Cilt sorunları oldukça can sıkıcı bir mesele. Bazı insanlar bu sorunu sadece belli bir yaşında yaşarken, bazısı bir ömür boyu yaşıyor. Neyse ki cilt sorunlarının tedavisi de günümüzde mümkün. Onlardan biri de Madecassol krem! :)
Madecassol Krem Nedir? Madecassol Krem Ne İşe Yarar?
Madecassol krem, cilt üzerindeki sivilce izleri, cilt lekeleri, yara, yanık, kesik, çatlak ve tahriş gibi hasarları onarmak için kullanılan bir ilaçtır. İçeriğindeki etken madde sayesinde ciltteki hücrelerin yenilenmesine, yara iyileşmesine ve cilt bariyerinin güçlenmesini sağlıyor.
Madecassol krem, yaraların iyileşmesini hızlandırıyor, ciltteki kolojen üretimini arttırır, ciltte oluşabilecek iltihaplanmanın önüne geçiyor, ciltteki hücre yenilenmesini hızlandırıyor ve tüm bunları cildi nemlendirerek yapıyor.
Madecassol krem nasıl kullanılır?
Madecassol kremi kullanmadan önce bir temizleyici ile cildini temizle ve sonrasında iyice durula. Aynı zamanda kremi uygulayacağın elin de temiz olmalı. Sonrasında cildinde sorun yaşadığın bölgenin üzerine ince bir tabaka halinde sür. Günde 1 ya da 2 kere uygulanır.
Madecassol krem, alerjik reaksiyonlara yol açabildiği için mutlaka doktor tavsiyesi ile ve doktorun önerdiği şekilde uygulamalısın. Kremi farklı şekillerde kullanmak ya da kullanırken yukarıda yazdığım noktalara dikkat etmemek, cildine faydadan çok zarar verebilir.
Madecassol yüzümü yaktı ne yapmalıyım?
Madecassol kremi uyguladıktan sonra cildinde yanma, kızarıklık ya da tahriş görürsen hemen yüzünü bol ılık su ile dikkatlice yıka. Yıkarken cildinin farklı yerlerine kremin bulaşmaması içi ekstra özen göster.
Cildinde yanma hissi varsa soğuk kompres uygula. Cildini birkaç gün dinlendir. Bu sürede makyaj ya da faklı bir ürün kullanma. Buna rağmen eğer yüzündeki şişlik, kızarıklık, kabarma veya acı hissi giderek artarsa, mutlaka bir uzamana görün.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Madecassol kremin kullanıldığı birçok alan bulunmakta. Madecassol krem,
- Cildi onarır
- Yaraları iyileştirir
- Ağda sonrası kullanılır
- Nemlendirici olarak kullanılır
- Yanıkların geçmesini sağlar
- Cildi nemlendirir
- Cilt ve sivilce lekelerini giderir
- Çatlak tedavisinde kullanılır.Ana maddesi Centelladır. Bu sayede cildimiz üzerinde birçok yararı bulunur. Gün içerisinde 1 ya da 2 kere kullanımı uygun bulunmaktadır.
Bu kremi dozunda kullanmak gerekiyor. Normalde yan etkisi olmayan bir krem olsa da, herhangi bir yan etkide doktora görünmekte fayda var. Aşırı kullanımı yan etki oluşturabilir. Bu yüzden dozunu ayarlamak çok önemli. Günde 1 ya da 2 kere kullanım yeterli görülmektedir.
Yüzündeki oluşan kızarıklık geçecektir. Bu süre içinde doktorun önerdiği kremler hariç herhangi bir krem uygulama. Daha da tahriş edebilir. Kısa zamanda geçecektir. Dozunda kullanmaya özen göster. 🙂
10 Yorumla
- 1 yıl
Fazla sürmek veya çok tutmakla tamamen alakasız bir şey aynısını bende yaşadım normalde sizilcemin üstüne sürdüğüm anda etkisini goruyorduma ama sonrasında birden alerji yapmaya başladı yüzümü bir yıkadım kremi sürdüğüm yerler kabarcık kabarcık dokununca su akıyor sızlıyor kaşınıyor ve yanaklarım alın bölgemde oldu bayağı bir şey uyguladım bitkisel geçmesi için soğuk sular flanda yaptım ama en azi 1 hafta içersinde etksiini göstermeye başladı ve sadece kisarikliklar gitti o yerler 3 aya yakın bir süre hassas ve gözenekli sonrasındada soyak leke gibi oldular cildimi yenilemek için bayağı uğraştım nemlendirmeye çok özen gösterdim çünkü kurutarak bu hale getirmişti hala daha madacasolun insanlara iyi geldiğini duyunca çok sasiriyorum benim korkulu rüyamdı
12 Yorumla- 9 ay
@Beyzaklkn hala ağrı var mı 🤔
- +1 yıl
Bence alerjik reaksiyon göstermiş kalıcı bir iz ya da leke oluşmaması için doktora gitmelisin
00 Yorumla
Normalde böyle etki yaratmaz ben yıllardır kullanırım hiç bişey olmadı doktora görünmelisin
01 Yorumla- Soran+1 yıl
bende herkes kullanıyo dıye surdum acaba fazla mı surdum
Kendiliginden geçer fazla kurcalama iz kalır
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- s1 ay
Geçer ama çok sürmemek gerek onu. İçerisinde kortizon yoğunlukta var. Bu da demek oluyor ki ciltte iritasyonlara sebep olabilir hatta kimi insanda kistik aknelere. Kortizon cildi çok hızlı incelten bir içeriktir. B5 kremleriyle onarmak gerek. Bepanthol, La roche posay b5 güzel onarır.
