlamak işine gelmediğinden salak salak yerlere çekiyorsun. Sonra kezban falan denince kızıyorsunuz, kezban senin gibi lümpenleri tanımlamak için Ekşi Sözlük'teki Author isimli yazarın uydurduğu bir şey zaten.
Merak etme her şeyi bilerek yazıyorum attığım zibidi (!) Türk. İnstagram: omeraltinkopru. Abi uzatmayın işte ya yakışıklı adam. Türkiyede nadir bulunan bir şey. Or. spu kitleye mi hitap ediyor jznxmxnx hahahah ya attığın kıza bak önce. Her neyse uzatmayacağım
Mesele kimin kimi beğenmediği değil. Ama tam bir kezban olduğun için çingene kavgasına çevirip işi kıvırma peşindesin.
Tavrınız, hareketleriniz falan bozuk arkadaşım kimse sizden Candice Swanepoel gibi olmanızı beklemiyor. Hiç yurtdışında Türklerin takıldığı kadınlara baktın mı? Çoğuna Türkiye'de burun kıvırırlar, ona rağmen adamlar genelde daha mutlu. Niye?
Sebebi sizin dış görünüşünüz falan değil, sebebi sizin işte senin burada gösterdiğin tartışmayı bilmeyen, anlatılanı anlamayan, anlasa da anlamamazlıktan gelen, insanın canını sıkmaktan başka bir işe yaramayan iğrenç zihniyetiniz.
Gerçekte tanısam muhtemelen ölümüne nefret ederim. Çok üstüne alınma ben Türkiye'de en son kimi tanıyıp da sevdim hatırlamıyorum. Hele yeni nesil türk kadınlarının konuşması ve Türkçeleri bile beni irrite ediyor. Senin gibilere ecnebi deyimiyle ''You presume too much'' denir. Öyle hemen beni çok seversin deme.
Türkçemde nasıl bir sıkıntı gördün acaba söyler misin? Bir kere sen benim ne demek istediğimi anlamadın. Ben kimseye şu çirkin şu yakışıklı falan demiyorum. Benim demek istediğim güzelliğe tapan erkeklerin saçma sapan tavırları, eğer böyle bir insan değilsen lütfen benimle tartışmaya girme çünkü muhattabım onlar. Ben de pek insan sevmem, ben de Türklerin tavırlarından pek memnun değilim ama senin gibi nefretle söylemiyorum mesela.
Sende genel olarak "insan aşağılama", "haklı çıkma" tavrı var. Ne demek istediğini anladım ama sen beni anlamıyorsun. Sen de haklısın ama bana da haksız diyemezsin söylediklerimde
Ben nefretle bir şey söylemiyorum. Ama salt gerçek size çok negatif görünüyor olabilir.
Türkçe sadece yazmaktan ibaret değil. Konuşmada sorun var, TÜrkiye'de kadınlar erkeklere göre daha çok kitap okuduğundan yazımlarında pek bir şey olmuyor.
Mesela bizde genel bir problem, çok ama çok genel bir önermede bulunup yanlışlandıkça ''Ben onu kastetmedim, onu demedim, onlardan bahsetmedim'' diye kıvırıp durmak.
Uyuz ediyor insanı. Ki ben nefret falan etmem çoğu konuda, çabuk sinirlenebilirim ama öyle nefret falan yok. Sadece yumuşak bir dile kesinkes karşıyım.
Konuşmamda nasıl bir sorun var? Lütfen söyle de bileyim. Kastetmedim diyerek seninle uzlaşmaya çalışıyorum. Çünkü emin ol sen de benim asıl demek istediğimi anlamadın
Ben mantıklı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de çoğu erkek güzel kız düşürme peşinde fakat kendi tipleri iyi değil. Burada ben o kişiyi aşağılama veya dış görünüş çok önemlidir vurgusunu yapmaya çalışmıyorum. Elbette anlattığım gibi kadınlar da var. Erkeklere ayrı bir öteleme yapmıyorum. Ama sen konuyu hemen; şu kız güzel ve nü bir manken olduğu halde Türk kızları gibi egoist ve saldırgan davranmıyor diyorsun ki hiçbir alakası yok benim dediklerimle.
