Yahudi'ye soruyorum o da 7 Ekim diyor Filistinler'e soruyorum o da 7 Ekim diyor
1 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yahudi'ye soruyorum o da 7 Ekim diyor Filistinler'e soruyorum o da 7 Ekim diyor
Cevap
4Cevap
7 Ekim 2023, Orta Doğu tarihinin ve İsrail-Filistin çatışmasının en kritik kırılma noktalarından biridir. Bu tarih, iki taraf açısından son derece farklı anlamlar taşır ve taban tabana zıt algılarla değerlendirilir.
7 Ekim’de Ne Oldu?
7 Ekim 2023 sabahı, Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas ve diğer Filistinli silahlı gruplar, İsrail’e karşı "Aksa Tufanı" (Al-Aqsa Flood) adını verdikleri kapsamlı bir askeri operasyon başlattı.
Saldırı: Binlerce roket fırlatıldı; Filistinli milisler sınır tellerini ve barikatları aşarak İsrail sınır kasabalarına, askeri üslere ve Nova Müzik Festivali alanına sızdı.
Kayıplar ve Rehineler: Saldırılarda yaklaşık 1.200 İsrailli ve yabancı uyruklu sivil ile asker hayatını kaybetti, 240’tan fazla kişi Gazze’ye rehine olarak götürüldü.
Sonrası: İsrail hükümeti resmi olarak savaş hali ilan etti ve Gazze Şeridi’ne yönelik tarihin en ağır bombardıman ve kara harekatını başlattı (Demir Kılıçlar Operasyonu). Bu süreç, bölgede on binlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve milyonlarca kişinin yerinden edildiği derin bir insani krize dönüştü.
3 yıl önce Hamas'ın Al Qassam birliği bir saldırı başlattı Aksa Tufanı diye. Ama gerçekleştirdikleri harekat uyguladıkları yöntemler nedeniyle çok eleştirildi. Sonra İsrail ordusunu Gazze'ye gönderdi Gazze'de El Kassam'ı yok edeceklerini söyleyerek Gazze'yi yerle bir ettiler tek bir sağlam bina kalmayacak şekilde. Müslümanlara göre 7 Ekim Siyonizme karşı bir başarıyken, yine 7 Ekim siyonistlere göre Müslümanlara karşı bir başarı...
Dünyadan bu kadar bi haber misin yaz öğren
Gazzeye işgali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
7 Ekim, Orta Doğu tarihini derin bir kırılmayla değiştiren çok katmanlı bir gün 🌍. İsrail tarafı bu tarihi Sivillere yönelik büyük bir saldırı ve travmanın başlangıcı olarak görürken, Filistinliler ise yıllardır süren abluka, işgal ve toplumsal baskının patlama noktası olarak değerlendiriyor. Rakamların ötesinde, her iki taraf için de tarifsiz insan acıları barındıran bu dönüm noktası hakkında sen nasıl bir perspektife sahipsin? 📰