Dermaderm Leke Kremi Kullanan Var mi?

Uva ve uvb korumali 50+ spf gunduz leke kremini aldim dermadermin. İcindekiler listesi uzerinde yaklasik 3 saatlik arastirma yaptim -sadece icindeki parfum hos degil ama icindekiler kisminda en sonda, yani yuzde birden daha az bulunmakta- ama internette herkes istedigini soyluyor. Fiyati da oldukca ucuz ve etkisi de guzel. Fakat cogumuzun biliyoruz herhalde uzun kullanimda yaslanma vb seylere sebep olabiliyor ucuz urunler. O yuzden kullanan varsa yazsin lutfen, ben henuz bugun aldim gunes kremi niyetine yani daha deneyecegim.
İcindekileri kutudaki sirasiyla yazayim, kotu etkisi oldugundan emin oldugunuz bir sey varsa yazarsiniz:
-Purified Water (Arıtılmış su)
-Cetyl Alcohol/ Setil Alkol; Okudugum sitelerin %90'ina gore cide zarar verip yaslandiran alkollerden degil, yani yag bazli bir alkol ve Dr. Ebru Karpuzoglu'nun arastirma sonuclariyla destekledigi yazisinda zararsizligini kanitladigi urun birnevi.
-Zinc Oxide/Çinko oksit: UVA ısinlarina karsi koruma sagladigi kesin ve wb ye gore en iyi uva koruma alternatifi gunes kremlerinde lakin bazi markalar icinde cinko oksit yoktur gibi ibareler koyuyor, orasi muamma ama Dr. Ebru Kapruzoglu'nun dedigie gore nano parcacik seklinde dahi olsa cino oksitin gunes kremlerinde kullanilmasi zararli degil
-Avobenzone: İste asil muamma madde bu ve ilk 3'te yer aliyor. Cogu sacma sitede sebep belirtilmeden bu urun varsa gunes kreminizi cope atin deniyor. Ne ise yaradigini arastirdigimda yogun bir UVA ve UVB korumasi sagliyordu ya da bu ikisinden birisinden koruyordu sadece, yalan olmasin tam emin degilim. Her neyse, anladigim kadariyla bazi maddelerle icerikte bulundugunda zararli olabniliyormus, bu maddelerden dermaderm urununde yok yani onun haricinde hicbir zarar kesinlikle bulamadim ben yine icim hic rahatlamadi, karalanmis bir madde
-Arbutin: Bazi bitkilerde de bulunan, gunes yanigi, cilt tonu esitsizligi vb seyleri alan bir madde. Sikayetci olan yok.
-Phenoxiyethanol ve Ethylhexylglycerin: Bu ikisi raf kozmetik urunlerinde koruyucu olarak kullaniliyor paraben yerine. Paraben gibi kotu hicbir etkisi yok ve kozmetik urunlerinde WB ye gore %1 oraninda olmasi buyuk kucuk HERKES İCİN UYGUN. Zaten kullanim orani %1 olarak belirlenmis yani bu iki madde tamamen temiz ve birlikte kullaniliyorlar cogunlukla.
-Parfum: Eveet, icerik siralamasinda en sonda olmasina gore ve ustteki urunlerddn daha dusuk miktarda bulunmasindan dolayi urun icinde %1'den daha az bulunuyor. Yine zararli mi zararli, cildi yaslandiriyor mu yaslandiriyor, o yuzden tamamen cekimserim. Zaten urunu kabindan cikardigim anda cok agir ve kotu bir kokusu var ve yayiliyor, tamamen parfum gibi.
---İcerik kismi bu kadar, gorundugu gibi cok az zaten. Firmalar az madde kullanarak ekonomik hale de getirebiliyorlar urunlerini. Ayriyetten 2018 ocak yorumlarina ulasabildim bu urunun sadece ve su an aldigim urunle ayni degil icerigi sanirim cunku sitede yazan icerikler benim elimdeki urunde yok ama sitede hic iyi yorum yok.
Yardimci olabilen olsun
Dermaderm Leke Kremi Kullanan Var mi?