00 Yorumla - 1 ay
Direkt cildiyeye gitmeni öneririm yüzünde iz kalmaması için en doğru yöntem doktor tedavisi var
00 Yorumla - 1 ay
Benim yüzüm güneşte yanmıştı çok kötüydü madecasol kullandım bir haftada eski haline dönderdi ama onunda kullanımı var gün içinde kullanmamalısın güneşe çıkarken kullanmamalısın gece yatmadan önce yüzünü ter temiz yıkayıp sürüp 15 dk sonra uyumalısın sabah kalkıncada yüzünü temizlemen gerekiyo diye biliyorum ben gece uyumadan önce kullanıyorum artık. Ama yüzüne yan etki yaptı galiba dışarı çıkarken güneş kremi sür 4 saatde bir tazele eve dönüncede yüzünü temizce yıka bence başka bi şey yapma kendi haline bırak bir haftaya düzelir. Ama dışarı çıkarken güneş kremi mutlaka kullan çünkü oradaki deri incelmiş güneş alırsa leke kalabilir belki. ya da sağlık ocağına eczaneye falan uğra onlar daha iyi bilir😊
00 Yorumla - 1 ay
deri kendini yenileme özelliğine sahiptir genellikle kendiliğinden geçer fakat bir dermatoloji doktoruna görünmenizde fayda vardır.
00 Yorumla Doktoruna sor. Buradan aldığın bilgiyle bir şey uygulamaya çalışma.
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 542 cevap paylaştı. Bepanthol sür ışık, güneşten koru cildini leke kalmasın
00 YorumlaYanık kremi o. Bazı ciltlerde alerji yapabilir. Zamanla geçer bekle
20 YorumlaBen baya bir süre kullandım bende hiç böyle olmadı aksine sivilce izlerimi yok etti. Gece kullanılan bir krem bu sabah uyanınca da hemen yıkanılması lazım bu kremi gündüz kullanmamanız gerekiyor. Ve üstüne makyaj Kessinlikle yapılmaması gerekiyor..
20 YorumlaSenin doktora gitmen gerek bunun sulu yara gitmezsen kalır izi.
00 Yorumlamerhaba ben de sanırım fazla sürdüm ve tahriş gibi kızarıklık oldu sizin geçti mi? bilgilendirir misiniz acaba teşekkürler
05 Yorumla- 1 yıl
Merhaba geçti mi acaba benimde çok sürdüğüm icin oldu
- 1 yıl
Merhaba geçti mi ben de aynı sorunu yaşıyorum
- 1 yıl
Evet kızarıklığı geçti merak etmeyin birkaç gün madecassol yerine sarı kantaron yağı sürdüm geçti hemen yüzümdeki izler de azaldı derin yaralar olduğu için biraz zaman alır gibi tekrar madecassol kullanmaya başladım az ve sadece geceleri sürüyorum iyi geliyor şimdi
- 9 ay
@Selambenbyz ben de aynı sorunu yaşıyorum cildimde kızarmalar sivilcelenmeler gözeneklerimin genişlemesi yüzümün. acayip kurudu sizin geçti mi sizce ne yapmalıyım abla yardım
- +1 yıl
Gün ışığında kullanilmamasi gerekiyor sadece gece yatmadan uzerindede yaziyor zaten gunes isinda bu sekilde leke yapior.
20 Yorumla - 1 yıl
Merhaba şu an bende aynı sorunu yaşıyorum geçirdinizmi
11 Yorumla- 1 yıl
Ben de aynı sorunu yaşıyorum şu an geçti mi sizin
Banada aynısı oldu şu an korkuyorum sanırım bende çok sürdüm senin geçti mi yardımcı olun lütfen
15 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Merhaba Bende de kızarıklık oldu geçti mi geçmesi için ne yaptınız cevap verirseniz çok mutlu olurum
- 1 yıl
- 1 yıl
@Selambenbyz Merhaba Bende de ayni şekilde kızarıklık oldu sizde gectimi nasıl geçirdiniz cevap verirseniz çok sevinirim
Aynu durum bndede var ama yüzümün her yerinde senin nasıl geçti
00 YorumlaNasıl kullandın anlatır mısın
05 Yorumla- Soran+1 yıl
aldım kremi baya baya surdun fazla sürmüşte olabilirim
- 1 ay
Kendiliğinden geçer hiç kaşıma.
00 Yorumla Alerji yapmıştır doktora görün bi bence
00 Yorumla- +1 yıl
Tatlim doktora gorunsene
00 Yorumla - +1 yıl
Kizim makyaj malzemeesi kullanmayin
00 Yorumla - +1 yıl