Öncelikle aspirine alerjin varsa bu maskeyi yapmamalısın, alerjin yoksa haftada 1 kez gönül rahatlığıyla yapabilirsin! :) Özellikle de yeni çıkacak olan bir sivilcen varsa geceden bu maskeyi yapman yeterli olacaktır, sabah sivilcenin kurumuş olduğunu göreceksin.
Aspirinin cilde faydaları nelerdir?
Aspirin, içeriğinde salisilik asit sayesinde ciltteki aşırı yağı hafifletir ve sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.
🌺 Siyah nokta oluşumunu engeller. 🌺 Sivilceleri önler. 🌺 Cildi derinlemesine temizler. 🌺 Akneleri iyileştirir. 🌺 Gözenekleri sıkılaştırır. 🌺 Cildi beyazlatır. 🌺 Sivilceleri kurutur. 🌺 Cilt kızarıklıklarını giderir. 🌺 Bu maskenin yan etkisini de belirtmek isterim. Cildin güneşe olan naturel koruma faktörünü azaltır. Bu maskeyi yaptıktan sonra güneşe çıkmadan önce mutlaka bir güneş koruyucu kullanmalısın. :)
Aspirin maskesi nasıl yapılır?
Malzemeler
- 3 tane aspirin (3 tane aspirinden fazlasına gerek yok) - 2 çay kaşığı su - 1 çay kaşığı bal
Yapılışı
Üç tane aspirini 2 çay kaşığı su ile güzelce ezerek toz haline getir. Ardından balı ekle ve güzelce karıştır. Bu karışımı tüm yüzüne uygula, 15 dakika bekletmen yeterli olacaktır. Ilık su ile durula. Bal cildi nemlendirir ama bala alerjin varsa listeden balı çıkararak bu maskeyi yapmalısın. :)
Selam tatlım, ergenliğimden itibaren sık sık sivilcilerle baş ettiğimden denemediğim maske, kür, cilt bakım ürünü kalmadı. Aspirin maskesini de denemişliğim var.
Sana uygulama taktiklerini kısaca vereyim.
Cildini iyice temizle
Maskenin en iyi şekilde etkisini göstermesi için cildini iyice temizlemen gerek. Ben cildimi makyaj kalıntılarından arındırmak için maden ve saf gül suyu içerikli özel bir karışım kullanıyorum, eczaneden alıyorum. Sen evde bile bu tarz bir tonik yapabilirsin, kimyasal ürünlerdense çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Aspirini ılık suda erit
Ben yarım aspirini ılık suda kaşık yardımıyla eritiyorum. Sonra içine çok az da bal katıyorum. Macun kıvamı alana kadar iyice karıştırıyorum. Ve maskem hazır!
Maskeyi, yüzünün problemli yerlerine sür
Aspirin maskesini yüzünün problemli tüm kısımlarına sürebilirsin. Eğer kaşıntı vb. rahatsızlıklar yaşarsan yüzünü hemen yıka. Yoksa en az yarım saat tut yüzünde, sonrasında ılık su ile yıka. Cildin bebek gibi pürüzsüz olacak; zamanla akne, siyah nokta gibi problemlerden kurtulduğunu göreceksin. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulamanı öneririm.
En İyi Cevaplar