''Türkiye'de çoğu erkek güzel kız düşürme peşinde'', hiç yabancı erkeklerle falan uzun uzadıya muhatap oldun mu? Çok daha beterler. Hele ki 30 yaş eşiğini aşmışları.
Ben de sana Türk erkeğinin kadınlara öyle lanse ettiğin gibi tepeden bakmadığını, çoğunun aslında kadınları memnun etmeye en meraklı insan güruhu olduklarını, aksine genelde tepeden bakma, aşağılama ve terslemenin kadınlarda olduğunu, erkeklerin genelde bu yüzden kadınlar hakkında abuk subuk beyanlarda bulunduğunu söylüyorum nesini anlayamadın çözemedim.
Nika'yı ortaya atma sebebim de olayı bir örnek ile açıklamak. ''Böyle bir erkek değilsen konuşma'' diyorsun da, mesela ateş gibi, çok da güzel bir ecnebi gelip seninle konuşuyor, abuk subuk triplere girmiyor ki gireni de oluyor ama çok az.
Bizde kadınlar inanlara surat asıyor, hiç mi hiç sosyal değiller kasıntılıktan geberiyorlar.
Erkeklerin Türk kadınlarına çatma sebebi o genelde
Bireylerden konuşmuyoruz, çok genel bir şey söyleyip şimdi iş hoşuna gitmeyen bir yere gelince ''Ben o kadınlardan değilim'' diyorsun. Valla nasıl biri olduğun benim pek umrumda değil.
Bunlar hep okulda felsefe falan öğretilmediğinden bize. Burada senin şahsiyetin değil, tartışılan şey önemli.
Şu an ben sana ne söylesem sen beni eleştirecek bir şey bulacaksın. Her şey bir şeyleri bilmekten, kültürden vs. geçmiyor bence. Biraz da karşındakini düşünmek gerekiyor. Ben daha fazla tartışmaya girerek kendimi üzmek istemiyorum çünkü bir sonuca varamıyoruz
Seni niye düşüneyim ki şimdi ben? Ki herşeyi bildiğimi falan da düşünmüyorum. Lakin herhangi bir tartışmanın amacı iki tarafın ortak biçimde bir yere varmaya uğraşmasıdır. Seni eleştirmiyorum ki ben zaten şu an ne anlatıyorsun?
Böyle şahsileştirirsen ne anlamı kaldı ki internette herhangi bir şeyi tartışmanın?
Ben Türk kadınları hakkında anlamsız yargıları olan bir sürü erkekle çok daha sert inatlaşmalara da giriyorum, burada mesele şahsi duruş falan değil.
Her insan aynı değil, her insanın konuşma şekli, konuşmadaki amacı aynı değil. Aramızda 9 yaş var gördüğüm kadarıyla, sen belli ki bu konuda kendini geliştirmişsin, konuşmaların tartışmakla kalıyor ve seni etkilemiyor ama ben böyle şeyleri kafama takıyorum, eleştirileri fazlasıyla dikkate alıyorum ve bunlar beni üzüyor. Beni düşünmek zorunda değilsin elbette ben sadece kendi fikirlerimi söylemek istedim
İsteyen istediği tipi ister, herkesin paşa gönlü bilir. İsterse orangutan kıçına benzesin sıfatı kendisi yakışıklı değil diye çirkin bir kadını beğenmek zorunda değil kimse.
He abi aynı mantıkla engelliler de sadece engellilerle takılsın. Hatta sadece kendi ırkımızdan insanlar ile sevişelim.
