Saçma bir soru olacak belki ama sosyal medyada yüzlerini tıraş eden kadınlar görüyorum. Kadınlar için yüz jileti var mı? Kadınlar yüzlerini niye tıraş eder?
Kadınlar için yüz tıraşı son dönemde sosyal medyada epey popüler. Bunun belli başlı sebepleri var. Kadınlar için yüz jileti anlatmadan önce tıraştan biraz bahsedeyim.
Kadınlar için yüz tıraşı
Kadınlar için yüz tıraşının popüler olmasının en büyük sebebi tıraş olunca cildin üst katmanının yenilenmesi. Bir diğer sebep de sarı şeftali tüylerini alarak makyaja pürüzsüz bir zemin hazırlaması. Ancak yüz tüylerini sertleştirdiği ve koyulaştırdığı iddiasıyla çok da sıcak bakılmıyor. Birkaç kez tıraş olan kadınlar bir süre sonra yüzlerinin eskisi gibi olduğunu söylese de, uzun süreli tıraşın sonuçları bilinmiyor. Bu sebeplerle ve kadınların çok fazla tercih etmemesi yüzünden kadınlar için yüz jileti diye bir şey yok. ama kadın tıraş bıçakları yüz için de kullanılabilir.
Kaş usturası diye geçiyor. Yüzdeki şeftali tüyleri almaya kullanılıyor genelde. Yüzdeki ölü deriyi de temizlediği için cilt makyaji daha pürüzsüz oluyor. Kaş ve bıyık için ağda mantıklı olsada yüzdeki şeftali tüyler maalesef ağda olmuyor. Tüyleri kalıntırdığı iddaa ediliyor ama hayır aynı oluyor yine.
Traş demek ölü deriyi temizlemek demek. Bir nevi peeling. Japonyada kadınlar komple vucutlarına ustura kullanıyorlar. Amaç cildi daha taze ve parlak yapmak ve cilt yenileme
Jilet tüyleri daha çok çıkartıyor, bu yüzden jileti genellikle erkekler daha çok kullanıyor. Fakat jilet ağda dan daha kolay olduğu için kadınlar günlük olarak yapıyor olabilir, sabah dışarı çıkarken yüzlerine ağda yapacağına jiletle 2 dakikada bıyıklarını almak daha kolay geliyordur.
Iyyy evet yüz usturası diye bişi var surata süren manyak bence onu yaa bir kadın bu kadar aptal olamaz şimdi eli gidiyor yapıyor ilerisini düşünmüyorlar hiç🤦🏻♀️
Evet var hemde uzun zamandır. Bunu bilmiyor muydunuz? Ustra şeklinde oluyor iki yıl kadar kullandım ve yıllarca boşuna yüzümü ağdayla tahriş edip acı çekmişim dedim.
Yapısal bir durum sanırım çoğu arkadaşım kullanıyor ama yine eskisi gibi çıkıyor rahatsız etmiyor ben denemedim büyük bir ihtimalle benim bu kaş usturasından sonra jilete terfi ettirebilir 😂
Surata onu sürüyosun bir ton sakal çıkar resmen. Biz jilet sürdüğümüz için sakal çıkıyo sizde de illa ki daha fazla çıkar. Insan suratına jilet ustura mi sürer Allah aşkına makyaj için neler yapıyosunuz 😀😀
En İyi Cevaplar