Merhaba arkadaşlar. Uzun zaman önce fondöten kullanmayı bırakıp BB/CC krem kullanmaya başlamıştım. Uzun süren deneyimlerim sonucu bu tip ürünlerle anlaşamadım. Üstelik şu anda hiç fondötenim yok. (fit me var, o da oksitlendiği için kullanamıyorum)
Bundan önce Maybellline Affinitone kullanmıştım, şimdi ise bir uygun fiyatlı, bir yüksek fiyatlı fondöten almak istiyorum.
Essence Fresh and Fit fondöteni mi, Loreal Paris İnfaillable Stick Fondöten mi, yoksa Loreal Cushion Fonditen mi?
YSL All Hour Fondöten mi, Becca Ultimate Coverage Fondoten mi, Clinique Superbalanced Fondöten mi?
Ya da fondöten hakkında bilgi vererek sizin önerileriniz, bekliyorum.
Bundan önce Maybellline Affinitone kullanmıştım, şimdi ise bir uygun fiyatlı, bir yüksek fiyatlı fondöten almak istiyorum.
Essence Fresh and Fit fondöteni mi, Loreal Paris İnfaillable Stick Fondöten mi, yoksa Loreal Cushion Fonditen mi?
YSL All Hour Fondöten mi, Becca Ultimate Coverage Fondoten mi, Clinique Superbalanced Fondöten mi?
Ya da fondöten hakkında bilgi vererek sizin önerileriniz, bekliyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba,
Makyaj için fondöten seçimi gerçekten çok önemlidir. Çünkü teninize uymayan bir fondöteni makyajınızda kullandığınız zaman hiç de hoşunuza gitmeyecek sorunlarla karşılaşmanız işten bile değildir.
Öncelikle doğru fondöten için cilt tipinizi bilmeniz gerek. Cilt tipinize uyumlu fondötenin altına nemlendirici krem de kullanmalısınız. Cilt tipinize uygun fondöteni seçerken mutlaka satış temsilcilerinden yardım almanızı öneririm.
Fondöten seçiminde en sık yapılan yanlışlardan biri de fondöten alırken satın alacağımız ürünün rengini bileğimizde denememizdir. Halbuki bilek rengi ile yüz rengimiz arasında çok büyük farklılık vardır. Dolayısıyla fondöten seçimi yaparken rengini çenemizde ya da yüzümüzün alt kısmında denemeliyiz. Boynumuzla fondöten arasında renk farkı yoksa doğru rengi bulmuşuz demektir. Genelde fondötenin yüzde maske gibi durmasının sebebi boyunla yüz arasındaki renk farkıdır.
Fondötende görülen bir diğer sakıncalı durum da kullandığımız profesyonel olmayan markaların ürünlerinin yüzümüzde kalıp gibi durmasıdır. Bu yüzden fondöten satın alırken alanında en iyi markaları tercih etmeliyiz.
Ayrıca yüzümüzde kapatılması gereken sivilce izleri ve lekeler varsa kapatıcı özelliği olan fondöten seçebiliriz.
Yine yüzümüzde porselen bir görüntü istiyorsak ten rengimizle uyumlu bir fondöten tercih etmeliyiz.
Kuru ciltlerde doğal ve parlak bir ten için Mac face and body ürününü öneriyorum. (İlk resimdeki ürün.) Bu fondöteni dekolte ve bacaklarınıza da rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Yağlı ve karma ciltler için Estee Lauder Double Wear benim tercihim. (İkinci resimdeki ürün) Bu fondöten yarı kapatıcılı ve 17 saat yüzde kalma özelliğine sahip.
Karma ve yağlı ciltler için ise tercihim Clınıque beyond perfecting. (Üçüncü resimdeki ürün)
Aslında kaliteli markaların ürünleri içinde kendi teninize uygun farklı fondöten tipleri bulabilirsiniz. Fondöten seçerken önemli olan kendi cildinizin ihtiyacını bilmek.
Güzellikler dilerim kızlar. ❤️💄💋