İyi de güzel kadın/yakışıklı erkek peşinde olmak kendini beğenmişlik değil ki ya da birini beğenmemek, birine hakaret etmek kaldı ki çok güzel kadınların çok çirkin erkeklerle çok yakışıklı erkeklerin de çok çirkin kadınlarla olabildiğini magazin haberlerinde de görebiliyoruz.
1
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama ben zaten onu demiyorum. Çok yanlış anlıyorsunuz ben diyorum ki güzelliğe aşırı önem veren erkekler neden kendine bakmıyor?
Bakmak zorunda değiller çünkü? Onları o şekilde de beğenecek dünyalar güzeli kadın bulabilirler. Herkes, her şeyi -kaosa neden olmadığı sürece- söylemekte ve yapmakta özgür. Kadın da kendine bakmayıp erkeklere laf edip yakışıklı bir erkek istemekte özgür.
Savunmuyorum. Sadece herkes istediğine "Kezban", "Çirkin" diyebilir ve bunu demek için güzel/yakışıklı olmaya gerek yok. İnsanların ağzı torba değil, büzemezsin; isteyen kendini beğenmiş olur, isteyen hakaret eder.
Soran akıl yetiremeyince hemen ezik moduna bürünmüş :) özgürlük denen bir şey var. Fakat bir başkasının özgürlüğünün başladığı yere kadar özgürlüğün ok, kapiş?
Bence asıl eziklik Türk kadınlarının yıllardır bitmeyen "Bizi -kendilerine bakmadan- çirkin buluyorlar, bize 'Kezban' diyorlar." serzenişleri Tanımadıkları, etmedikleri insanların laflarına bu denli kulak vermeleri - deli midir, nedir bilmedikleri insanları ciddiye almaları, delinin söylediğine "Yanlış biliyorsun." demekten farksız.
Bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün biter, sadece yazılarda yaşayan bir inanış. Bu; insan hakları meselesi değil. Olaya oradan bakılırsa gidip hakaret davası açılması gerek. Sürekli eşinin ona yaptığı kötülükleri anlatıp bir boşanma davası açmayan kadınlar gibi ezileni oynamaya gerek yok.
Ezik mod derken senin düşüncene ezik demesini eleştirmek istemiştim :) sanırım anlaşılamadım.. Evet Kezban serzenişi tam bir eziklik tanımazsın etmezsin kezban dese ne olacak, prenses dese ne olacak yani? Özgürlük konusu sözde kalmıyor fakat güçlüler ve ayrıcalıklılar için özgürlük var. Hakkını savunamayanlar hiç bir zaman özgür olamıyor. Korkak tavuk gibi yaşamaktansa ölürüm daha iyi demeyi beceremeyince köle olunuyor maalesef
İlk paragrafı senin yorumuna yönelik yazmadım zaten. İkinci paragrafı senin yorumuna yönelik yazdım ve öyle ya da böyle sözde kalmış oluyor yani senin yorumun da bunu destekliyor zaten. Özgürlük herkes için var ama "Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün biter." Bu yalan. Birini öldürme özgürlüğün vardır. Bunu kimse engelleyemez, sadece buna karşı önlem alabilir, bunu yapmaman için seni caydırabilir ama sen yine de birini öldürürsen "Aa, olmaz; böyle bir özgürlüğün yok. Onun yaşama hakkını elinden aldın, hadi onu geri döndür." demez, diyemez. Bu yüzden sen onun özgürlük alanına kendi özgürlüğünle çoktan girmişsindir zaten. Ben; insanlığın masada kurtarılmaya çalışılmasından, romantizmle avutulup gerçeklerin ıskalanmasından rahatsızım. Herkes her şeyde özgür olsun ki öyle ama her özgürlüğün bir ödülü ya da bedeli olsun, bunda tutarlı ve ısrarcı olalım. Bize hakaret edildiğinde "Benim özgürlük alanıma sızdı." diye sızlanacağımıza hakaret davası açmayı öğrenelim mesela.
