Maydanoz, limon ve sarımsaktan oluşan bir kür hazırlamak istiyorum. Çok faydalı olduğunu duydum. Maydonoz limon ve sarımsak kürünün faydaları neler? Hazırlaşını hakkında bilgisi olan yardım ederse çok sevinirim.Maydanoz limon sarımsak kürü
Maydanoz limon ve sarımsak kürünün faydaları neler, bu kürü kullananlar var mı?
Kuru kabukları soyulmuş iri bir adet diş sarımsak. Sarımsağın kahverengileşmemiş olması ve yumuşamamış olmasına dikkat edilmelidir. On-oniki adet taze yeşil maydanoz (saplarıyla beraber). Maydanozun yapraklarının sararmamış olmasına dikkat edilmelidir. Yaprakları sararmış maydanoz kullanılmamalıdır. İki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu Yarım bardak klorsuz su Bu malzemelerin hazırlanması için mutfak robotu veya blendır (mikser) kullanılır. Maydanozlar el yardımıyla kopartılarak robota atılır. Üzerine iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. İri tek bir diş sarımsak bıçakla doğranıp ilave edilir. Yarım bardak klorsuz su ilave edildikten sonra robot veya blendır çalıştırılır. Yaklaşık bir - bir buçuk dakika çalıştırıldıktan sonra karşımın tamamı kahvaltıdan en az yirmi dakika önce aç karnına içilir. Kahvaltıya kadar ihtiyaç hissedilirse sadece su içilebilir.
Maydanoz limon ve sarımsak kürü hem sağlık için hem güzellik için harika bir kürdür. Ayrıca tadı da çok güzel. Her evde bulunan bu 3 malzeme ile harikalar yaratmak mümkün.
Maydonoz limon ve sarımsak kürünün faydaları, - Kalp damarlarının açılmasını sağlar - Kalp damarlarında plak oluşumunu önler - Kan dolaşımını hızlandırır - Kan dolaşımının güçlenmesini sağlar - Kalp ve damar tıkanıklığına iyi gelir - Metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeyi hızlandırır - Harika bir detokstur - Sarımsak sayesinde vücut bağışıklığı sağlanır.
Kür hazırlaşı, 1 diş sarımsak yarım limon suyu 6 dal maydanoz Bu malzemeler ile kür hazırlanabilir. Sarımsakları eziyorum limon suyu ve maydonozları da karıştırıyorum. Maydanozları robotta çekiyorum tabi. Hepsini karıştırıyorum zaten bir su bardağı yetiyor. Daha fazlasına gerek yok.Hiç vaktimi almıyor bunu düzenli olarak yapmanda fayda var.
Maydanoz limon ve sarımsak kürünün 9-18 gün içmek gerektiği söyleniyor. Ben de 9 gün boyunca annem ile birlikte denedim. Tadı kesinlikle kötü değil. Gerçekten kendimi ferah, hafif ve rahatlamış hissettim. Ayrıca tok tutuyor. Ben aç karnına içiyordum.
Bu kür cildime de çok iyi geldi. Vücudumdaki ödemi atmamı sağladı. Böylece yüzümdeki ödem de gitti. Yüzüm daha canlı görünmeye başladı. Antioksidan denen bir şey kalmadı. 🙂 Cildim ve vücudum arındı.
Maydanoz limon ve sarımsak kürünün yılda bir-iki kez uygulanması makbuldür. Ayrıca düşük tansiyon rahatsızlığın varsa dikkatli olmalısın çünkü tansiyon düşürücü özelliğe sahip bir kürdür.
Maydanoz limon ve sarımsak kürünün faydaları neler?
- Kalp damarlarının içten yağ bağlamasını engeller - Kalp damarlarında plak oluşumuna veya kalbi besleyen damarların daralmasını önler - Kalbi besleyen damarların daralmasını ve tıkanmasını önler - Kan dolaşımını hızlandırır - Kalp damarlarını açıcı özelliği vardır
Malzemeler
- 1 diş sarımsak - 10-12 dal maydanoz - 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limonun suyu - Yarım su bardağı su
Kürün Yapılışı
İlk olarak blender’a maydanozları saplarıyla birlikte ekle, üzerine limon suyunu ilave et ve sarımsağı bıçakla doğrayarak karışımın içerisine ekle. Ardından yarım bardak suyu da ilave ettikten sonra robotu çalıştır. 1 dakika karıştırmak yeterli oluyor. Hazırladığın bu karışımı kahvaltıdan yaklaşık 20 dakika önce aç karnına içmelisin. Küre başladığın ilk 3 gün sarımsaklı olarak, ikinci 3 gün sarımsaksız ve son 3 gün ise yine sarımsaklı olarak tüketmen gerekir. 9 günün sonunda 3 gün ara vermelisin. 3 gün ara verdikten sonra tekrar 9 gün aynı şekilde kürü tüketip artık sonlandırmalısın. :)
Kalp damar tıkanıklığı için çok faydalı olduğunu biliyorum. İbrahim Saraçoğlu damar tıkanıklığı kürü diye aratırsan ne şekilde kullanıldığı hakkında fikirlerin olur 👍
Sarımsağı bilmem ama maydanoz limon kürünü çok uyguladım. Sabah aç karınla 14 küçük (taze) maydanozu saplarıyla ve yarım limon suyuyla rondodan geçirip içiyorum. 14 gün yaptıktan sonra bırakılması ve belli bir süre ara verilmesi gerekiyor ama nekadar ara verildiğini unuttum.