Muz kabuğu maskesinin cilt kızarıklığına, gözeneklere, sivilcelere ve daha birçok şeye iyi geldiğini duydum. Aklıma bile gezmezdi, ben muzu yeyip kabuğunu da atıyorum normalde :D Daha önce muz kabuğu maskesi deneyen oldu mu? Yararlı buldunuz mu, muz kabuğu maskesi faydaları nelerdir?muz kabuğu maskesi faydaları
İçi de dışı da faydalı: Muz kabuğu maskesi yapıyor musunuz?
En sevdiğim meyvedir kendileri :) Potasyum, vitamin ve mineral yönünden zengin bir meyve oluşuyla aslında birçok alanda işimize yarıyor. Hem kabuğundan hem de içinden maske yapılabiliyor.
Muz kabuğu maskesi nasıl yapılır, cilde faydaları nelerdir?
Muz kabuğu maskesi nasıl oluyor?
Muz kabuğu maskesi
Muz kabuğunu maske yapmadan da uygulayabilirsiniz aslında, İçeriğine bir şey karıştırmadan da çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. Muzu kabuğundan ayırıyoruz ve kabuğun iç kısmını yüzümüze uyguluyoruz. Posaları ayrıldıkça peeling etkisi de yaratıyor :) Uyguladıktan sonra 20-25 dakika bekletip ılık su ile durulayabilirsiniz. Gözeneklerinizin açıldığını, cildinizin derinlemesine temizlendiğini hissediyorsunuz.
Muz kabuğu maskesi tarifi:
Malzemeler: 1 muz kabuğu, 3 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı bal Yapılışı: Muz kabuğunu parçalara ayırıyoruz ve tüm malzemeleri karıştırarak blenderdan geçiriyoruz. Sonrasında bu karışımı cildimize uyguluyoruz. 15 dakika bekletmek yeterli oluyor. Ilık su ile durulayabiliriz.
Muz kabuğu maskesinin faydaları nelerdir?
1. İçeriğinde barındırdığı A vitamini sayesinde cildin nem dengesini korur, cilt kurumasının önüne geçer. 2. Peeling etkisi yaratır ve gözeneklerin açılarak sıkılaşmasına yardımcı olur. 3. Ciltteki ölü derilerin temizlenmesine destek verir. 4. İçeriğinde bulunan B vitamini sayesinde yaşlanma belirtileriyle savaşır :) Cildin daha canlı ve sağlıklı olmasını sağlar. 5. Sivilce oluşumunun önüne geçer, eğer sivilceniz varsa iltihap oluşumunu önler. Böylece sivilcelerden iz kalmadan kurtulabilirsiniz. 6. Cildinizin rahatlamasını sağlar ve gerginlikten kurtarır.
En İyi Cevaplar