Bu adamın neresi yakısıklı🙄 Güzellik ve yakısıklılık kavramı kısıden kısıye degısır herkes herkesı begenmek zorunda değil kusura bakmayın ama erkeklerın götü nasıl kalkıksa bizimki de öyle bizde tipe bakıyoruz ve yerı geldıgı zaman laf bile soluyoruz.
13 yıldır sporla uğraşıyorum yüzüm de ondan iyidir ayrıca o senin bahsettigin görünüşle giyimle olacak iş değil karakterle ilgilidir karakteriniz yoksa kimseyi de üzmeye hakkınız yok dersin zaten karakterli biriyse bunu da sana söyletmez
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kusura bakma ama bu çocuk baya yakışıklı yani yüzü falan gördüğüm en yakışıklı yüzlerden kıyaslama yapma bence. Benim demek istediğim sadece dış görünüş değil veya erkek kadın ayrımı yapmak değil benim demek istediğim yakışıklı olmayan erkeklerin güzel kız arayışı ve diğer kızlara sümük muamelesi yapması kendine bakmadan
Haklisin ama o konuda kizlar da farklı sayılmaz cirkin bir erkek gorduklerinde konuşmak istemez yüz vermez ya da duygularıyla oynar kullanır atar onunda duyguları olduğunu göremez herşey kişilikle alakalı burda kıyaslama yapmak çok zor egoist biri çok yakisikli olsa dahi asla bir kız katlanamaz anlatabildim mi bilmiyorum ama öyledir son olarak abartılı bir yüzü yok
Dediğim gibi cinsiyet ayrımı yapmıyorum evet ayrım yapan kızlarda var. Ama mesela biz yolda yakışıklı erkek görünce ona bakakalmayız. Ama erkekler güzel kadın görse ağızlarının suyu aka aka bakar "çoğu". Egoist bir insan belli süre sonra çekilmez kesinlikle haklısın. Ben zaten güzelliğe tapan erkeklerden bahsettim burada böyle biri değilsen alınman hata
Annene söyle babanı boşasın o zaman Muhtemelen Gaffur pijaması giyen bıyıklı dişler sararmış birisinin kızısın ki böyle yorumlarda bulunuyorsun Allah insanı babasıyla imtihan etmesin senin gibi
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Babam uzun boylu gayet fit dişleri düzgün yaşına göre yakışıklı bir adamdır. Öyle olmasa bile benim babam güzelliğe tapan bir adam değil. Ben burada bir erkeğin çirkin olmasından değil, güzelliğe meraklı olup kendine bakmamasından bahsediyorum. Hemen üzerine alındığına göre tanıdık geldi sana
Öyle bir vücudum yok, çokta yakışıklı sayılmam ama yinede yanıma yakışan birini isterim, prenses gibi kızda görsem peşinden koşmam zaten bana bakmaz derim şansımı bile denemem yani 😊
Ben böyle değilim ve tipim çok güzel değil. Siz kızlarına anlamıyorum erkekleri tek bir kalıba sokmayı çok seviyorsunuz. Güzel kızlarada bakmıyorum zaten ortalama biriyle evleneceğim.
Koca götlü yağ tulumu bir kizin kendini motive etme seklimi bu
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Koca gotlü ve yağ tulumu değilim ama böyle bir erkeğin bile sevgilisi orta halli olabiliyorken yüksek egolu yakışıklı olmayan erkeklerin güzel kız arayışında olması iğrenç
Gizliden sormasam bile profilde kendi fotoğrafım yok ki böyle bir sitede kendi fotoğrafını koyunca neler başına geliyor biliyorsundur. Ki sen bana mesaj atmıştın çirkinsem neden attın? Ben burada kendimi övmeye çalışmıyorum üstelik eğer güzelliğe tapan bir insan değilsen sen de soruyu ciddiye alma. Burada hangi kitleye hitap ettiğim belli