Tüylerin beni en fazla rahatsız ettiği nokta koşulsuz koltuk altları. Benim için koltuk altı tüylerinin alınması sürekli devam eden ve hatta bir takıntıya dönüşmüş bir konu; ama belki doğru değil ama her tüylerimi aldığımda bir sonraki tıraş anında daha fazla tüy ile karşılaşıyor gibi hissediyorum. Sizce bir yolu var mı? Koltuk altı tüyleri nasıl azaltılır?
Koltuk altı, bikini bölgesi gibi bölgelerdeki tüylerin yaşla zamanla azaldığı biliniyor. Hatta bacak tüylerinin bile döküldüğü söylenir. Elbette bu değişimler hormonlarla ilgili. Peki genç yaşlarda koltuk altı tüyleri nasıl azaltılır?
Koltuk altı tüylerini azaltmak için ağda veya epilatör iyi gelebilir. Bu yöntemler kökten alarak kıl köklerini zamanla yavaşlatır. Yine de birkaç ayda sonuç beklemek yanlış olur. Bu yöntemi uygulayacaksanız uzun yıllar boyunca sürekli uygulamak gerekli. Epilasyon sonrası karbonat, kahve, mısır unu gibi malzemelerle yapılan maskeleri yaparak hem koyulaşmayı engelleyebilir, hem de tüyleri azaltabilirsiniz. Piyasada tüy azaltıcı kremler de var ve bunlar da kullanılabilir. Düzenli peeling, kese yapmayı da ihmal etmeyin. Bazı deodorantlar da gözenekleri tıkayarak tüylerin zayıflamasına sebep olur ama bu yöntem elbette pek sağlıklı değil.
Ay ablam içime su serptin gittiğimiz lazerdeki gibi yani? Tamamen yok ediyor mu? Alması zor oluyor mu acısı var mı? Kusura bakma yaş 40 ablam bilgim yok ☺
@Karateeecih benim çok az acıyı şu an. Sen traşa alıştığın için kıl kökleri kalınlaşmıştır tabi çok acıyabilir. Eldiven takmanın mantığı tüyleri çekerken kaymaması. Parmağınla tutup çeksen kayar. Senin için iyisi lazer gibi yöntemler sanırım
En İyi Cevaplar