Gözümün altında küçük yağ bezesi var nasıl geçer? Göz altında yağ bezesi için evde uygulayabileceğim ne tür yöntemler var?Göz altında yağ bezesi nasıl geçer?
Yağ bezeleri yağ dokularından oluşuyor. Gözlere herhangi bir zararı bulunmuyor ama tabii görüntümüzü olumsuz bir şekilde etkiliyor :)
Göz altında oluşan yağ bezesi nasıl geçer? Yağ bezeleri için doğal çözümler!
Göz altında yağ bezesi tedavisi
1. Buhar uygulamak
Göz altında çıkan yağ bezelerini çaydanlıkta ısıttığın suyun buharına tutarak yumuşatmaya çalışabilirsin. Böylelikle patlayarak kaybolur.
2. Sirke ile pamsuman
Yağ bezesine pamuğa damlattığın sirke ile pansuman yapabilirsin. Sirke yağ bezelerini kurutur ve enfeksiyon oluşumunu engeller.
3. Sarımsak sürmek
Göz altında yağ bezeleri evde geçirmek için sarımsak sürülebilir. Sarımsak antibiyotik etkisiyle bezeleri iyileştirir.
4. Portakal suyu ile tampon yapmak
Markette satılanların içerisinde çok fazla madde oluyor ve portakal suyunun etkilerini öldürebiliyor. Bu sebeple taze sıkılmış portakal olmalı, zaten birkaç damla yetiyor.
Göz altında yağ bezesi neden oluşur?
Yağ bezelerimizden kurtulduktan sonra tekrar oluşmasını engellemek için sebeplerini de bilmeliyiz. - Cildi temiz tutmamak - Fazla yağlı beslenmek - Fazla çay, kahve tüketmek - Stres - Yetersiz su tüketimi - Düzensiz uyku
Bir adet haşlanmış patatesi ezin daha sonra ince bir bezin içine koyarak yağ bezelerinin üzerinde 10-15 dakika bekletin ve ardından durulayın. Bu tarifi 2 günde 1 uygulamalısınız. geçer o zaman.
Ben yağ bezelerim için cildiyeye gittim, bana bir serum vermişti gece sürüyordum ve bir süre sonra (1-2 hafta) yağ bezelerim gitti. Bence doktora danışmalısınız
En İyi Cevaplar