Saçımı palette yoğun renk açıcı ile açacağım ama alüminyum folyo kullanıp kullanmamak arasında kaldım kullanmasam veya kullansam ne fark olur? Daha mı hızlı açıyor?Alüminyum folyo ile saç boyama
Saç açarken alüminyum folyo kullanmanın amacı nedir?
Folyonun amacı ombre, röfle, balyaj gibi boyama tiplerinde boyanan kısmın diğer kısmıyla karışmaması için sarılır. Yani açılma seviyesiyle hiç bir alakası yok. Hepsine süreceksen folyo gereksiz
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ombre yapacağım ama turunculaşma vesaireyi önlüypr mu diye merak ettim neden kullanıldığını hiç bilmiyordum
Bildiğiniz gibi saç açıcı uygulama noktasında saçlar ufak tutamlara ayrılıyor ve saç açıcı uygulandıktan sonra alüminyum folyo ile sarılıyor. 15-20 dakika sonunda saçların açılıp açılmadığı alüminyum folyo açılarak kontrol ediliyor. Yeterli açıklığa ulaşıldıysa alüminyum folyo saçlardan çıkarılıyor, saçlar iyice yıkanıyor.
Saç boyarken neden folyo kullanılır?
Saç boyarken neden folyo kullanılır?
Saçlar oryal ile açılırken alüminyum folyo ile sarıldığında dışarıya ısı aktarılmamış, içerideki ısı da korunmuş oluyor. Açıcı uygulandıktan sonra hava temas etmiyor ve açıcı ısınarak saçları daha hızlı bir şekilde açıyor. Bunu denemiştim :) Saçlarımın bir tutamını açıcı uyguladıktan sonra açık bıraktım, bir tutamını da folyo ile sardım. Folyo ile sarılı olan taraf daha çabuk açıldı.
Saç boyarken alüminyum folyo ne işe yarar?
Saç açılırken kullanılan alüminyum folyo, açıcının ısınmasını engellememek için kullanılır. Açıcı ısındığında saçları daha hızlı bir şekilde açabilme potansiyeline sahip olur. Hızlı açılan saçların yıpranma tehlikesi de az olur. Zaten açıcı saçlarda 35-40 dakikadan fazla bekletilmiyor.
Saç boyarken alüminyum folyo yoksa ne kullanılır?
Saç boyarken alüminyum folyo yoksa
Alüminyum folyo yoksa saçlarınızı açarken streç film ya da poşette kullanabilirsiniz. Özellikle şeffaf şeyler kullanmak açıcının etkisini de daha kolay görebilmenizi sağlayacaktır. Bu sayede kontrollü bir şekilde saç açma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ben genelde poşet kullanıyorum, kafama direkt geçirip arkadan toka yardımıyla fazlalıkları topluyorum. Böylelikle saç boyarken alüminyum folyo yerine ne kullanılır sorusunun cevabını vermiş oldum :)
Alüminyum folyo ile saç boyamak nasıl sonuç veriyor?
Alüminyum folyo ile saç boyama
Öncelikle saçlarınızı açıcı gerektirmeyen renklere boyuyor ve açıcı kullanmıyorsanız ekstra olarak alüminyum folyo kullanmanıza gerek yoktur. Dediğim gibi; alüminyum folyo saçlara uygulanan oryalin havayla temas etmesini önlüyor, ısıyı içeride tutuyor ve saçların daha hızlı bir şekilde açılmasına destek oluyor.
Saçı daha çabuk istenildiği renge kavuşturuyo normalden daha hızlı bir şekilde saçın rengini açıyo ondan kullanılıyo genelde saçlarınız herhangi bir zarar görmez aksine istediğiniz renge daha çabuk ve kolay kavuşursunuz ısıya maruz kaldığından saç açımıda bu sayede çabuk gerçekleşir