Burun kenarlarımda pullanma ve burnumda siyah nokta oluyor. Dermatologa gidip cildimi temizletmek istiyorum. Hydrafacial iyi gelir mi? Yaptırıp memnun kalan var mı bu işlemden?
Baya memnun kalırsın ben yaptırdım cildim çok sağlıklı görünüyo ara ara da yaptırıyorum makyaj yapmaktan gözeneklerimin kapandığını hissedince. Ben cilt bakımı işlemlerim içinde vanitye gidiyorum tavsiye ederim sana da yer arayışındaysan başka yerlerde de yaptırmıştım ben ama bir işe yaramadı falan diyodum arkadaşım tavsiye edince gittim orda anladım farkı hem ortam olarak da çok temiz steril bir yer.
Öncelikle pullanma varsa t bölgeniz büyük bir ihtimal kuru cilde sahip. Onun için öncelikle wapozan işlemi uygulanması gerekiyor. Cilt nemlendirilir. Sonrasında ise komedon aleti ile siyah noktalardan arındırılır cildiniz. Hydrafacial en son uygulanacak işlemdir. Yalnız t bölgeniz anladığım kadarıyla kuru olduğu için hydrafacial ile temizleme işlemi yapılmadan önce kuru olan bölgelere nemlendirici sürülerek yapılırsa cilt hassasiyeti oluşmaz.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yalnız burnum ve alnım yağlı yani T bölgem yağlı, sadece burun kenarlarımda pullanma oluyor
Hydrafacial o ölü deriden ve siyah noktalardan derindwn arınman için çok etkili bir yöntem, birde nem ve bu Cildin elastikliği i korumak için çok başarılı bir yöntem. Ama nolur kendi iyiliğin adına önce araştır ve bunu sadece orijinal cihaz kullanan bir mekanda yaptır :)
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok haklısın, Allah korusun bir de yüzümü gözümü yakmıyım haberlerde neler görüyoruz. Bu yüzden dermatologta yaptırmak istiyorum
2 haftada 1 şeklinde, 4 ile 6 seanslık bir kür idealdir. Sonucun korunması için ayda ve sonrasında 2 ayda bir tek seans yapılması daha yararlı olur size.
Bende de oluyor. Dermatologa gittim ben daha önce saçım için bir şampuan verdi. Etkili bir şampuan ama market şampuanlarına göre biraz pahalı ve eczanede satılıyo. Sen ekstra bişey kullanıyo musun pullanma ve kepek için?
Saboreik dermatit? Evet yeşil çay ağacı sabunu ve egza-s diye aktardan sabun aldım şimdi baktimda katran sabunuymus ben saçıma da kullandım ise yarıyor
Yüzümdeki pullanmaya seboreik dememişti doktor a harfiyle başlayan bişeydi atopik miydi neydi unuttum ama saça seboreik için şampuan vermişti. Saçına uygun ürün bulmana sevindim, işe yarıyorsa süper. Yüze de uygun bir ürünle yüzü güzelce temizledikten sonra bol bol nemlendirmek gerekiyor. Benim pullanmam anca öyle geçiyor. Nemsizlikten pullanıyo ciltlerimiz
Kız ben de öyle biliyodum. 😂 yağlı diye bulduğum her yağlı ürünü cildime sürüp kurutmaya çalışıyodum. T bölgesi yağlı, burun kenarları pullanma olan ciltler karma oluyomuş. Yani yağlı ciltler için bir ürün kullanıp T bölgeni kurutsan da burun kenarlarına da yağsız nemlendirici sürmen gerekiyor bütün cildini temizledikten sonra. Nemlendirici sürmezsen ne kadar temizlersen temizle yine olur. En azından ben de öyle oluyo