Kızlar selam makyajdan pek anlamam. Gunluk hayatimda da pek yapmiyorum. Goz alti icin bb kremim var sadece onu surup cikiyorum genelde.
Fondoten de aldim. Onu da kullanmak istiyorum tum yuzume. Once hangisini surmem gerekir?
Fondoten de aldim. Onu da kullanmak istiyorum tum yuzume. Once hangisini surmem gerekir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar KScan; :)
Son yıllarda bir çok marka o kadar çok yapıda fondöten ürettiler ki anladığım kadarıyla bu durum biraz da kafa karışıklığına sebep olmuş.
Size biraz fondöten ve BB Krem arasındaki farklardan bahsetmek istiyorum:
Fondötenler; cilt tonunun eşitlenmesi, cildi nemlendirmek ve pürüzsüz görünüm sağlamak gibi özellikler taşırlar.
Hanımlardan en çok duyduğum şey doğru fondöteni nasıl seçerim oluyor. Bunu yapmanın tek ve en önemli yolu cilt yapınızı tanımak. Eğer cildinizin yağlı mı kuru mu olduğunu bilmezseniz doğru ürünü seçemezsiniz. Aynı zamanda bununla da bitmez. Gözenekleriniz açıksa farklı yapıda, sivilceli ve lekeliyse farklı yapılarda ürün seçmelisiniz.
Tavsiyem, tüm özelliklerinizi bir araya toplayıp internet üzerinden kısa bir ön araştırma yapın ve arkasından mağazalara giderek seçtiğiniz ürünleri mutlaka denetin. Denemeden fondöten almayın. Sevilen bazı fondöten markalarını da kısaca şöyle sıralayabilirim:
- M. A. C Studio Fix SBF 15
Kapatıcılığı iyidir. Karma ciltler için uygun diyebilirim. Leke ve kızarıklıkları kapatır. İçeriğinde güneş koruması mevcuttur.
- NYX Total Control Drop Foundation
Renk skalası çok geniştir. İnce yapıdadır ve yağlı ciltler için ideal diyebilirim.
- Estée Lauder Double Wear Stay -in- Place
Yağlı ciltlere uygundur. Kuru ciltler kesinlikle tercih etmemelidir. Yağlı ciltlerde gün boyu rahatlıkla kalıcığını sağlayacak bir ürün bence.
BB Krem nedir?
Beauty Balm’ın kısaltması olarak hayatımıza giren bu harika ürünler, her kadının makyaj çantasının vazgeçilmezi oldu gerçekten. Üst üste uygulama yapmadan tek ürünle hem cildin nem ihtiyacını hem de kapatıcılığını sağlamak BB kremler ile sağlanabilir. Aynı zamanda son yıllarda güneş korumalı formüller de piyasaya sürülünce BB Kremler kullanıcıların yoğun talebini gördüler. Renk eşitsizliğinin giderilmesi konusunda da tercih edilebilir.
Son söz olarak diyebilirim ki bu iki ürünü arka arkaya kullanmana gerek yok. İhtiyacına uygun olanı seçip makyaj serüvenine başlayabilirsin. ;)
Görüşmek üzere,
Ahu Aydemir.