Normalde hep kompakt fondöten kullanırım fakat likit fondöten daha kullanışlı diyorlar. Bir de onu denemek istiyorum. Bana bilgi verebilir misiniz? Likit fondöten nasıl sürülür, en iyi likit fondöten hangisidir? Likit fondöten için fırça mı, sünger mi gerekli?Likit fondöten nasıl sürülür
Ben profesyonel makyaj eğitmeni olarak gerek akademimde gerek eğitimlerimde, gerekse gelin makyajlarımda yerli ve yabancı birçok markanın fondöten ürünlerini kullanıyorum.
Öncelikle cilt tipi, yaşı, bu makyajı nerede kullanacağı ve ne kadar süre bu makyajı taşıması gerektiğini dikkate alarak likit mi, supra color mı (pata krem mi/kompakt mı), mineral mi, paint stick mi, cake fondöten mi, bb mi kullanmam gerektiğini belirliyorum.
Sonra hangi marka ürünün, uygulama yapacağım ciltte beni profesyonel sonuca ulaştıracağına karar veriyorum.
Tabi ki bu sıralama profesyonel makyaj sanatçılarının izlediği yoldur. Günlük hayatta gündüz kullanacağımız fondöten için genellikle likit ürünlerin daha pratik ve doğal olduğu düşünülür. Oysa ki seçim yaparken her likit fondöten beklentinizi karşılamayabilir.
Markalara göre içerikleri, kapatıcılıkları ve uygulama teknikleri farklıdır. Makyaj markaları, makyaj ürünleri, makyaj teknikleri kişiye özeldir. Seçim yaparken bir de kişinin zevki ve ürünle ilgili beklentileri ön plana çıkar.
Ben likit fondötenleri genç ve yaşlı ciltlerde tercih ediyorum. Yaştan kastım biyolojik yaşımız değil, cildimizin yaşıdır.
Ciltte yoğun lekeler, skarlar, akneler, yara izi vs. daha yoğun kamufle edilmesi gereken bölgeler var ise yoğun likit kapatıcı ya da supraları tercih ediyorum.
Bizler hijyen ve müşteri hassasiyeti açısından likit fondötenleri fırça ile kullanırız. Ama kendimize fondöten sürerken hijyenine dikkat etmek kaydıyla elimizle de sürebiliriz. Ancak sıcak havalarda cildinizde parmak iziniz kalacaktır. Üzerinden blending fırça ile geçerseniz hem izleri yok eder, hem de homojen hale getirmiş olursunuz. Fondöten fırçaları sentetik yapıda olmalıdır.
Diğer yandan nemli sünger ile tampon yaparak da fondöteninizi uygulamayı tercih edebilirsiniz.
Ben danışanlarıma kozmetikten ziyade, Jane Iredale %100 mineral sağlıklı makyaj ürünlerini tercih ve tavsiye ediyorum. JANE IREDALE ürünleri içeriğinde hiçbir kimyasal madde, sanayi boyası, parfüm, paraben, talk, gluten barındırmaz. Hayvanlar üzerinde test edilmemektedir. Plastik cerrahlar ve dermatologlar bir araya gelerek bu renkli cilt bakımı ürünlerini yani makyaj ürün yelpazesini oluşturmuşlardır. Her cilt yapısına uygun ürün seçenekleriniwww.sevilonal.com.tr den detaylı inceleyebilirsiniz. Sadece bayisi olan eczanelerden, A plus güzellik merkezlerinden ve akademimizden temin edebilirsiniz.
Diğer taraftan kozmetik ürünler de hayatımızın bir parçası. Nancie Kozmetik, Nars, Mac, Kryolan , Este Lauder markalarının likit ürünlerini de keyifle kullanabilirsiniz.
Nancie kozmetik ürünleri hakkında @makeupsevil ve @nancie_academy_sevil_onal sosyal medya hesaplarımızı inceleyebilir ve takip edebilirsiniz.
Ben de kompakt fondöten kullanamıyorum aslında :D Kullanımı zor gibi geliyor, birkaç kez denedim ama likit fondöten kullanımı daha basit ve daha kolay yediriliyor.
Likit fondöten nasıl sürülür?
Likit fondöten nasıl sürülür?
Ben öncelikle bir miktar parmağıma alıyorum ve sonrasında yüzüme dokunduruyorum. Genelde üçer tane yanaklarıma, iki tane alnıma, gözlerimin üstüne, burnuma ve çeneme dokunduruyorum. Bu şekilde tam yetiyor. Fazla alırsan yedirmesi zor olabilir. Bir kesinde fazla kaçtı yüzümü yıkayıp tekrar kullanmak zorunda kaldım :D
Likit fondöten kullanımı
Armut süngerler likit fondöten kullanımını kolaylaştırıyor. Yüzüme bir miktar koyduktan sonra armut sünger ile tampon hareketleri yapıyorum. Bunların küçükleri de var onlar da göz kenarlarına tam uyum sağlıyor. Yüzünde gezdirmek yerine, tampon hareketleriyle yedirmek daha güzel etki veriyor.
