Aknetrent kullanan var mı? Varsa eğer Aknetrent sivilce izlerini geçiriyor mu?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aknetrent kullanan var mı? Varsa eğer Aknetrent sivilce izlerini geçiriyor mu?

Aknetrent etken maddesi izotretinoin olan denenilmiş sivilce tedavilerine yanıt vermeyen durumlarda başvurulan bir akne ilacıdır. İlaç, cildinizdeki yağ bezleri tarafından salınan sebum miktarını azaltarak tedavi eder. Bunun sonucunda cildin kendisini daha çabuk yenilemesine destek olur. Aynı zamanda da ciltte yüksek oranda kurumaya neden olduğu bilinmektedir. Mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Aknetrent sivilce tedavisinde ne işe yarar diye oldukça sorulur. Bu ilaç yağ bezi aktivitelerini baskılar, yağ bezlerinin küçülmesini sağlar ve vücutta yağ (sebum) üretimini azaltmaya çalışır. Yüksek miktarda sebumun ciddi aknelere neden olduğu bilinir, yağlı ve akneye eğilimli ciltlerin büyük bir problemidir. Aknetrent’in sahip olduğu dermal antiinflamatuar etkisinin de iyileşmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
Aknetrent izotretinoin etkenli, şiddetli inatçı nodüler akne tedavisi için başvurulan bir ilaçtır. Sivilce problemi olan hastalarda sistemik antibiyotikler de dahil olmak üzere geleneksel tedaviye yanıt vermeyen şiddetli nodüler akne yaşanması halinde Aknetrent (izotretinoin) kullanılmalıdır. Aknetrent'in tedaviye faydalarını kısaca özetlemek gerekirse;
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz. İlacın her dozunu günün ana yemeğiyle birlikte veya süt ile birlikte alınız. İlacı içtikten sonra en az 10 dakika yatmayın.
Aknetrent kullanırken dikkat edilmesi gereken bazdı durumlar vardır. Yan etkileri yüksek olan bu ilacı kullanırken ya da tedaviniz bittikten sonraki bir ay boyunca kan vermemeye dikkat etmelisiniz.. Verdiğiniz kan hamile bir kadına bağışlanırsa ve kanınızda az seviyede bile olsa izotretinoin varsa, bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Aknetrent kullanırken ve tedaviden sonraki 6 ay boyunca dermabrazyon veya lazer cilt tedavisi gibi herhangi bir cilt tedavisi uygulamayın. Cildiniz güneş ışınlarına karşı daha hassas olacağı için güneş ışığından uzak durun. Tedavi süresince bol su için ve doktorun size önereceği nemlendiricileri düzenli olarak kullanın.
Aknetrent içerdiği izotretinoin sebebiyle oldukça güçlü bir ilaçtır. Güçlü olmasından kaynaklı periyodik olarak uzman bir dermatolog kontrolünde tedavi sürdürülmelidir. Benzer akne ilaçlarında olduğu gibi yan etkileri oldukça fazladır. En bilinen yan etkisi cillteki kuruluk ve döküntü olsa da daha bir çok etkiye sahiptir.
Aknetrent, antibiyotik ve merhem tedavilerine yanıt vermeyen şiddetli nodüler aknelere sahip kişiler tarafından kullanılması gereken bir ilaçtır. İlacın 12 yaş altı çocuklarda, hamilelerde ve emziren annelerde kullanımı kesinlikle sakıncalıdır. Doktor tavsiyesi olmadan kimse Aknetrent kullanmamalıdır.

Emzirme ve hamilelik döneminde kesinlikle aknetrent kullanılmamalıdır. Aknetrent içeriği sebebiyle ciddi doğum kusurları, düşük ve bebek ölümlerine sebep olabilecek yan etkiye sahiptir. Bundan kaynaklı tedaviye başlamadan önde gebelik testi uygulanmalıdır. Tedavi süreci ve sonrasında da doğum kontrol yöntemi uygulaması gerekir.
Aknetrent 20mg reçeteli olarak kullanılan bir ilaçtır. Uzman bir dermatolog tarafından önerilmedikçe kullanmamalısınız.
Aknetrent, hiçbir tedaviye yanıt vermeyen şiddetli nodüler akneleri tedavi etmek için kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Etken maddesi izotretinoin‘dir. İlaç, ciltte yüksek oranda kurumaya neden olur. Bu kuruma, ilacın en sık görülen yan etkilerinden biridir.

Geçici saç dökülmesi, burundaki kuruluk sebebiyle burun kanaması, dudaklarda aşırı kuruma, gözlerde kuruluk, karaciğeri çok fazla yorma ve ciltte aşırı hassaslık en yaygın yan etkileridir. Bu yüzden ilaç kullanılırken kuruluğu en aza indirmek için bol bol su tüketilmeli ve A vitamini zehirlenmesi çok az bir ihtimal olsa da yemeklerde daha az A vitamini içeren yiyecekler tercih edilmelidir.

