Bundan yaklaşık bir yıl önce Roaccutana başladım. 6 ay kullandım, artık kullanmıyorum. Yüzümde çukur kaldı. Yüzdeki çukur ne kadar sürede geçer, kendi kendine geçer mi?

Bundan yaklaşık bir yıl önce Roaccutana başladım. 6 ay kullandım, artık kullanmıyorum. Yüzümde çukur kaldı. Yüzdeki çukur ne kadar sürede geçer, kendi kendine geçer mi?

Selamlar 😊 Roaccutane gibi güçlü ilaçlar ciltte bazen lekeler veya çukurlar bırakabiliyor. İlacı bıraktıktan sonra cildin toparlanma süreci kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yüzünde çukur olanlar için evde uygulanabilecek birçok doğal maske ve doğal yöntemler var. Şimdi yüzdeki çukurları doğal yöntemlerle nasıl yok edebiliriz beraber inceleyelim. 🌿
Cildimiz özellikle akne sonrası, kendini onarırken bazen yardıma ihtiyaç duyar. Doğal çözümler bu konuda cildimize iyi gelebilir. İlk adım olarak her gün cildimizi nemlendirmeliyiz. Aloe vera jeli cildi nemlendirip yenileyici özelliğiyle öne çıkar. Aynı zamanda cildi beslemek için hindistancevizi yağı veya argan yağı da kullanılabilir. Haftada birkaç kez yapılan doğal bakım cildin daha sağlıklı görünmesini sağlayarak izlerin hafiflemesine destek olur. 🌱

Evde yapabileceğiniz maskeler de cildimizi onarmak için harika bir seçenektir. Örneğin bal ve tarçın maskesi antibakteriyel özelliğiyle hem sivilce lekeleri hem de izlere iyi gelir. Yarım çay kaşığı tarçın ve bir yemek kaşığı balı karıştırıp yüzünüze uygulayın 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. 🐝 Yumurta beyazı maskesi cildi sıkılaştırarak gözenekleri küçültür; bu da çukur görünümünü hafifletir. Bir yumurtanın beyazını çırpıp yüzünüze uygulayın ve kuruduktan sonra durulayın. Bu maskeler hem doğal hem de kolay uygulanabilir.

Bazı hafif izler zamanla kendiliğinden kaybolur ama derin çukurların tamamen geçmesi için destekleyici bakım veya kalıcı çözümler gerekir. Cilt kendini yenileyen bir organ olduğundan, doğru bakım ve sabırla izlerin görünümünü azaltmak mümkün. Cildimizin yenilenmesi biraz zaman alabilir; bu süreçte ona nazik davranmalı ve bakım yapmayı ihmal etmemeliyiz. 🌸

Çukurların iyileşme süresi birçok faktöre bağlı olarak değişir; cilt tipi, yaş, genel sağlık durumu ve uygulanan bakım gibi etkenler süreci etkiler. Doğru bir rutinle hafif izlerde birkaç ayda belirgin bir iyileşme gözlemlenir ama derin izler için bu süre daha uzundur. Sabırlı olun cildiniz her gün kendini yeniliyor. Düzenli bakım ve zamanla cildinizin daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. 😊
Kozmetik mağazalarında peeling lifleri satılıyor. Doğel peeling ile yüzümü dairesel hareketlerle lifliyorum. Düzenli olarak yaptığın sürece gözenekler küçülecektir. Bunun harici, güzellik merkezleri de yardımcı olacaktır. 🌸
Onların adı gözenek oluyor. Bende de var. Doğal yöntemleri denemedim ama denense bile faydası olacağını sanmıyorum. Gözenek sıkılaştırıcı ürünler var piyasada. Alıp onlardan deneyebilirsin. Belki bir faydası olur.
Sivilcelerden, cildin havasız havasından, ilaç kullanımlarından dolayı yüzde çukurlar oluşabiliyor maalesef. Yüzdeki çukurları önlemenin en iyi yolu cildin rahat bir şekilde nefes almasını sağlamaktır. Özellikle yatmadan önce cilt iyice temizlenmeli, ihtiyaca göre doğal içerikli nemlendirici kullanılmalıdır. Doğal yöntemlerle yüzdeki çukurlardan kurtulmak için yoğurt+kakao maskesi kullanılabilir.
1 tatlı kaşığı kakao ile 1 yemek kaşığı yoğurt iyice karıştırılır. İnce tabaka halinde yüze uygulanır ve 10-15 dakika sonra iyice durulanır. Haftada 1 veya 2 kez uygulayabilirsin. Yoğurt antioksidan içeriği sayesinde cildin sıkılaşmasına yardımcı olur.
Yüzdeki çukur un sonucu roactune değil öncesidir.
Kilo probleminiz yoksa kilo almak problemi çözer
Yok eğer kilo probleminiz varsa peeling sorununuzu çözecektir
Cevap
11Cevap
Roaccutane ile ilgisi yok. Geçmiyor onlar. Sivilceleri patlatınca kalan izler onlar.
Geçer ama çok uğraşırsın aloevera yoğurt ve buz kompres
Beton dök çukur yerlere diyen olmuş mudur acep 😉😃
Gözenekler onlar.
Maskeler alabilir ya da yapabilirsin.
Canim aci bir gercekki o cukurlar gecmiyor bende de var biraz uzme kendini
Oralari suyla doldurursan çukurlar kapanirwsjsjsjqwss
iyyi işe yaramış.. nereden aldın ne kadar bayıldın anlat
Bu resimde iyileşme sadece şhop konusunda olmuş
Dermapen
Başka detavi uygulan malı bendede var halen çukur
Bu çukurlar zamanla geçen bir şey değildir.
Lazerle
dermapen
diyet spor
Lazer sadece
Yoktue.
Çözüm lazer
Çiller nerde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?