İşim gereği her gün makyaj yapan bir insanım ve cildimin çabuk yaşlanmasını istemiyorum. Çevremde birkaç kişi peeling maskesi yapmamı önerdi. Detaylı bilgiye sahip olmak istiyorum peeling nedir, nasıl yapılır? Evde peeling maskesi yapılıyormuş hangi malzemelerle yapılabilir? Peeling kaç günde bir yapılır, nasıl?Peeling nedir, peeling nasıl yapılır?
Peeling nedir, peeling maskesi evde nasıl yapılır?
Peeling yapmak cilt bakım rutinimizin bir parçası olmalı bence. Her gün olmasa bile haftada birkaç kez yapılmalı.
Peeling nedir, nasıl yapılır?
Peeling nedir, nasıl yapılır?
Cildimiz sürekli cilt hücrelerini döküyor. Bu olduğunda, daha pürüzsüz cilt hücreleri cildin yüzeyini oluşturuyor. Bununla birlikte, yaşlandıkça, vücudunuzun donuk ve ölü cilt hücrelerini tutma hızı yavaşlamaya başlar. Bu sebeple peeling yapmak önemlidir.
Peeling yapmak ölü derilerin ciltten uzaklaşmasını, pürüzsüz, temiz bir cilde sahip olmamızı sağlar. Her cildin ihtiyacıdır, haftada 1 ya da 2 kez yapılmalı diye düşünüyorum.
Peeling yapmanın faydaları nelerdir?
Peeling yapmanın faydaları nelerdir?
1. Donuk cildi aydınlatır. 2. Genel cilt tonunu iyileştirir 3. Cilt dokusunu yumuşatır 4. Cildin berraklığını arttırır 5. Cildin gençleşmesine yardımcı olur. 6. İnce çizgileri ve kırışıklıkları giderir. 7. Siyah noktaları azaltır 8. Gözenekleri açar 9. Fazla yağı kontrol eder 10. Akne oluşumunu engellemeye yardımcı olur
Evde peeling nasıl yapılır?
Benim en çok kullandığım doğal peeling salatalık ve yumurta ile yapılıyor. 1 tane salatalığı rendeliyorum ve içerisine yumurta akı koyuyorum. Siyah nokta ve sivilce sorunum olduğunda içerisine limon suyu da ekliyorum.
Makyaj temizleme pamuğunu bandırarak cildime uyguluyorum. Aslında parmak uçlarıyla da uygulanabilir ama ben bu şekilde daha çok seviyorum. Bir süre bekletip duruluyorum. Cildimin daha ferah olduğunu hissediyorum anında :)
Peeling, cilt problemlerimizin giderilmesi ve daha pürüzsüz bir cilde kavuşabilmemiz için kullandığımız 'cilt soyma' işlemidir.
Peelingin faydaları nelerdir?
🌺 Peeling, cildimizin daha pürüzsüz görünmesini sağlar. 🌺 Cildi derinlemesine temizler. 🌺 Cilt sarkmalarını ciddi oranda toparlar. 🌺 Sivilce izlerini ortadan kaldırır. 🌺 Cildimizde oluşan tüm kir ve kalıntıları arındırır. 🌺 İnce çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerini giderir. 🌺 Cilt gözeneklerini derinlemesine temizler. 🌺 Cildimizi ölü derilerden arındırır.
Evde peeling yaparken nelere dikkat edilmeli?
🌺 Peeling işlemini akşam yapmalısın. Çünkü peeling sonrası cildinin dinlenmesi gerekir. 🌺 Cildine alerji yapmayacak doğru malzemelerle peeling hazırlamalısın. 🌺 Peelingi temiz cildine yapmalısın bu sebeple duştan sonra yapmayı tercih etmelisin. 🌺 Cildinde ağrılı ve iltihaplı sivilceler varken peeling yapmamalısın. Sivilcenin patlamasına, tahrişe ve çoğalmalara sebep olabilir.
Ben uzun yıllardır kahve telvesiyle peeling yapıyorum. Bunun için biraz zeytinyağı ve yeni içtiğim türk kahvesinin telvesi yeterli oluyor. Kahve telvesi ve zeytin yağını bir kap içine koyup güzelce karıştırıyorum. Elde ettiğim bu karışımı yüzüme nazik şekilde parmak uçlarımla masaj yaparak sürüyorum. Bu peelingi selülit problemin varsa da gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. :)
Ben özellikle kış ayların da yapıyorum bu vereceğim tarifi etkisini gördüm özellikle cildiniz kuru ise bu tarif ef sa neee 1 yemek kaşığı bal,1 tatlı kaşığı kahve (türk kahvesi ), tercihe göre limon birkaç damla ve yine tercihe göre toz şeker ben limon yerine toz şeker tercih ediyorum ama fazla değil 1 tatlı kaşığından biraz az etkisini görüyorum :)
Merhaba, peeling yapacak olanlara ben kesinlikle garnier 3ü 1 arada beyaz olanını öneriyorum öncesinde bir kaseye sıcak su doldurarak görsele eklediğim gibi uygulayabilirler. Sonrasında bıraksınlar maske görevini yerine getirsin ürün arındırırken de aynı sekil de görsel de ki gibi havlu ile alabilirler yüzünden maskeyi kaseyi fotoğrafladım paylaştım ✂️
En İyi Cevaplar