Yüz ile ilgili kişisel bakım işlemlerinin en doğru şekillerini araştırıyorum. Konu hassas olunca her kafadan bir ses çıkmış ama burası tecrübe esaslı bir platform olduğundan soruma en doğru yanıtları buradan alacağımdan eminim. Acaba sizce çene tüyleri nasıl alınır?
Çene tüylerinin sarı ve ince olduğu durumlarda alınmasına gerek yoktur. Ancak kimi zaman bu tüyler uzuyor, kalınlaşıp sertleşebiliyor. Bu durumlarda alınmaları gerekebiliyor haliyle. Peki çene tüyleri nasıl alınır?
Öncelikle çene ve yüz bölgesindeki tüylerin siyah ve yoğun olmasının bir hormon problemi olabileceğini bilmek gerekli. Yumurtalık kistlerine yol açan polikistik over sendromu (pcos) kalın yüz tüylerine sebep olabilir. Böyle durumlarda tedavi olmadan epilasyon yapmanın bir faydası olmayacaktır. Eğer yüz tüylerinde önceden olmayan bir değişiklik varsa hormon testi yaptırılabilir. Lazer ve iğneli epilasyon bu tüylerin tamamen yok edilmesinin tek yöntemi. Eğer tüy sayısı azsa iğneli epilasyon ile kısa sürede biter. Onun dışında ağda da çene tüyleri için ideal yöntemlerden. Tıraş ve cımbız gibi yöntemlerden kaçınmanızı öneririm.
Belli olmuyor ki sarı ve küçükler ben almiyorum alip da basima dert açmak istemem... bu dertten muzderip olanlar da agda veya iple alır zaten veya lazere gider. Baska yolu yok