Şöyle iyi ve uygun bir gözenek sıkılaştırıcı kreme ihtiyacım var. Önerebileceğiniz var mı? Ya da doğal bir yol varsa o da olabilir. Önerilerinize açığım..gözenek sıkılaştırıcı krem önerisi
Geniş gözenekler benim gibi yağlı cilde sahip olanlar başta olmak üzere birçok kadının karşılaştığı bir problemdir. Ayrıca geniş gözenekler toz, kir, kozmetik ürünü gibi cilde zararlı etkenlerin cilde işlemesini kolaylaştırır. Bu nedenle de can sıkıcı aknelere davetiye çıkarır.
Bioderma Sebium Pore Refiner Krem
Severek kullandığım bu krem cildin dengesini düzenler, gözeneklerin sıkılaşmasını ve daha az görünür hale gelmesini sağlar, yağ dengesini korur, antioksidan ajanlar sayesinde de cildin doğal parlaklığını, rengini korumayı destekler. Ayrıca makyaj bazı olarak da kullanabilirsin.
Formülünde Boreal Çay Tozu bulunan yağsız bir nemlendirici kremdir. Cildin sebum üretimini dengeler, gözenekleri sıkılaştırır ve parlamayı önler. Bu kremin en sevdiğim yanı ise %91 temiz ve bitkisel bir içeriğe sahip.
Clinique Pore Refining Gözenek Küçültücü Serum
Uzun süredir kullanıyorum hafif yapıya sahip bir serum olduğu için cildimi ağırlaştırmıyor. Ayrıca yağsız bir serumdur. Ciltteki ölü hücreleri ve pürüzleri hızlı bir şekilde ortadan kaldırır. Gözenekleri sıkılaştırır.
Gözenek sıkılaştırıcı doğal yöntemler nelerdir?
Yoğurt ve gül suyu
2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu bir miktar gülsuyu ile iyice karıştır. 20 dakika cildinde beklet, ardından durula. Bu maskeyi haftada 1 kez yapabilirsin.
Yumurta akı
Yumurta akı genişlemiş gözenekleri sıkılaştırma konusunda sıkça kullanılan doğal yöntemlerden biridir. Bir adet yumurta akını yüzünün her yerine eşit olarak dağıt. Tamamen kuruduktan sonra cildini ılık su ile durula. Bu maskeyi haftada 2 kez yapabilirsin.
Maden suyu
Madem suyu, cildi derinlemesine temizleyen harika bir tonik aynı zamanda da gözenek sıkılaştırıcıdır. Sen de benim gibi bir şişe maden suyunu buz kalıplarına dökerek, her sabah temiz cildinde 1 tane buz küpünü gezdirebilirsin. Bu hem gözeneklerini sıkılaştıracak, hem de cildini canlandıracak muhteşem bir yöntemdir.
Kil maskesi
Kil maskesi, cildi ölü derilerden arındırır. Gözenekleri sıkılaştırır, ciltteki yağı ve kiri derinlemesine temizler. Hazır kil maskeleri yerine aktarlardan toz kil almanı öneririm. Su ile kili karıştırıp hızlıca bu maskeyi hazırlayabilirsin. Haftada 2 kez yapabilirsin. ❤️
Gözenekler hepimizin sorunlarından biri. Gözenek sıkılaştırmak zaman ve düzenli bakım istiyor. Gözenek sıkılaştırıcı ürünleri düzenli olarak kullandığımda çok faydasını gördüm. Bu tarz ürünler düzenli kullanılınca fayda göstermekte.
Gözenek sıkılaştırıcı krem önerisi
Yves Rocher Sebo gözenek sıkılaştırıcı krem
yves rocher sebo vegetal
Yves Rocher markasının bu ürünleri gözenekler için gayet etkili. Gözenek sıkılaştırıcı kremi de çok güzel. İstersen set halinde deneyebilirsin. Bu markanın ürünleri oldukça güzel ve işe yarıyor.
La Roche Posay gözenek sıkılaştırıc krem
la roche posay
Gözenek sıkılaştırıcı krem önerisi olarak bunu da verebilirim. Gözenekleri güzel şekilde sıkılaştırıyor ve siyah noktalara iyi geliyor. Tercih edeceğin gözenek sıkılaştırıcı kremlerden olabilir.
Gözenek sıkılaştırmak için diğer yöntemler
Gül suyu
Gözenek sıkılaştırmak için en etkili yöntemlerden biri gül suyu kullanmaktır. Maske öncesi gül suyu ile cildiniz temizle. Gözeneklerin için oldukça iyi gelecek.
Buhar banyosu
Buhar banyosu gözeneklerinin açılmasını sağlar. Yüzüne peeling uyguladıktan sonra, gözenek sıkılaştırıcı kremi uygula. İşe yarayacağını göreceksin.
Bol sıvı tüketimi
Bol bol sıvı tüketmek gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Günde 2 litre su içmeye dikkat etmelisin.
Doğal ürünlerden maske
Yumurta maskesi gözeneklere oldukça iyi gelmekte. Diğer doğal maskelerden de faydalanabilirsin.
Yaşın 30a yakınsa +35 yaş için sebamed yaşlanma karşıtı sıkılaştırıcı (cilt tonu eşitleyici) kremi tavsiyesi yapılmıştı sitede. Gittim aynını almaya, sürekli müşterisi olduğum için kozmetikçi, aynı etkiyi veren daha uygun fiyatlı ürün olan Nivea 35+ yaşınkini önermişti. Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ve bayağı sıkılaştı cildim. Mesela burnuma siyah nokta maskesi yapıyorum, kavlatırken önceden üzerindeki kıllar da yolunurdu. Ama şimdi resmen pürüzsüz cilde uygularmış gibi sonuç gördüm.
Ama yine de kendimi bu kreme alıştırmak istemiyorum. Du ben bunun önerisini hazırlayım bı ara.
Gece yatmadan önce ve sabahları sütle yüzüne yıka , ara sıra buz masajı yap , 5 dakika yeterli. Sıkılaştırıcı ve gözenek kremlerini bıraktığın an eski haline geri döner bilesin :D
En İyi Cevaplar