Likit fondöten fırçası
Fırça ile uygulamak da çok kolay oluyor. Bunda tampon hareketleri yapmak yerine, tamamen yüzünde gezdiriyorsun. İşine yarayabilir. Ben ikisini de kullanıyorum, fazlalık kalırsa fırça ile dağıtıyorum.
En iyi likit fondöten önerisi: Yves Rocher Zero Defaut - Kusursuz Ten
En iyi likit fondöten
14 saat kalıcılık sağlıyor. Uygulaması oldukça kolay, yüzde maske hissi yaratmıyor. Rengi tamamen eşitliyor. İlk kez kullanacaklara kesinlikle bunu öneririm. Videodan da çok güzel bilgiler edinebilirsin;
Mac Face And Body likit fondöteni en iyisidir. Ben likit fondötenini cildimin yanaklar, alın, çene, burun üzerine olacak şekilde küçük damlalar bırakıyorum. Fondöteni ıslak sünger ile yediriyorum. Şu ana kadar bir kere fırçayla fondöten dağıttım ama hiç beğenmedim. Fırça da üstelik kaliteliydi ama cildimde hep fırça izleri kaldı.
Likit fondöten çok seviyorum az bir miktar bile muhteşem bir kapatıcılık sağlıyor. Ben parmaklarımla sürmeyi tercih ediyorum. Ama elimi batırmak istemezsem fondöten fırçası kullanıyorum. Sürterek değil bastır çek şeklinde sürmek homojen bir dağılım sağlar.
Merhaba Arkadaşlar,
Ben profesyonel makyaj eğitmeni olarak gerek akademimde gerek eğitimlerimde, gerekse gelin makyajlarımda yerli ve yabancı birçok markanın fondöten ürünlerini kullanıyorum.
Öncelikle cilt tipi, yaşı, bu makyajı nerede kullanacağı ve ne kadar süre bu makyajı taşıması gerektiğini dikkate alarak likit mi, supra color mı (pata krem mi/kompakt mı), mineral mi, paint stick mi, cake fondöten mi, bb mi kullanmam gerektiğini belirliyorum.
Sonra hangi marka ürünün, uygulama yapacağım ciltte beni profesyonel sonuca ulaştıracağına karar veriyorum.
Tabi ki bu sıralama profesyonel makyaj sanatçılarının izlediği yoldur. Günlük hayatta gündüz kullanacağımız fondöten için genellikle likit ürünlerin daha pratik ve doğal olduğu düşünülür. Oysa ki seçim yaparken her likit fondöten beklentinizi karşılamayabilir.
Markalara göre içerikleri, kapatıcılıkları ve uygulama teknikleri farklıdır. Makyaj markaları, makyaj ürünleri, makyaj teknikleri kişiye özeldir. Seçim yaparken bir de kişinin zevki ve ürünle ilgili beklentileri ön plana çıkar.
Ben likit fondötenleri genç ve yaşlı ciltlerde tercih ediyorum. Yaştan kastım biyolojik yaşımız değil, cildimizin yaşıdır.
Ciltte yoğun lekeler, skarlar, akneler, yara izi vs. daha yoğun kamufle edilmesi gereken bölgeler var ise yoğun likit kapatıcı ya da supraları tercih ediyorum.
Bizler hijyen ve müşteri hassasiyeti açısından likit fondötenleri fırça ile kullanırız. Ama kendimize fondöten sürerken hijyenine dikkat etmek kaydıyla elimizle de sürebiliriz. Ancak sıcak havalarda cildinizde parmak iziniz kalacaktır. Üzerinden blending fırça ile geçerseniz hem izleri yok eder, hem de homojen hale getirmiş olursunuz. Fondöten fırçaları sentetik yapıda olmalıdır.
Diğer yandan nemli sünger ile tampon yaparak da fondöteninizi uygulamayı tercih edebilirsiniz.
Ben danışanlarıma kozmetikten ziyade, Jane Iredale %100 mineral sağlıklı makyaj ürünlerini tercih ve tavsiye ediyorum. JANE IREDALE ürünleri içeriğinde hiçbir kimyasal madde, sanayi boyası, parfüm, paraben, talk, gluten barındırmaz. Hayvanlar üzerinde test edilmemektedir. Plastik cerrahlar ve dermatologlar bir araya gelerek bu renkli cilt bakımı ürünlerini yani makyaj ürün yelpazesini oluşturmuşlardır. Her cilt yapısına uygun ürün seçeneklerini www.sevilonal.com.tr den detaylı inceleyebilirsiniz. Sadece bayisi olan eczanelerden, A plus güzellik merkezlerinden ve akademimizden temin edebilirsiniz.
Diğer taraftan kozmetik ürünler de hayatımızın bir parçası. Nancie Kozmetik, Nars, Mac, Kryolan , Este Lauder markalarının likit ürünlerini de keyifle kullanabilirsiniz.
Nancie kozmetik ürünleri hakkında @makeupsevil ve @nancie_academy_sevil_onal sosyal medya hesaplarımızı inceleyebilir ve takip edebilirsiniz.
Sevgiyle, sağlıkla kalın.