1 senedir falan yüzümü nemlendirmek için hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Beyaz tenliyim fakat son günlerde yüzümün boynuma göre daha esmerleştiğini farkettim. Özellikle hindistan cevizi yağını sürünce yüzümde sanki hafif bir kararma oluyor gibime geldi. Acaba bu yağ ten rengimi koyulaştırıyor olabilir mi?
Bende sürdüm bir kaç kere , kardeşim de aynısını söyledi , sonra hatta ayna tuttu daha sürer sürmez kapkara çıktım :D Gerçi o kadarda beyaz tenli değilim ama bilmiyorum gene net konuşmayım. ben şimdi evden çıkmadan sabahları 2 saat öncesinden temiz yüze uyguluyorum. evden çıkmadan öncede suyla yıkayıp kabasını alıyorum , ciltte az bir şey kalsa bile yüzümü rahatlattığını hissediyorum o yüzden sabunla falan yıkamıyorum. gün boyu yüzümde kalıyor. zararını görmedim ama ne olur ne olmaz diye bunu haftada 2-3 defa yapıyorum yeterli oluyordur heralde deyip geçiyorum
Zaten gece boyunca uykudayken hindistan cevizi yağı cildin emicegi ve cilt icine hapsedecegi icin sabah gayet yumuşak ve nemli bir cilt ile uyanmış olursun Kararma yapmaz
Ben açıkçası güneşe maruz kalmanı önermiyorum pek.. Şayet leke bırakabilri sonuçta yağ üzerinde kuruyor tabi net konuşamam ama kantraron için konuşuyorum. İstersen geceden sür ya da sabahtan sür kurusun sonra çık dışarı daha sağlıklı olur.