Kirpiklerim çok fazla döküldüğü için takma kirpik kullanmaya başladım. Henüz çok acemiyim tabi, çıkarırken ve takarken zorlanıyorum :) Daha da önemlisi takma kirpik temizleme konusunda ne yapılacağını çok bilmiyorum. Takma kirpik nasıl temizlenir? Nelere dikkat etmeliyim?Takma kirpik nasıl temizlenir?
Takma kirpik nasıl temizlenir, nelere dikkat etmeliyiz?
Ben günlük makyajımda değil ama önemli günlerde, kendimi daha iyi hissetmek istediğim zamanlarda takma kirpik kullanıyorum. Bakışları daha çekici hale getiriyor bence makyajı da çok güzel tamamlıyor :)
Takma kirpik nasıl temizlenir?
Takma kirpikleri uzun süre kullanabilmek için doğru bir şekilde temizlemek gerekiyor. Sürekli takma kirpik almak yerine, temizleyerek kullanım süresini uzatabiliriz.
1. Takma kirpikler ılık suda bekletilir
takma kirpik nasıl temizlenir
Ilık suda bekletildiğinde üzerindeki yapışkan ve rimel daha kolay çıkacaktır. Kirpikleri yıpratmamak için suyun sıcaklığına dikkat edelim. Çok fazla sıcak olmasın.
2. Rimeli çıkarmak için makyaj temizleyici kullanılır
Parmak uçlarınızla ya da kulak temizleme çubuğu ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Zaten yapıştırıcı ılık sudan yumuşamış olacaktır, bu sayede tırnak uçlarınızla kolayca çıkarabilirsiniz. Kullanılan makyaj temizleyicinin hassas ciltler için olması daha iyi olur, kirpikler deforme olmaz. Kulak temizleme çubuğu ile hafif hafif rimel çıkarılır.
3. Kirpikler kaş tarağı ya da maskara fırçası ile taranır
takma kirpik temizleme yöntemleri
Eğer kirpiklerin üzerinde kalıntı varsa tararken onlar da çıkacaktır. Son olarak bebek şampuanı ile hafifçe yıkanabilir. Takma kirpik temizlemenin farklı metotları da bulunuyor. Dilersen videodan da bakabilirsin;
küçük bir kaseye de koyup içine makyaj çıkartıcı ekle. Kirpiği suya koyup, nazikçe ovala. rimelin boyası suya akacak, kirpik temizlenmeye başlayacaktır. Birkaç dakika temizliğe devam et sonra da yumuşak bir havluyla kurula.
Takma kiprigine mümkünse rimmel sürme yapistirdigin yerede büyük ihtimale yeri belli olmasin diye eyeliner sürüyorsunfur o kismi yagli göz makyaj temizleyicisi ile dikkatlicek temizle bukadar yeterli aslinda
En İyi Cevaplar