Sürekli parfüm kokan insanlar bunu nasıl başarıyorlar? Ben bir ara ince tabaka vazelin sürüp üstüne parfüm sıkıyordum boyun vs gibi yerlerime ama 12 saat kalıcı oluyor. Bu süreyi uzatmak için bir bilgisi deneyimi olan var mı?😉 Parfüm kalıcılığı nasıl artar?Parfüm kalıcılığını arttırmak için ne yapılmalı?
Bazı parfümler sürdükten birkaç dakika sonra uçup gidiyor :D Bu tür parfümleri değil ama kaliteli bir parfümün kalıcılığını arttırmak, ciltte daha uzun kalmasını sağlamak mümkün.
Parfüm kalıcılığı nasıl arttırılır?
parfüm kalıcılığını arttırmak için yapılabilecekler
1. Parfüm kullanmadan önce hijyen
Parfüm kullanmadan önce temiz olduğunuzdan emin olmalısınız. Ter kokusu parfüm kokusunu bastırabilir.
2. Duştan sonra parfüm kullan
Duştan sonra gözenekler açıldığı için parfüm kullanıldığında daha kalıcı olur.
3. Parfüm sıktıktan sonra dokunma
Genelde parfüm sıktıktan sonra bir de ellerimizde dokunur, onu her yere bulaştırmaya çalışırız :D İşte bu hareket kalıcılığı öldürüyor. Parfüm kalıcılığını arttırmak için sıkılan yere dokunmamalı.
4. Parfümü uyguladığın yer önemli
Koku boyun, bilek, kulak arkası gibi yerlerden daha iyi yayılıyor. Çünkü kan dolaşımı hızlı, vücut ısısı fazla.
5. Kokusuz bir nemlendirici kullan
Vazelin parfümün kalıcılığını arttırmak için işe arıyor. Fakat kokusuz olması gerekmektedir. Örneğin gül özlü vazelinler kokuyu çok değiştiriyor ve yaymıyor. Mümkünse nemlendirici krem kullanılmalı.
6. Parfümün saklama koşullarına dikkat et
Saklama koşullarına uymamak da parfümün kalıcılığını yitirmesine sebebiyet verebiliyor. Doğrudan güneş almayacak, ısısı yüksek olmayan bir yerde saklanmalı.
Tende kokunun kesin kalması esansla alakalı birşeydir doğal olarak buda parfümün kulladığınız ürünün kalitesi ile ilgilidir ve bunun için sıralama yaparsak şöyle'ki;
Duş sonrası düzenli temiz tenin belli noktalarına parfümünüzü temas ettirmek ve bunu alışkanlık haline getirin başka bir marka kullanmayın standart sabit sizi temsil eden tarzısınız yansıtan bir koku olur zaten tektir.
Çamaşırdan çıkan kurutulan kıyafetler dolaba girmeden önce hafif parfümünüzden sıkarak ve arada bir haftada bir yapıyorum ben gardrop'a bir kaç kere sıkmanız parfümünüzü kıyafetlerde net kokunuzu sağlar.
Son olarak'da parfümü nasıl kullanıcağınızı bilmeniz gerekiyor çok sıkmak parfümün kokunusu değil esansı maf eder teninizdeki koku'yu ve asıl güzel olan koku ortaya çıkmaz.
Not; Erkek arkadaşlar için kullandığım tavsiye parfüm ''black orckid ve hermes 24 faubourg'' deneyebilirsiniz.
12 saat az bir kalicilik suresi degil bir cok parfum markasinin vaadettigi sureden daha fazla bir sure 12 saat. Surekli parfum kokanlarin cogu parfumlerini yaninda tasiyip gun icinde tazeledikleri icin bu sana sanki gun boyu uzerlerinde kaliyorlarmis gibi geliyo muhtemelen. Ayrica kaliciligin pahali olmasiyla uzaktan yakindan ilgisi yok hatta bir cok acik parfum orjinallerinden daha kalici olur genellikle👍
EDT yerine EDP kullanırsan ve kaliteli markaların ürünlerini kullanırsan daha uzun süreli kalıcılık sağladığını görürsün. Parfümü vazelin üzerine sıkmak yerine tenini elinle hafifçe ıslatıp öyle sıkarsan bunun da kalıcılığa katkı yaptığını görürsün.
Parfüm kalıcılığı içeriğinde ki esanstan kaynaklıdır. Tabi bunun yanı sıra temiz vücuda, enseye ve kulak arkasına sıkıldığı takdirde hem uzun kalacaktır. Hem de parfüm sizi arkanızdan kovalayacaktır.
Sırrı açıklıyorum 😁 her sabah duş almak ve sonrasında parfüm sıkmak. Ayrıca buram buram parfüm kokan insanların bir seferlik sıktığını mı düşünüyorsun? Bir kaç saat aralikla mutlaka tazelenir.
Tatlım o biraz da parfümün kalitesiyle alakalı parfüm ne kadar kaliteliyse kalıcılığı da o kadar çoktur tabi çok kaliteli olacak diye bir sise parfüme servet ödemeye gerek yok at cantana bir şişe parfüm aradabir fıstlatürsın olur biter... ayrica galiba sen de benim gibi tostseversin öyle mi?
Temiz tene ve kıyafete sıkmak, kokuyu hapseden ve güzel yayan yerler, boyun el bileklerine vazrlin sürüp sıkmak kokuyu biraz daha fazla kalıcı hale getirir.
Çünkü çantalarında ya da çalıştıkları yerde 2. parfümleri oluyor işe gitmeden parfüm sıkan kişi aynı şekilde işten çıkarken de sıkıyor buyur sana tüm gün kalıcı koku.
Sürekli parfüm kokarak insanların burun direğini sızlatmaya gerek yok.. Sana sarılan insanlar, cok guzel kokuyorsun demeli; bunun için yapacagin tek sey disari cikmadan once banyo yapmak ve parfumunu vucuduna degil elbiselerine sıkmak..
Fıs fıs yaptığın yerler önemli ama en önemlisi kalıcı parfüm kullanmak ve yaklaşan kış ayları için daha ağır parfümler kullanmak gerekir ki buna dikkat edersen kalıcı olur
başkasını bilmem ama ben her akşam duş alırım ve her sabah parfum sıkarım öyile çıkarım dşarı zaten parfum 12 saaten fazla kaldımı insan teninde kötu kokmaya başlar yani parfum kullandiğisen 12 ile 15 saat içinde duş almalısın
Aynı kokunun rolonunu alabilirsin aldığın markaya göre silajlari farklıdır tende her insanda farklı yayılır koku fakat elbiselerde daha uzun süre kalır ozellikle yünlü olanlarda
En İyi Cevaplar