Doğal maskelere merakım var, evde maske yapmayı çok seviyorum :) Cilde iyi gelecek maskelerden birinin de patates maskesi olduğunu öğrendim. Patates maskesi yapan var mı? Faydalarını gördünüz mü? Patates maskesi cilt beyazlatma için de kullanılabilir mi?Patates maskesi
Patates maskesi cilde iyi geliyormuş! Yapan var mı?
Evde doğal maske yapmanın cilde birçok faydası var kesinlikle. Patates maskesi için de aynı şeyi söyleyebilirim.
Patates maskesi nasıl yapılıyor?
Patates maskesi tarifi
Patates suyu maskesi nasıl yapılır?
Patates maskesi çok kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Çünkü malzemesi sadece patatesten oluşuyor :) 1 orta boy patates rendeleniyor ve suyu sıkılıyor. Sıktığımız suyu güzelce yüzümüze pamuk ya da el yardımıyla uygulayabiliriz. Rendelediğimiz kısmı da göz altlarımızda ve burnumuzun üzerinde bekletebiliriz. Ortalama 15-20 dakika beklettikten sonra yüzümüzü iyice durulayabiliriz.
Patates limon maskesi nasıl yapılır?
Yine bir orta boy patatesi rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz. İçerisine bir miktar posasından da ekleyip, yarım limonu sıkıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. En iyi etki için limon suyu kullanmamakta fayda var, limonu kendimiz sıkalım :)
Patates maskesi cilt beyazlatma yapar mı?
Patates özellikle göz altı morluklarına çok iyi geliyor ve cilt rengini eşitleme özelliğine sahip. Peeling etkisi yaratarak cildi ölü derilerden arındırıyor ve temizliyor. Bu sayede cilt tonunda eşitlenme ve cilt beyazlatma etkisine de sahip oluyor :)
Evet, bu maskeyi daha önce duymuştum fakat hiç denemedim. Ben cildimi beyazlatmak için kantaron yağı kullandım. 1 hafta boyunca tek tük kullandım ve cildim 2 ton olarak beyazladı. Şu an cildim, vücuduma göre oldukça beyaz duruyor. Tabii patates kürü de uygulanabilir.
En iyi maske sperm den olur ma sarece bunu bilen kadinlar yapar. İcerisinde bulunan vitamin ve enzimler canli hücreler baska hic birseyde bu kadar dogal ve bu kadar beleş degil dir. 😉
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
patatesi püre yapıp koltuk altlarına sürüyorsun ter kokusunu alıyor, terlemiyorsun. patatesi zeytinyagında kızartıyorsun ama zeytinyağında bak. Soğuyunca göz altlarına bir peçete içinde koyuyosun. Göz altı morluklarını alıyor. Patates cipsleri oluyor ya. İnce uzun çubuk gibi kesilmiş Mc Donalsda veya Burger Kingde falan. O tip kesilmiş patatesi hiç pişirmeden fitil gibi arkadan sokuyosun. Bir işe yaramıyor ama çok güzel oluyor :D
En İyi Cevaplar