Uzun kirpikleri çok seviyorum. Bu yüzden birçok kirpik uzatma yöntemleri denedim. Bu sayede daha hacimli ve uzun kirpiklere sahip oldum. Kirpik bakımımı haftada bir yapmaya özen gösterdim. Kirpik uzatma yöntemleri evde kolaylıkla uygulandığı için, kısa süre içinde uzun kirpiklere sahip olabilirsin.
kirpik uzatma yöntemleri
Kirpik uzatma yöntemleri nelerdir?
Badem yağı
En işe yarayan kirpik uzatma yöntemi badem yağıdır. Kısa zaman içinde etkisini çok güzel şekilde gösteriyor. Kirpikleri çok güzel besliyor, hacim veriyor ve uzamasına yardımcı oluyor. Ben rimel fırçası ile uyguluyorum. Böylece bütün kirpiğime güzelce uygulamış oluyorum. Gece yatmadan da uygulayabilirsin. Haftada bir kere yapman yeterli olacaktır.
Zeytinyağı
İşe yarayan kirpik uzatma yöntemlerinden biri zeytinyağıdır. Kirpikleri besler ve güçlü şekilde uzamasını sağlar. Badem yağı ile karıştırıp uygulayabilirsin. Aynı şekilde rimel fırçası ile uygulaman en doğru sonucu verir.
Sarımsak
Sarımsağın vücudumuza birçok faydası olduğu gibi, kirpiklerimize de var. Kirpiklerin syrekliğine ve kısalığına oldukça iyi geliyor. Biraz yakabilir ama haberin olsun. :)
Hint ve hindistan cevizi yağı
Kirpiklerin uzamasına yardımcı olan E vitamini barındırdığı için uzamasında oldukça etkili iki yağdır. Bütün yağları azar azar karıştırıp uygulayabilirsin.
Kirpik serumları
Çoğu yerde kirpikleri uzatmak için serumlar satılıyor. Ben Farmasi'nin ürününü kullanmıştım. Memnun kalmıştım onu da deneyebilirsin.
Direkt sarımsağın çıkan suyunu sürerek gürleştirip uzatmıştım kaş ve kirpiklerimi. Haftada bir defa uyguladım neticeyi görünceye kadar. En fazla 4 defa uygulamışımdır (en erken kuruyunca yıkardım). Şu an ihtiyacım kalmadığı için uygulamıyorum ama.
Kaşlarımı bile hem gürleştirip hem de çabuk uzatmıştı, kirpikler de dahil. Mübarek kirpikler çıkacak yer bulamayınca sırasının altından üstünden çıkmaya başladı, o derece.
Ama öneri konusunda tereddüt ediyorum, çünkü kirpik hizasına sürerken gözlerim kör olacakmış gibi yanıyordu resmen. Tabi bu tecrübe sonucu aldığım tatmin edici netice kişiden kişiye değişir mi emin değilim. Mesela kirpiklerim doğuştan uzundu ama aksine seyrekti, kaşlarım da dahil.
Sarımsak yağını her gece yatmadan kirpiklerine sür. Vazelini de mascara sürmeden önce kirpiklerine, gözünün içine girmemesine dikkat ederek uygula, ardından mascaranı sür. Hem kirpiklerini ayrıştırır, hem de zamanla uzatır. Aynı zamanda göz kapaklarının içine de hafif siyah kalem çekebilirsin. Bu kirpiklerinin rengini daha yoğun gösterir.
uzun gösteren rimeller var. bunca serum ilaç vsden işe yarayan olsaydı , takma kirpikler tarih olurdu. halen çatır çatır kullanılıyorsa , demek ki o serumlar şunlar bunlar tamamen balon ve para tuzağı demektir. kirpik Allah vergisi bir şey. genetik ve de. sür uzatıcı rimeli tamamdır. iyice yok derecedeyse de , yapacak bir şey yok , doğal uzunlukta olan takma kirpiklerden kullanırsın olur biter. paranı serumlara harcama.
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya evet ama bitkisel serumlar yapıolar bazen. Hani hint yağı badem yağı gibi. ondan sordum yapan var mı diye. Var kipriğim ama ben uzun seviyorum ondan 😊
ben pek işe yarayacağını zannetmiyorum. madem var kirpiğin pek uğraşma. yine sen bilirsin ama.. içinde ukte kalacaksa denersin sen bilirsin. kirpik senin serum senin :) kıskananlar çatlasın.
Sevgilimin kirpik serumu vardı. Baya etkilidi bende gizlice sakalıma sürüyordum düzenli olarak etkisini de gördük. Ben sakalımda o kirpiğinde hızlı bitmesine sinir olmuştu. 😀 Yenisini alırım dedim ve birşey demedi. Zaten kullanmadan önce de ben alıyordum. 😀😀😀
Kirpiklerini daha hızlı bir şekilde uzatmak için istersen tatlı badem yağını kullanabilirsin. Tatlı badem yağı hem kaş için etkili hemde kirpikler için.
Benim kiprikleriim genetik olarak gür ve baya uzun fakat günlük makyaj sonrası sürekli kopuyodu dökülüyodu çıldırmıştım Bi aralar badem yağını 1 seneye yakın kullandım çok etkisini gördüm fakat yine aynı sı oldu şu an doğal olarak hint yağı kullanıyorum pek Bi faydasını görmedim ama eğer düzenli Bi şekilde kullanırsan sonuç alabilirsin
En İyi Cevaplar