Mutlaka doktorunuzun onayıyla bu ilaca başlamalısınız, aksi takdirde faydasından çok zararı dokunabilir. :)
Aknetrent sivilce ve sivilce İzlerini geçirmek için kullanılır. Tedavi edilmesi zor sivilce ve izleri için kullanılmaktadır. Yan etkisi olarak ciltte ve dudaklarda kuruluk yapabiliyor. Bu yüzden nemlendirici cilt ve dudak kremi kullanmalısın. Kırmızı reçete ile satıldığı için kullanmadan önce doktora başvurmak gerekmektedir.

Düzenli olarak kullanmak gerekiyor. Aknetrent, ciltteki yağ bezeleri tarafından salgılanan yağ miktarını azaltarak tedavi etmektedir. Yoğun nemlendirici kremler kullanarak yan etkisinin önüne geçebilirsin. Sebamed markasının nemlendirici cilt ve dudak kremini tavsiye ederim.
bu yöntemi uygula geçer
Cevap
9Cevap
Cildi tamamen yeniliyo izleri geçrir çukurlar varsa onlar da azalır ama tamamen geçmez
ben altı ay kullanmıştım, yüzüm gerçekten çok pürüzsüz cam gibi oldu ve kullanırken dudağım yara oluyordu yüzüm aşınıyordu ilacı bıraktığımda bir süre böyle temiz kaldı ama sivilceler yine belirdi o yüzden kullanma
Ne zaman kullandın bide cildin kuru mu hala
Anladım benim cildim şu an inanılmaz kuru bu ilaçtan mi başka bişey mi bilmiyorum
Peki yüzün çöktü mü
Evet göz altı çökmesi bide soluk mu cildin
Ben doktor kontrolünde kullandım kolestrol değerim hep yüksek çıktı ama doktor
Solandirmadi bu ilaç sonrası piskolojim bozuldu sanki kendime çok büyük kötülük yapmış gibi hissediyorum kendimi suçluyom
Yüzüm sivilce dolsa kullanmam işin kötü tarafı siviller geri geldi şu an cildim hem kuru hem sivilce hem kılanma oldu başıma iş açtım
Bişey soracam. Eşim kullanıyor ve hamilelik istiyorum bende eşimin kullanması bir sıkıntı yaşatır mi gebelik konusunda
Evet en 1 yıl hamilelik riskli sakat doğumlara neden oluyor ben kullandım en uç sene düşünmedim ne olur ne olmaz diye evli değilim
Ama eşim ( erkek ) kullanıyor yinede bir sikinti olur mu
Onu bilmiyorum ama erkekleride etkiler sonuçta babadan çocuğa geçme ihtimali var eşiniz doktora gitsin en iyisi
Herhangi bir sıkıntı olmaz demişti kadın hamilelik düşünseydi vermezdim diye bişeyler demişti
Bazı erkeklerde cinsel sıkıntılar yapmış diye duydum üremeyi etkiler diye düşünüyorum siz daha iyi bilirsin ama sizin yerinizde olsaydım riske atmazdim beklerseniz içiniz rahat olur hiç olmazsa evlenme durumu vardı bende ozmn bilerek erteledim hamilekik durumu olur diye korktum
Eşim kullanıyor gebelik istiyorum herhangi bir sorun olur mu? bu ilacı kullanırken hamile kalabilme olasılığı var mıdır?
onu bilmiyorum ama Dr c. Tuna çay ağacı yağı sos serumu var farmasi'nin trendyoldan da bulabilirsin sivilce ve sivilce izlerinin hepsini geçirdi yaklaşık 1-2 ay sürecinde öneririm
Bu ürünü, doktor tavsiyesi olmadan kullanmak doğru olmayacaktır. Eğer doktor, bunu öneriyorsa geçirir.
Sivilce izleri geçer kremlerle ama doktor tavsiyesiyle alınmalı
Sırf sivilce izi için kullanma ben kullandım çok pişman oldum
Yüzüm hala kuru egzama bile oldu tüylenme yaptı piskolojimi etkiledi üstüne de sivileceler tekrar çıktı
Nemlendirici ile idare etmeye çalışıyorum sendemi aynı sorun var
Bol su içmeni öneririm onun için aklına trend kullandım ama lekeler geçmedi yani o kırmızı lekeler kaldı ve kahverengi lekeler yani akne trend zaten doktor söylemişti lekeler üzerinde etkili değil sivilceler üzerinde etkili diye leke için kullanmanı tavsiye etmiyorum şahsen yoksa başına daha büyük belalar olabilirsin
Zamanla geçer leke açıcı kremler var onları dene
Bunu denemedim ama sarı kantaron yağı çok iyi geliyor sivilce izlerine.
Gerçek gül suyu en iyi çare
Doktora danışman gerek
evet geciriyor
Onu bilmiorum ama keci sütü sabunu kesin cözüm!!!
Bilmiyorum
Geçiriyor tavsiye ederim
geçirir xd
Acnelyse daha iyi
Galiba geçiriyor😅
Evet
Bazen
evet
Evet geçiyor
Geçirir tabii ki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?